fbpx

5h4m Pakej Percutian Best of Bangkok+ Pattaya + Koh Samet

Tarikan Pakej:

 • Nikmati karya koreografi di Pattaya – KAAN Show atau Colosseum Show Pattaya yang menarik .
 • Menerokai Pattaya di perjalanan lompatan 4 pulau dan mempunyai pengalaman snorkeling yang terbaik.
 • Lawatan suci ke kuil-kuil bersejarah yang paling terkenal di Thailand.
 • Menikmati masakan mewah di Pelayaran Puteri Chao Phraya (Chao Phraya Princess Cruise).
 • Menikmati pengalaman membeli-belah Thailand yang eksklusif di pasaran terapung yang asli.
 • Lawatan ke Pasar Keretapi MaeKlong (Mae Klong Railway Market) yang unik yang terletak di atas trek kereta api sebenar.
 • Meluangkan masa anda dengan haiwan eksotik di Safari World Bangkok yang terkenal.

Jadual Perjalanan:

Waktu Thailand

Hari Pertama:

Setibanya di Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok, anda akan disambut oleh pemandu kami dan diikuti dengan pemindahan selama 3 jam ke bandar pantai yang bertenaga – Pattaya. Sebaik sahaja kita tiba di Pattaya, anda akan mendaftar masuk ke hotel anda dan berehat untuk menghilangkan keletihan perjalanan anda. Menikmati makan malam anda dan bersedia untuk pertunjukan yang hebat malam ini! 

Manaiki teksi atau songthaew (kederaan tempatan) ke Teater Cinematic Singha D’Luck untuk pertunjukan KAAN yang terkenal. Ini bukan persembahan biasa tetapi persembahan yang menggabungkan aksi-aksi dan aturan tarian dengan teknologi audiovisual moden yang akan membawa anda pertunjukan paling ajaib dan menakjubkan. Dalam acara KAAN sejam itu, pelakon profesional akan menceritakan literatur kuno Thai dan memberi anda pengalaman baru dalam mempelajari budaya Thailand.

 KAAN Show

Jika jadual perjalanan anda melawati Pattaya adalah pada hari Isnin, jangan bimbang, kami akan menuju ke Collosseum Show Pattaya. Nikmati persembahan kabaret yang dibawa oleh para penari dan penyanyi yang memakai pakaian glamor dan solek yang mencolok. Anda tidak akan kecewa dengan pertunjukan mempersona sejam ini yang mempamerkan budaya pelbagai negara dari seluruh dunia!

Colosseum Show Pattaya

12.00pm – Penghantaran dari Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok ke Pattaya
3.00pm – Tiba di Pattaya dan daftar ke bilik
– Nikmati makan malam dengan perbelanjaan susunan sendiri
7.00pm – Bertolak ke  KAAN Show di SINGHA D’LUCK Cinematic Theatre (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke KAAN Show:

7.30pm – Nikmati KAAN Show
ATAU *** Kecuali Isnin – Akan digantikan dengan Colosseum Show Pattaya
7.00pm – Bertolak ke Colosseum Show Pattaya (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Colosseum Show Pattaya:

7.30am – Nikmati Colosseum Show Pattaya

Pelan Makan: Susunan Sendiri


Hari Kedua:

Menikmati sarapan pagi yang berkhasiat di hotel dan bersiap-siap untuk memulakan lawatan lompatan pulau anda hari ini! Pemandu kami akan menjemput anda dari hotel dan memindahkan anda ke Jeti Koh Samet pada pukul 8:30 pagi. Manaiki kenderaan pengangkutan anda – Sothorn Princess dan kami akan berlepas ke Koh Samet. Tenggelamkan diri anda dalam keindahan alam semulajadi di pantai yang disertai dengan pemandangan lautan panorama, anda pasti akan mengagum dengan pemandagan yang begitu luar biasa!

Kemudian kami akan menuju ke Koh Talu untuk bersiar-siar dan juga menjalani aktiviti lain. Pantai tersebut dipenuhi dengan pokok kelapa sawit yang indah, anda boleh memilih sama ada memancing atau snorkeling di lautan biru ini. Hidupan laut berkembang pesat di mana anda akan melihat pelbagai makhluk laut seperti parrotfish, wrasse, ikan sergeant major dan karang keras. Pada tengah hari, menikmati makan tengah hari bufet makanan Thai yang asli.

Koh Samet, Koh Kham, Koh Kudee &  Koh Talu Islands 

Kemudian, kami akan menuju ke sebuah pulau yang bagai syurga kecil milik persendirian yang akan menbawa anda ke pasir putih yang panjang dan air tenang yang jernih. Berehat dan nikmati ketenangan dan jangan terlepas peluang anda untuk menangkap gambar karya alam semulajadi ini! Perhentian terakhir dalam lawatan lompatan pulau kami adalah Koh Kudee, di mana kami akan berhenti untuk lagi satu sesi snorkeling.

