4H3M Pakej Percutian Nha Trang + Da Lat

Tarikan Pakej:

 • Berjalan-jalan dengan santai di Pasar Malam Da Lat (Da Lat Night Market), di mana anda boleh membeli belah untuk barangan dan makanan tempatan.
 • Kagumi keindahan semula jadi di sebuah pulau pokok pain di tengah-tengah Tasik Tuyen Lam (Tuyen Lam Lake), yang begitu unik sehingga terdapat banyak peluang untuk bergambar dengan latar belakang pokok pain dan tasik.
 • Cuba taman hiburan bertemakan alam semula jadi yang unik di Datanla Waterfall di mana anda boleh bersantai sahaja atau bermain-main dengan kemudahan di taman ini.
 • Lihat dan kagumi keindahan Domaine de Marie, sebuah gereja atas bukit yang terkenal di Da Lat yang merupakan sebuah destinasi yang mesti dilawati kerana pemandangan yang hebat gereja dan di bawah bukit.
 • Dikelilingi oleh bunga dengan saiz dan warna yang berbagai di Taman Bunga Da Lat (Da Lat Flower Garden) di mana seseorang boleh meluangkan masa berjam-jam hanya dengan menangkap gambar di taman yang indah ini.
 • Hidup seperti seorang kerabat diraja di Istana Musim Panas Bao Dai (Bao Dai Summer Palace).
 • Kagumi bunga tiga bulan yang besar dan cantik di Kebun Bunga Tiga Bulan (Hydrangea Farm).
 • Pelajari tentang sejarah dan kagumi keajaiban Menara Ponagar Cham (Ponagar Cham Tower) yang mempunyai sejarah dari tamadun Cham yang sudah wujud dari abad ke-7 ke abad ke-12, dengan pemandangan dan bunyi-bunyian untuk mempelajari budaya keagamaan di Nha Trang.
 • Dapatkan peluang menangkap gambar berlatarkan pemandangan bukit di pagoda terbesar Nha Trang, iaitu Pagoda Long Son yang terletak di atas Bukit Trai Thuy (Thai Truy Hill).

Jadual Perjalanan:

Waktu Vietnam

Hari Pertama:

Setelah anda tiba di Lapangan Terbang Cam Ranh, pemandu kita akan menjemput anda ke makan tengah hari di restoran tempatan, yang mana selepas itu perjalanan kereta selama 3.5 jam menyusul untuk tiba di Da Lat. Baki hari anda lapang untuk anda berjalan-jalan dan mungkin membeli belah untuk barangan tempatan dan merasai makanan tempatan di Pasar Malam Da Lat (Da Lat Night Market).

Dalat Night Market

Makan malam akan disediakan, dan anda akan pulang ke hotel anda di Da Lat.

Pelan Makan: Makan Malam


Hari Kedua:

Selepas bersarapan, lawati Pagoda Truc Lam (Truc Lam Pagoda) untuk sembahyang pagi (bagi penganut agama Buddha) atau menikmati pemandangan di pagoda yang indah ini, dan naiki sebuah kereta kabel yang mana tiket satu hala dibekalkan dalam pakej ini untuk melawat sebuah pulau yang penuh dengan pokok pain di tengah-tengah Tasik Tuyen Lam (Tuyen Lam Lake) atau dikenali sebagai Paradise Lake, di mana terdapat pemandangan semula jadi yang amat indah di sini, jadi anda boleh menangkap gambar tanpa henti dengan berlatarkan pokok-pokok pain yang cantik. Selepas pulau pain ini, berjalan-jalanlah pula di sepanjang Tasik Tuyen Lam (Tuyen Lam Lake) yang mengelilingi pulau ini dan tangkap gambar di tepi tasik kerana ia dicipta oleh kepala perairan Sungai Da Tam (Da Tam River).

