6H5M Pakej Percutian Hoi An + Hue + Da Nang + Bana Hill + Golden Bridge

Tarikan Pakej:

 • Kagumi patung Guan Yin tertinggi di Vietnam dan berseronok menangkap gambar dengan pemandangan pergunungan yang hebat (Linh Ung Pagoda).
 • Lihat keindahan semula jadi di tapak bersejarah My Son Holy Land, yang mempunyai sejarah lebih daripada seribu tahun.
 • Lihat Imperial Citadel yang agung di Hue, dengan sejarahnya yang berusia beratus-ratus tahun.
 • Naiki perjalanan bot yang tenang di Perfume River dan nikmati landskap luar bandar yang indah dan muzik tradisional diraja yang merdu.
 • Kagumi Makam Maharaja Khai Dinh (Emperor Khai Dinh Tomb) yang bersejarah dan berseronok membeli belah untuk barangan dan makanan tempatan yang murah di Pasar Dong Ba (Dong Ba Market).
 • Naiki kereta kabel di King Mountain, iaitu yang termoden di Asia Tenggara.
 • Kagumi keindahan seni bina di Golden Bridge untuk lebih banyak peluang fotografi.
 • Nikmati Wain Di Rumah Wain Perancis ((French Wine Cellar)) dengan pemandangan bandar raya Da Nang yang hebat.
 • Bersantai dan berseronok di Fantasy Park, sebuah taman tema atas bukit yang unik.
 • Lihat pemandangan panoramik di King Peak.

Jadual Perjalanan:

Waktu Vietnam

Hari Pertama:

Selamat datang ke Vietnam! Anda akan dialu-alukan dari Lapangan Terbang Da Nang dan pemandu anda akan menjemput anda ke Semenanjung Son Tra (Son Tra Peninsular) untuk melawat Linh Ung Pagoda yang tersergam indah, di mana terletaknya patung Guan Yin yang tertinggi di Vietnam. Di sini, pemandangan pergunungan begitu indah dengan berlatarkan patung Guan Yin sehingga anda boleh menangkap beratus-ratus gambar dari ketinggian beratus-ratus meter.

Linh Ung Pagoda 

Kemudian, kita akan beredar ke Hoi An dan rancangan hari ini berakhir dengan makan malam di restoran tempatan dan kita akan pulang ke hotel di Hoi An.

Pelan Makan: Makan Malam


Hari Kedua:

Mulakan hari anda dengan bersarapan di hotel. Selepas itu, My Son Holy Land (disebut sebagai “mai sohn”) menanti kunjungan anda! Salah satu destinasi yang terbaik dan tercantik di Hoi An, Tapak Warisan My Son (My Son Heritage Site) merupakan sebuah tapak yang penuh dengan seni bina bersejarah yang bertarikh sejak kerajaan Champa yang telah wujud lebih daripada seribu tahun yang lalu. Ia menjadikan My Son sebuah tapak yang amat kaya dengan nilai sejarah dan pembelajaran, dan ia juga sebuah tapak yang penuh dengan peluang untuk menangkap gambar. Terletak di sebuah lembah yang dikelilingi oleh mata air, gunung dan hutan, Tapak Warisan My Son (My Son Heritage Site) begitu menawan sehingga anda boleh hanya berjalan dan bersantai di sini sahaja sepanjang hari sementara mengamati nilai sejarahnya.

My Son Holy Land

Di dalam kompleks bersejarah My Son, beberapa menara tokong purba dari kurun ke-7 ke kurun ke-13 masih kekal hingga ke hari ini. Berseronok dalam mempelajari sejarah tempat ini dan menangkap gambar dengan lebih daripada 70 tugu yang masih megah berdiri walaupun ditelan sejak berkurun-kurun yang lalu oleh peperangan dan kemerosotan semula jadi. Amati enam gaya seni bina purba Champa melalui tugu-tugu ini, dan terdapat juga bukti kebudayaan tentang interaksi di antara Kerajaan Champa purba dan tamadun-tamadun lain, seperti India dan China.

My Son Holy Land

Selepas My Son, anda akan berjalan-jalan di Bandar Purba Hoi An (Hoi An Ancient Town), di mana anda akan berjalan kaki dan mengalami sendiri keindahan bahagian lama bandar purba ini yang begitu sempurna dikekalkan dengan pengaruh seni bina pedagang-pedagang silam dari China, Jepun dan Eropah yang menjadikan Hoi An pelabuhan pilihan mereka. Bangunan yang popular di sini termasuk Rumah Komunal Phuc Kien (Phuc Kien Communal House), Rumah Komersial Purba Tan Ky (Tan Ky Ancient Commercial House), Jambatan Tertutup Jepun (Japanese Covered Bridge), Pagoda Chua Ong (Chua Ong Pagoda) dan Rumah Dagang Purba Phung Hung (Phung Hung Ancient Trade House) di mana anda akan dapat melihat pelbagai jenis seni bina dan struktur-struktur peninggalan pedagang silam dari seluruh dunia yang penuh dengan unsur kesenian.

Japanese Covered Bridges, Pottery Museum, Tam Ky House

Bustling market

Makan malam akan dihidangkan di restoran tempatan, dan selepas itu anda akan beredar kembali ke hotel anda di Hoi An.

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makan Malam


Hari Ketiga:

Selepas bersarapan, pemandu akan menjemput anda dari hotel dan kita akan berlepas ke Imperial Citadel untuk berjalan-jalan dengan santai di kompleks agung ini di Hue, yang dibina oleh Raja Gia Long pada tahun 1805 di mana anda akan mempunyai banyak peluang untuk menangkap gambar dan mengamati keindahan tempat-tempat seperti Gerbang Ngo Mon (Ngo Mon Gate), Istana Thai Hoa (Thai Hoa Palace), Tokong Mieu (Mieu Temple) dan Nine Dynastic Urns di tapak bersejarah ini yang berusia lebih daripada 200 tahun.

Imperial Citadel

Pada waktu petang, anda boleh memilih untuk menikmati irama muzik tradisional diraja yang merdu di sepanjang Perfume River. Memang perlu dimaklumkan bahawa muzik diraja Hue juga diiktiraf sebagai salah satu Warisan Budaya Dunia oleh UNESCO. Tamatkan hari anda dengan makan malam di restoran tempatan dan pulang ke hotel anda di Hue.

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makan Malam


Hari Keempat:

Selepas sarapan, lawati Makam Maharaja Khai Dinh (Emperor Khai Dinh Tomb) di tapak bersejarah ini yang berusia lebih daripada 200 tahun. Tapak ini merupakan campuran unggul seni bina lama dengan pengaruh Eropah dan Asia, yang menjadikannya sebuah tempat yang hebat untuk menangkap gambar.

Khai Dinh Tomb

Kemudian, pulang ke Hue untuk menikmati masa membeli belah untuk barangan tempatan yang murah di Pasar Dong Ba (Dong Ba Market) dan mencuba makanan tradisional Vietnam, terutamanya makanan tempatan Hue seperti gula-gula bijan dan udang masam.

Dong Ba Market

Makan tengah hari di restoran tempatan, dan selepas itu kita akan meninggalkan Hue untuk pergi ke Da Nang dalam perjalanan 2.5 jam. Dalam perjalanan anda ke Da Nang, pastikan anda mengamati pemandangan yang indah kerana anda akan dihentikan sebentar di tapak-tapak pemandangan yang indah dalam perjalanan seperti Laluan Gunung Hai Van (Hai Van Mountain Pass) dan Pantai Lang Co (Lang Co Beach) dengan lagunnya yang terbentang luas di bawah memaparkan pemandangan Da Nang. Hentian-hentian ini memang berbaloi masa anda, jadi jangan ketinggalan menikmati keindahannya. Makan malam akan dihidangkan di restoran tempatan, dan anda akan kembali ke hotel anda di Da Nang.

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makan Malam


Hari Kelima:

Mulakan hari yang seterusnya dengan sarapan di hotel anda! Pemandu kami akan menjemput pengunjung di pelbagai titik pertemuan yang ditentukan dan memulakan perjalanan ke Bukit Ba Na (Ba Na Hills) – atau King Mountain, di mana cuaca di sini sentiasa dingin dan sesuai untuk berjalan-jalan dengan tenang. Di Bukit Ba Na (Ba Na Hills), kagumi dan naiki sistem kereta kebal yang sedang diperkatakan sebagai yang paling moden di Asia Tenggara.

Cable Car

Perjalanan anda berterusan di Golden Bridge yang indah, yang dibina dengan begitu unik, ia sememangnya sebuah tempat yang terbaik untuk menangkap gambar. Anda akan dibawa ke Stesen Kereta Kabel Dream Stream (Dream Stream Cable Car Station), di mana selepas menaiki kereta kabel, terdapat sebuah Rumah Wain Perancis (French Wine Cellar) yang akan mengagumkan anda dengan pemandangan bandar raya Da Nang yang menakjubkan. Relaks dan senangkan diri dengan bermain-main di Fantasy Park, di mana hidangan tengah hari akan dihidangkan.

Golden Bridge, France Wine Cellar

Fantasy Park

Pada lewat tengah hari, kita akan beredar pula ke King Peak yang berketinggian 1,487m, untuk menikmati pemandangan panoramik Bukit Ba Na (Ba Na Hills) dan Quang Nam yang menakjubkan. Sementara menikmati pemandangan, Linh Tu Pagoda, sebuah tokong yang dibina dengan indah merupakan satu lagi lokasi menangkap gambar yang hebat di atas pergunungan.

Linh Tu Pagoda

Kita akan makan malam di restoran tempatan dan pulang ke hotel anda di Da Nang.

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makan Malam


Hari Keenam:

Makan sarapan di hotel, dan anda lapang untuk membeli belah sendiri di sekitar kawasan bandar. Kakitangan kami akan datang menjemput anda ke lapangan terbang. Ucapkan selamat tinggal kepada Da Nang dengan ingatan indah.

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 5 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Perjalanan & penghantaran seperti jadual perjalanan
 • Perkhidmatan tour guide berbahasa Inggeris
 • Yuran masuk yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • 1 botol air mineral setiap pelangcon semasa perjalanan
 • 2 hala kereta kabel di Bana Hill

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke Da Nang, Vietnam
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Perbelanjaan peribadi
 • Panduan untuk pemandu dan tour guide: USD 2/Panduan/Hari, USD 1/Pemandu/Hari
  • Membayar terus kepada pemandu dan tour guide (Pembatasan wajib)
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • Kanak-kanak berumur 10 tahun ke atas (ikut tahun lahir) adalah layak sebagai kadar dewasa.
 • Kanak-kanak berumur 3 hingga 10 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak (85% daripada harga dewasa), berkongsi katil dengan ibu bapa.
 • Kanak-kanak berumur di bawah 2 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma dan berkongsi katil dengan ibu bapa. Sebarang bayaran akan dibayar oleh pelanggan.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 14 Nov 2019 – 31 Dec 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Group Size
2 Person 3-4 Person 5-9 Person 10-15 Person
Deluxe 3 Stars 2,345 1,975 1,675 1,520
Deluxe 4 Stars 2,550 2,180 1,880 1,720
Luxury 5 Stars 2,965 2,590 2,290 2,140

Browse More Resort Photos:
Hue Hotel:
Deluxe 3 Stars: The SunRiver Boutique Hotel (3*)
Deluxe 4 Stars: Midtown Hotel (4*)
Luxury 5 Stars: Indochine Palace Hotel (5*)

Hoi An Hotel:
Deluxe 3 Stars: Travel Lodge Hotel (3*)
Deluxe 4 Stars: Silk Luxury Hotel & Spa (4*)
Luxury 5 Stars: Silk Village Resort and Spa (5*)

Da Nang Hotel:
Deluxe 3 Stars: Greenery Hotel (3*)
Deluxe 4 Stars: Eden Hotel (4*)
Luxury 5 Stars: Nalod Hotel (5*)


WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6016-3796385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

Pakej Percutian Vietnam Yang Berkaitan:

Updated: 06 Dec 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Vietnam 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

By Chris / Bbp_keymaster

Follow chris
on Dec 06, 2019