Snorkeling

Bot akan menuju ke jeti Pattaya dan pemandu kami akan memindahkan anda kembali ke hotel pada kira-kira pukul 5:30 petang. Menikmati masa lapang pada waktu malam di mana anda boleh pergi untuk mencuba makanan jalanan atau menikmati diri sendiri dengan urutan Thai tradisional.

6.30am – Sarapan pagi di hotel
8.30am – Bertolak dari hotel di Pattaya ke Jeti Koh Samet
9.30am – Naik ‘Sothorn Princess’ dan melawat Koh Samet
11.00am – Memancing dan snorkeling di Koh Talu, menikmati makan tengah hari hidangan thai buffet
1.30pm – Berhenti di Koh Kham, kemudian ke Koh Kudee, berenang dengan sekumpulan ikan
3.00pm – Bertolak balik ke Jeti Pattaya
5.30pm – Penghantaran balik ke hotel
– Aktiviti bebas pada masa lapang

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari


Hari Ketiga:

Menikmati sarapan pagi yang hebat di hotel dan daftar keluar dari hotel. Pemandu kami akan menjemput anda dan bertolak balik ke Bangkok. Semasa kami tiba di Bangkok, bertemu dengan pemandu pelancong kami di tempat mengangkut Silom untuk memulakan perjalanan anda melawat kuil-kuil yang megah di bandar. Kita akan melawat salah satu kuil yang terkenal di Thailand, iaitu Wat Traimit dengan patung Buddha yang berbadan emas dan seberat 5.5 tan. Wat Traimit juga mempamerkan sejarah dan latar belakang kuil itu sendiri di mana pelancong mendapat pengenalan yang mendalam tentang kuil.

Dalam perjalanan ke Wat Pho, anda akan melihat sekilas Chinatown yang terbesar di Asia Tenggara. Wat Pho juga dikenali sebagai kuil Buddha Baring kerana ia menempatkan patung buddha emas berbaring yang berukuran 46 meter. Sertailah orang tempatan untuk membuat hajat apabila anda berjalan ke pintu masuk dewan dengan menempatkan syling ke dalam 108 mangkuk kecil yang terletak di sepanjang dinding. Kemudian kami akan melawat Wat Benchamabophit, yang biasanya dikenali sebagai kuil Marmer. Seni binaan ini amat luar biasa kerana apabila anda masuk ke pintu masuk, anda akan terkagum dengan dengan empat tiang marmer, dan seterusnya melanjut ke halaman marmar berkilat putih. Dengan pencahayaan matahari, marmer Itali Carrara dan keukiran emas memberikan penampilan luar biasa.

Wat Traimit, Wat Pho, Wat Benchamabopit

Apabila lawatan sehari berakhir, pemandu pelancong akan memindahkan anda kembali ke Silom dan pemandu kami akan memindahkan anda ke hotel anda untuk daftar masuk. Semasa matahari terbenam, terus ke dermaga Asiatique dan bersiaplah untuk menikmati makanan malam di pelayaran Puteri Chao Phraya berkelas dunia di sepanjang sungai Chao Phraya. Nikmati makan malam bufet dan terpesona dalam senibina Thai yang indah seperti Grand Palace, Wat Arun dan sebagainya.

Chao Phraya Princess Cruise

Chao Phraya Princess Cruise Dining

7.00am – Sarapan pagi di hotel
– Selepas sarapan pagi, daftar keluar dari hotel
8.30am – Bertolak dari Pattay ke Bangkok
11.30pm – Selepas tiba Bangkok, bertolak ke lokasi berkumpul Silom  (lokasi berkumpul di Silom untuk disahkan)
12.15pm – Berkumpul di lokasi berkumpul Silom
1.00pm – Bertolak dari Silom
1.30pm – Lawati Wat Traimit (Temple of the Golden Buddha)
2:30pm – Lawati Chinatown dan mengunjungi Wat Pho
3:30pm – Lawati Wat Benchamabopit aka Marble Temple
4:30pm – Bertolak balik ke lokasi berkumpul Silom
6.00pm – Bertolak ke Jeti Asiatique
6.30pm – Daftar ke Chao Phraya Princess Cruise
7.15pm – Cruise berlepas dari Jeti Asiatique (durasi pelayaran 2 jam)
9.15pm – Cruise tiba Asiatique Pier

Pelan Makan: Makan Malam


Hari Keempat:

Menikmati sarapan pagi yang lazat di hotel bertolak ke Century Mall sekurang-kurangnya 15 minit sebelum 8:30 pagi untuk bertemu dengan pemandu pelancong tempatan kami.