Truc Lam Pagoda

Seterusnya, Datanla Waterfall iaitu sebuah taman tema alam semula jadi yang unik menanti anda! Harap maklum bahawa terdapat 2 tiket untuk menaiki kereta roller coaster kawalan sendiri yang termasuk dalam pakej ini. Datanla Waterfall merupakan sebuah tempat yang anda boleh bersantai dan menikmati pemandangan alam semula jadi atau berseronok dan bermain-main dengan kemudahan taman tema di sana.

Makan tengah hari disediakan, dan selepas itu Domaine De Marie, iaitu sebuah gereja atas bukit di Da Lat yang dibina seperti gereja Perancis abad ke-17 menanti kunjungan anda. Anda boleh menikmati pemandangan taman yang menarik di belakang gereja, dan memandang ke bawah bukit untuk pemandangan yang lebih hebat jadi sediakan kamera anda dan pastikan ia dicaj penuh untuk menangkap gambar di sini.

Tuyen Lam Lake, Datanla Waterfall

Meneruskan tema pemandangan indah, teruskan ke Taman Bunga Da Lat (Da Lat Flower Garden), dan berseronok menangkap gambar berlatarkan bunga-bunga yang pelbagai jenis dan warna di setiap sudut yang anda pergi dalam taman ini. Kemudian, lawati Rumah Tetamu Hang Nga (Hang Nga Guesthouse) atau lebih dikenali ramai sebagai Crazy House. Diperihalkan sebagai sebuah rumah cerita dongeng, rekaannya menyerupai sebuah pokok gergasi, yang mempunyai unsur rekaan berskulptur mewakili bentuk semula jadi seperti haiwan, cendawan, sarang labah-laban dan gua jadi ia merupakan sebuah pengalaman yang unik untuk melihat rumah tetamu ini hanya untuk kecomelannya.

Domaine de Marie, Dalat Flower Garden

Hang Nga Guesthouse

Kita akan teruskan ke Istana Musim Panas Bao Dai (Bao Dai Summer Palace), di mana anda boleh mengalami dan melihat sendiri gaya hidup keluarga diraja dengan 25 bilik dan segala hiasan di dalamnya, yang semuanya ditukangkan untuk raja. Selepas menikmati gaya hidup diraja, teruskan ke Kebun Bunga Tiga Bulan (Hydrangea Flower Farm) di lereng bukit. Perlu diketahui bahawa Da Lat merupakan salah satu tempat yang terbaik untuk menanam bunga kerana cuacanya yang baik sepanjang tahun jadi bunga tiga bulan yang anda akan lihat di sini adalah amat besar dan cantik, semuanya berbaloi ditangkap gambar. Kemudian, bersantai dan bersembahyang (untuk tetamu beragama Buddha) di Pagoda Linh Phuoc (Linh Phuoc Pagoda) megah tersergam dengan mozek yang mengelilinginya.

Bao Dai Summer Palace, Hydrangea Flower Farm Dalat, Linh Phuoc Pagoda

Hari yang indah menangkap gambar tamat dengan makan malam di restoran tempatan, dan anda akan pulang ke hotel anda di Da Lat.

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makan Malam


Hari Ketiga:

Selepas bersarapan, teruskan dengan perjalanan kereta 3.5 jam ke Nha Trang, di mana anda akan makan tengah hari di restoran tempatan apabila anda tiba.

Destinasi pertama hari ini ialah Menara Ponagar Cham (Ponagar Cham Tower), yang dibina oleh tamadun Cham hampir seribu tahun dahulu untuk memberi penghormatan kepada Yang I Nu Ponagar atau dikenali sebagai “ibu Kerajaan”. Bagi orang tempatan, tempat ini popular sebagai tempat beribadat sementara bagi pelancong, tempat ini tempat bersejarah hebat di Nha Trang yang penuh dengan seni bina dan warna-warna yang mengagumkan. Sememangnya ia tidak boleh dilepaskan kerana nilai sejarahnya dan peluang menangkap gambar di tapak-tapaknya yang cantik, sementara colok-colok yang dinyalakan di sini menghasilkan aroma yang harum.

