fbpx

4h3m Pakej Percutian Keluarga Bangkok

Tarikan Pakej:

 • Nikmati persembahan sejarah dan budaya Thailand yang menakjubkan di Siam Niramit Bangkok.
 • Kunjungan yang menyenangkan ke Taman Tema Air Pororo dengan keluarga anda dan nikmatilah gelongsor air.
 • Lawatan ke istana purba era Ayutthaya – Bang Pa-In Summer Palace.
 • Pengalaman membeli-belah yang unik di Pasar Terapung Ayutthaya.
 • Terokai ke Taman Bersejarah Ayutthaya dengan kuil-kuil purba dan tapak bersejarah.
 • Menikmati pandangan matahari terbenam menerangi bandar purba semasa pelayaran.
 • Teruskan lawatan dengan keluarga anda di Dunia Safari Bangkok.

Jadual Perjalanan:

Waktu Thailand

Hari Pertama:

Ketibaan untuk sambutan hangat di Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok di mana pemandu kami akan bertemu dan menyambut anda dan keluarga anda dan memindahkan anda semua ke hotel. Selepas mendaftar masuk ke penginapan anda, anda boleh berehat dengan keluarga anda untuk menghilangkan keletihan perjalanan.

Pada waktu petang, ambil teksi atau bawa keluarga anda menaiki Tuk Tuk tempatan ke Siam Niramit Bangkok. Pergi ke Restoran Sawasdee di Siam Niramit dan nikmati makan malam bufet dengan keluarga anda, bufet menyajikan masakan asli Thai dan hidangan antarabangsa yang lain. Sebelum persembahan bermula, bawa bersama keluarga anda untuk beberapa hiburan pra-persembahan seperti memberi makan dan menunggang gajah serta persembahan tarian luaran. Anda juga boleh membeli-belah di kedai-kedai cenderahati di tempat sebagai detik peringatan  perjalanan keluarga anda di Thailand!

Sawasdee Restaurant

Siam Niramit Bangkok Pre-Show

Teater Ratchada membuka pintu pada pukul 7:30 malam, menduduki dan bersiaplah dengan kaguman dengan salah satu produksi pentas terbesar di dunia! Lebih daripada 100 orang penari akan mempersembah di panggung megah yang menggambarkan kisah perjalanan ke hari kemuliaan Kerajaan Siam Ramasoon (Thailand) dan ini adalah salah satu cara yang paling menghiburkan untuk mempelajari sejarah Thailand! Ekspektoran budaya selama 80 minit pasti anda dan keluarga anda merasa setiap minit dibelanjakan dengan baik!

Siam Niramit Bangkok Show

12.00pm – Penghantaran dari Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok ke hotel
2:00pm – Daftar ke bilik
– Aktiviti bebas pada masa lapang
4.30pm – Bertolak to Siam Niramit Bangkok (susun pengangkutan anda sendiri)
5.00pm – Tiba di Siam Niramit, nikmati makan malam bufet
– Peta ke Siam Niramit Bangkok:

7.00pm – Hiburan pre-show
7.30pm – Pintu teater terbuka
8.00pm – Nikmati Siam Niramit Show

Pelan Makan: Makan Malam


Hari Kedua:

Nikmati sarapan yang menyenangkan di hotel dan ambil Tuk Tuk atau teksi ke Taman Tema Air Pororo. Walaupun pemilikan tempat Taman air tidak besar, namun ia akan menjadi lawatan yang menarik terutama untuk kanak-kanak kerana taman air telah direka dengan burung Penguin Korea , iaitu Pororo dan kawan-kawannya, dan menduduki di atas bumbung pusat membeli-belah di bandar! Nikmati masa yang seronok dengan keluarga anda pada kemudahan yang menggembirakan ini dan menjerit-jerit ke bawah dengan slaid ke kolam pendaratan! Anda juga boleh menyejukkan diri di sepanjang sungai malas yang mengalir di sekitar taman dan mempunyai masa yang santai dengan ahli keluarga anda.