Pasar terapung merupakan salah satu perkara yang anda tidak boleh terlepas di Thailand, pemandu pelancongan kita akan mambawa anda ke pasar terapung asli di Bangkok, Pasar Terapung Damnoen Saduak. Manaiki pada bot elektrik yang telah diatur dan memulakan perjalanan selama 60 minit melalui terusan berliku. Terdapat beratus-ratus pedagang terapung yang menjual hasil pertanian dari ladang, pakaian, makanan tempatan dan makanan ringan, kraf dan sebagainya. Setelah itu, anda boleh meluangkan masa untuk bersiar-siar di sekitar pasar terapung untuk membeli-belah.

Damnoen Saduak Floating Market

Pada tengah hari, kami akan melawat Wat Bang Kung, kuil buddhist ikonik yang terletak bersebelahan dengan tebing barat Sungai Mae Khlong. Ditenggelami akar dan cawangan pokok banyan yang besar, kuil itu mempunyai patung Buddha besar yang disisipkan dengan daun emas oleh penganut Buddha yang datang untuk solat. Di sebelah Wat Bang Kung terletak peringatan pertempuran, yang merupakan sebuah pos angkatan tentera laut semasa perang antara Siam dan Burma pada beberapa abad yang lalu. Peringatan pertermpuran ini juga dikenali sebagai Kuil Tinju Thai oleh kerana ia menempatkan patung-patung peninju Muay Thai di sekitar kawasannya.

Wat Bang Kung and Thai Boxing Temple

Kemudian kami akan menuju ke pasar unik ini yang hanya akan anda temukan di Thailand – Pasar Keretapi Maeklong! Jangan berasa cemas apabila anda melihat para pedagang menggerakkan barang dan payung mereka jauh dari landasan keretapi kerana apabila anda mendengar bunyi loceng, keretapi akan tampil ke depan dan melalui di sebelah anda! Bergabunglah dengan orang ramai untuk menangkap saat unik ini! Pemandu kami akan menurunkan anda di Asiatique, Chinatown, Siam Centre atau Century Mall atas pilihan anda selepas itu.

Maeklong Railway Market

Jika lawatan anda diadakan pada hari Jumaat atau hujung minggu, anda akan berpeluang melawat ke pasar terapung Amphawa dan juga lawatan bot sejam untuk melihat kunang-kunang.

Amphawa Floating Market

6.30am – Sarapan pagi di hotel
8.00am – Bertolak ke lokasi berkumpul Century Mall (di sebelah BTS Victory Station) (sila tiba 15 minit sebelum untuk daftar) (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Century Mall:

8.30am – Bertolak dari Century Mall
10.30am – Tiba dan meneroka di Damnoen Saduak Floating Market
11.30am – Meneroka floating market sendiri pada masa lapang
12.30pm – Lawati Kuil Wat Bang Kung dan Taman Thai Boxing
2.00pm – Lawati Maeklong Railway Market
3.30pm – Naik kereta api yang lewat membelah pasar
3.50pm – Tiba dan meneroka Amphawa Floating Market pada masa lapang
6.00pm – Naik boat sekitar 1 jam untuk melihat kunang-kunang
7.30pm – Bertolak balik ke Bangkok
9.30pm – Penghantaran balik ke lokasi berkumpul Century Mall
***Lawatan Amphawa market tidak termasuk dalam pakej dari Isnin hingga Khamis, kami akan menghantar anda di Asiatique, Chinatown, Siam Centre atau lokasi berkumpul Century Mall selepas lawatan Maeklong railway market.

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Hari Kelima:

Menikmati sarapan pagi yang lazat di hotel dan pergi ke Century Mall dan bertemu dengan pemandu pelancong kami sekurang-kurangnya 15 minit sebelum keberangkatan kami pada waktu 8:30 pagi. Hari ini, kami akan menuju ke taman binatang Thailand yang paling popular, iaitu Dunia Safari di Bangkok di mana anda boleh mempunyai pertemuan rapat dengan haiwan eksotik.

Dunia safari terkenal atas  2 taman tema utama, iaitu Taman Laut dan Taman Safari. Menikmati keseronokan dan pengalaman mendebarkan dikelilingi oleh haiwan asli Afrika termasuk singa, harimau, zebra, zirafah dan banyak lagi! Anda juga dapat menikmati pertunjukan haiwan seperti pertunjukan singa laut, pertunjuakan gajah, ikan lumba-lumba atau pertunjukan burung. Jangan lupa untuk mengisi perut anda di restoran yang menyajikan makan tengah hari bufet bermula dari pukul 11 pagi hingga pukul 2 petang.