Ponagar Cham  Tower

Selepas lawatan yang bertema agama Buddha di Menara Ponagar Cham (Ponagar Cham Tower), lawatan bertema agama Kristian menyusul dalam bentuk Nha Trang Cathedral. Gereja ini dikenali oleh warga tempatan sebagai Gereja Batu atau Gereja Nui (Nui Church). Oleh kerana kita akan melawat bahagian luar gereja, terdapat banyak peluang untuk bergambar dengan fasad gereja kerana ia begitu indah dibina untuk menyerupai gereja-gereja yang ada di Eropah.

Kembali pula ke destinasi agama Buddha, kerana destinasi seterusnya ialah pagoda yang terbesar di Nha Trang, iaitu Pagoda Long Son (Long Son Pagoda) yang tersergam indah di atas Bukit Trai Thuy (Trai Thuy Hill), yang asalnya dibina pada lewat abad ke-19 tetapi diubah suai pada tahun 1940. Pagoda atas bukit yang indah ini merupakan tempat yang hebat untuk menangkap gambar dengan strukturnya yang bersejarah dan berlatarkan keindahan pemandangan bukit dan yang paling penting, patung Buddhanya yang begitu besar sehingga ia boleh dilihat di mana-mana sahaja di bandar ini.

Long Son Pagoda

Teruskan ke Cau Da untuk berjalan-jalan di Institut Oceanografi Nha Trang (Nha Trang Oceanography Institute) untuk menimba pengetahuan tentang hidupan air tawar dan mungkin menangkap gambar dengan beberapa bahan pameran di institut ini.

Nha Trang Oceanography Institute

Hari anda tamat dengan makan malam di restoran tempatan dan anda akan pulang ke hotel anda di Nha Trang.

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makan Malam


Hari Keempat:

Menikmati sarapan pagi anda di hotel dan mempunyai masa untuk membeli belah di sekitar kawasan bandar. Selepas mendaftar keluar dari hotel, pemindahan lapangan terbang akan diatur dan pemandu kami akan menjemput anda dari hotel pada waktu tepat untuk pulang ke tanah air anda. Selamat tinggal, Nha Trang!

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 3 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Perjalanan & penghantaran seperti jadual perjalanan
 • Perkhidmatan tour guide berbahasa Inggeris
 • Yuran masuk yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • 2 botol air mineral setiap pelangcon semasa perjalanan

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke Nha Trang, Vietnam
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Perbelanjaan peribadi
 • Panduan untuk pemandu dan tour guide: USD 2/Panduan/Hari, USD 1/Pemandu/Hari
  • Membayar terus kepada pemandu dan tour guide (Pembatasan wajib)
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • Kanak-kanak berumur 10 tahun ke atas (ikut tahun lahir) adalah layak sebagai kadar dewasa.
 • Kanak-kanak berumur 3 hingga 10 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak (85% daripada harga dewasa), berkongsi katil dengan ibu bapa.
 • Kanak-kanak berumur di bawah 2 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma dan berkongsi katil dengan ibu bapa. Sebarang bayaran akan dibayar oleh pelanggan.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 14 Nov 2019 – 31 Dec 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Group Size
2 Person 3-4 Person 5-9 Person 10-15 Person
Deluxe 3 Stars 1,580 1,340 1,060 980
Deluxe 4 Stars 1,700 1,455 1,180 1,095
Luxury 5 Stars 1,980 1,740 1,460 1,380

Browse More Resort Photos:
Nha Trang Hotel:
Deluxe 3 Stars: Edele Hotel (3*)
Deluxe 4 Stars: Isena Hotel (4*)
Luxury 5 Stars: Havana Hotel (5*)

Da Lat Hotel:
Deluxe 3 Stars: Ngoc Phat Hotel (3*)
Deluxe 4 Stars: Dalat Wonder Resort (4*)
Luxury 5 Stars: Edensee Resort (5*)


WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6016-3796385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

Pakej Percutian Vietnam Yang Berkaitan:

Updated: 06 Dec 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Vietnam 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

By Chris / Bbp_keymaster

Follow chris
on Dec 06, 2019

Pakej Percutian Vietnam