Pororo Aqua Park

Taman air ditutup pada 6:00 petang dan anda boleh menjalani aktiviti bebas pada waktu malam. Bawa awak keluarga untuk pesta makanan Thai, mencuba beberapa makanan pencuci mulut tempatan, aiskrim kelapa, pulut mangga dan makanan tempatan lain-lain, anda memang tidak akan dikecewakan!

8.00am – Sarapan pagi di hotel
9.30am – Bertolak ke Pororo Aqua Park (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Pororo Aqua Park:

10.30am – 6.00pm – Nikmati di Pororo Aqua Park Bangkok
– Aktiviti bebas pada masa lapang

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Hari Ketiga:

Menikmati sarapan pagi yang lazat di hotel dan menaiki BTS atau Tuk Tuk ke tempat pengangkutan kami di Century Mall sekurang-kurangnya 15 minit sebelum 8:30 pagi dan bertemu dengan pemandu kami. Kemudian kami akan menuju Bang Pa-In Summer Palace, sebuah kompleks purba yang terdiri daripada seni bina dengan gabungan gaya Eropah dan Thailand serta penuh cerita. Bang Pa-In Summer Palace dibina pada abad ke-17 sebelum kerajaan Ayutthaya jatuh, bagaimanapun, tempat ini pernah ditinggalkan sehingga Raja Chulalongkorn yang terkenal memberikan penampilan baru ke istana ini. Kami akan menuju ke restoran tempatan berdekatan untuk makan tengah hari pada tengah hari.

Bang Pa-In Summer Palace

Selepas makan tengahari, kami akan melawat pasar terapung Ayutthaya untuk memberi anda dan keluarga anda pengalaman membeli-belah yang unik di mana semua penjual menjual hasil pertanian, pakaian, cenderahati dan juga makanan ringan dari sebuah bot panjang kayu yang diletakkan di sepanjang kanal. Kemudian kami akan pergi ke taman bersejarah Ayutthaya di mana anda dan keluarga anda dapat mengagumi keindahan reruntuhan kuil-kuil dan istana ibukota kerajaan Ayutthaya purba. Semasa zaman kemuliaan Kerajaan Ayutthaya lebih daripada 400 tahun yang lalu, mereka telah membina banyak kuil seperti Wat Mahathat, Wat Phra Si Sanphet, Wat Lokayasutharam dan telah dipelihara dengan baik oleh jabatan kesenian Thailand.

Ayutthaya Floating Market

Apabila waktu senja, menaiki ke atas kapal dan berlayar melalui terusan yang mengelilingi bandar purba. Kami akan berhenti di Wat Phanan Choeng, Wat Phutthaisawan, dan Wat Chaiwatthanaram untuk bersiar-siar dan juga menikmati pemandangan matahari terbenam yang indah di sepanjang bandar purba. Dalam perjalanan kembali ke bandar Bangkok, kami akan berhenti di pasar tempatan di mana anda dapat menikmati beberapa makanan ringan atau makanan tempatan semasa perjalanan selama 2.5 jam ke bandar.

Wat Mahathat, Wat Phra Si Sanphet, Wat Lokayasutharam, Wat Phanan Choeng, Wat Phutthaisawan, & Wat Chaiwatthanaram

6.30am – Sarapan pagi di hotel
8.00am – Bertolak ke lokasi berkumpul Century Mall (di sebelah BTS Victory Station) (sila tiba 15 minit sebelum untuk daftar) (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Century Mall:

8.30am – Bertolak dari Century Mall
10.00am – Lawati Bang Pa-In Summer Palace
12.00pm – Nikmati makan tengah hari di restoran tempatan (perbelanjaan susunan sendiri)
1.00pm – Meneroka Ayutthaya Floating Market
2.00pm – Meneroka Wat Mahathat, Wat Phra Si Sanphet, dan Wat Lokayasutharam
5.00pm – Menikmati perjalanan menaiki bot yang sunset dan berhenti di Wat Phanan Choeng, Wat Phutthaisawan, dan Wat Chaiwatthanaram
6.00pm – Nikmati makanan ringan dan makanan tempatan di pasar (perbelanjaan susunan sendiri)
6.30pm – Bertolak balik dari Ayutthaya
8.00pm – Tiba lokasi berkumpul Century Mall