Safari World Bangkok

Safari World menutup pintu gerbangnya pada pukul 5:50 petang (hujung minggu) atau pukul 4:45 petang (Hari biasa) dan kembali ke hotel anda untuk bertemu dengan pemandu kami supaya memindahkan anda ke lapangan terbang untuk penerbangan rumah anda. Membawa kenangan yang menarik dan sinilah akhir pelancongan anda ke tanah senyuman.

6.30am – Sarapan pagi di hotel
– Selepas sarapan pagi, daftar keluar dari hotel
8.00am – Bertolak ke lokasi berkumpul Century Mall (di sebelah BTS Victory Station) (sila tiba 15 minit sebelum untuk daftar) (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Century Mall:

8.30am – Bertolak dari Century Mal
8.30am – Safari World di Bangkok (Weekdays 8.30am – 4.45pm, Weekends 8.30am – 5.50pm)
5.50pm – Bertolak balik ke hotel (susun pengangkutan anda sendiri)
– Penghantaran ke Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 4 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Bangkok dan hotel
 • H1 -KAAN Show OR Colosseum Show Pattaya (termasuk tiket masuk)
 • H2 – Lawatan 4 Islands (termasuk penghantaran 2 hala, perkhidmatan tour guide, peralatan snorkeling, peralatan memancing + jaket keselamatan, hidangan thai buffet makan tengah hari, buah- buahan, minuman dan Bayaran Taman Laut Nasional)
 • H3 – Lawatan Bangkok City & Temples (termasuk penghantaran 2 hala – terhad kepada hotel dan lokasi di Silom, Sathorn, Sukhumvit, Chinatown dan Khaosan Road, perkhidmatan tour guide dan tiket masuk)
 • H3 – Chao Phraya Princess Cruise (termasuk 2 jam pelayaran, buffet makan malam internasional, minuman selamat datang dan live music)
 • H4 – Lawatan Thailand Floating Markets (termasuk perkhidmatan tour guide, semua yuran tiket masuk seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan, naik kapal elektrik selama 60 minit, pengalaman kereta api lewat membelah pasar dan minuman air botel)
 • H5 – Safari World Bangkok (termasuk penghantaran 2 hala antara lokasi berkumpul Century Mall dan Safari World + lawatan di Safari Park, tiket masuk Safari Park untuk 1 round (30-45 minit), , tiket masuk Marine Park + tiket Marine Park Show dan buffet makan tengah hari)

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke bangkok
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Penghantaran antara hotel dan KAAN Show OR Colosseum Show Pattaya
 • Penghantaran ke lokasi berkumpul Silom seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran ke Jeti Asiatique
 • Penghantaran ke lokasi berkumpul Century Mall seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • H2 – Lawatan 4 Islands: Untuk alasan keselamatan, wanita hamil, warga tua berusia 60 tahun, orang yang menderita penyakit kongenital, penyakit pernafasan, asma, penyakit jantung, penyakit tekanan darah, atau apa-apa kecacatan perubatan/fizikal lain tidak dibenarkan menyertai lawatan ini.
 • H3 – Semua pelancong yang menyertai  Lawatan Bangkok City & Temples mesti berpakaian dengan baik sebelum memasuki kuil. Lelaki dan wanita mesti berpakaian tertutup, dan tidak boleh bertelanjang kaki.
 • H4 – Wanita Hamil dan orang yang mempunyai sebarang ketidakupayaan perubatan tidak dibenarkan menyertai Lawatan Thailand Floating Markets.
 • Kanak-kanak berumur 4 tahun hingga 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma.
 • KAAN Show ditutup setiap hari Isnin, akan digantikan dengan Colosseum Show Pattaya.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 November 2019 – 31 Oct 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Twin Triple Child  No  Bed
Bangkok City Hotel (3*) 2,360 2,360 1,935
Asia Hotel Bangkok (4*) 2,405 2,405 1,890
Grande Centre Point Hotel Ratchadamri (5*) 2,790 2,790 1,925

Browse More Resort Photos:
Bangkok City hotel
Asia Hotel Bangkok
Grande Centre Point Hotel Ratchadamri
Hotel Amber Pattaya

Hotel Policy: 

 • Bangkok City Hotel: Maximum pax for each room: 2 adults +  1 child (sharing bed with parents) + 1 adult/1 child (compulsory add on an extra bed)
 • Asia Hotel Bangkok: Maximum pax for each room: 2 adults +  1 child (sharing bed with parents) + 1 adult/1 child (compulsory add on an extra bed)

Peak Season Surcharge: RM (Per Person)

 • Hotel Amber Pattaya:
  • 28 Dec 2019 – 01 Jan 2020: THB 500/room/night
  • 24 Jan 2020 – 28 Jan 2020: THB 300/room/night (For Asian market only)

WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Bangkok Yang Berkaitan:

Updated: 1 Oct 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Bangkok

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *