10 TOP Destinasi Percutian Terengganu Paling Laris

中文 | ENG

Ikuti lawatan ke Terengganu – syurga pantai timur Malaysia

Terengganu terkenal dengan masjid-masjidnya yang indah, makanan laut segar dan banyak pilihan destinasi pulau. Ia merupakan negeri yang menawarkan pelbagai perkara untuk anda lakukan sama ada anda berada di sana untuk percutian di pantai, pengalaman budaya atau hanya untuk makan mengikut keinginan hati anda!


10 TOP Destinasi Percutian Terengganu Paling Laris


Aktiviti & Tempat Menarik di Terengganu

  • Pastikan semasa perjalanan anda di Terengganu, anda dapat menikmati makanan laut segar dan juga makanan ringan yang menakjubkan seperti keropok lekor yang terkenal oleh penduduk tempatan.
  • Kunjungi Masjid Kristal yang sangat terkenal yang terletak di Taman Warisan Islam. Bangunan ikonik ini terbuat daripada logam, kaca dan kristal dan bernilai lebih dari USD $ 80 juta.
  • Luangkan hari bersantai di pantai terkenal seperti Lang Tengah di mana anda juga dapat menyaksikan penyu atau Pantai Batu Berok di mana anda boleh melayari ombak!
  • Lakukan pengembaraan budaya di Kampung China di mana terdapat banyak kafe tersembunyi di sepanjang jalan.
  • Sekiranya anda menginginkan sesuatu yang berbeza, lawatilah Tempat Perlindungan Kunang-Kunang dan Kampung Nelayan Penarik di mana anda dapat melihat ribuan kelip-kelip terbang di sekitar bakau sambil berkelah.

* Isi kandungan untuk setiap pakej mungkin berbeza, sila rujuk kepada butiran yang tertera dalam pakej masing masing.

By jackieyee / Bbp_keymaster

Follow jackieyee
on Feb 19, 2021