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Hari Keempat:

Menikmati sarapan pagi yang hebat di hotel dan terus ke Century Mall dan bertemu dengan pemandu kami sekurang-kurangnya 15 minit sebelum keberangkatan kami pada 8:30 pagi. Hari ini, kami akan menuju ke taman haiwan dan taman riadah yang paling popular di Thailand, Dunia Safari di Bangkok di mana anda boleh meluangkan masa yang berkualiti bersama-sama dengan keluarga anda! Terdapat 2 taman tema utama di zoo iaitu Taman Laut dan Taman Safari. Nikmati kesenorakan yang liar dan mendebarkan dikelilingi oleh haiwan asli Afrika termasuk singa, harimau, zebra, zirafah dan anda juga dapat menikmati pertunjukan haiwan seperti pertunjukan Singa Laut, pertunjukan gajah, lumba-lumba atau pertunjukan burung dengan keluarga anda. Jangan lupa untuk mengisi perut anda di restoran di tempat yang menyajikan makan tengah hari bufet bermula dari 11AM sehingga 2PM.

Safari World Bangkok

Safari World menutup pintunya pada 5:50 petang (Hujung Minggu) atau 4:45 petang (Hari Biasa) dan kembali ke hotel anda untuk bertemu dengan pemandu kami untuk pemindahan anda ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang anda. Bawa kenangan menarik untuk menyimpulkan perjalanan keluarga anda ke Tanah Senyuman.

6.30am – Sarapan pagi di hotel
– Selepas sarapan pagi, daftar keluar dari hotel
8.00am – Bertolak ke lokasi berkumpul Century Mall (di sebelah BTS Victory Station) (sila tiba 15 minit sebelum untuk daftar) (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Century Mall:

8.30am – Bertolak dari Century Mal
8.30am – Safari World di Bangkok (Weekdays 8.30am – 4.45pm, Weekends 8.30am – 5.50pm)
5.50pm – Bertolak balik ke hotel (susun pengangkutan anda sendiri)
– Penghantaran ke Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 3 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Bangkok dan hotel
 • H1 – Siam Niramit Bangkok (termasuk tiket masuk dan buffet)
 • H2 – Pororo Aqua Park (termasuk 1-hari tiket masuk ke Poporo AquaPark)
 • H3 – Lawatan Ayutthaya (termasuk perkhidmatan tour guide, semua yuran tiket masuk seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan, naik bot dan minuman air botel)
 • H4 – Safari World Bangkok (termasuk penghantaran 2 hala antara lokasi berkumpul Century Mall dan Safari World + lawatan di Safari Park, tiket masuk Safari Park untuk 1 round (30-45 minit), , tiket masuk Marine Park + tiket Marine Park Show dan buffet makan tengah hari)

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke bangkok
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Penghantaran antara hotel dan Siam Niramit Bangkok
 • Penghantaran antara hotel dan Pororo Aqua Park
 • Penghantaran ke lokasi berkumpul Century Mall seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • H3 – Wanita Hamil dan orang yang mempunyai sebarang ketidakupayaan perubatan tidak dibenarkan menyertai Lawatan Ayutthaya.
 • Kanak-kanak berumur 4 tahun hingga 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 Oct 2019 – 31 Oct 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Twin Triple Child  No Bed
Bangkok City Hotel (3*) 1,100 1,060 895
Asia Hotel Bangkok (4*) 1,120 1,105 850
Grande Centre Point Hotel Ratchadamri (5*) 1,555 1,500 885

Browse More Resort Photos:
Bangkok City hotel
Asia Hotel Bangkok
Grande Centre Point Hotel Ratchadamri

Hotel Policy: 

 • Bangkok City Hotel: Maximum pax for each room: 2 adults +  1 child (sharing bed with parents) + 1 adult/1 child (compulsory add on an extra bed)
 • Asia Hotel Bangkok: Maximum pax for each room: 2 adults +  1 child (sharing bed with parents) + 1 adult/1 child (compulsory add on an extra bed)

WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Bangkok Yang Berkaitan:

Updated: 1 Oct 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Bangkok

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *