fbpx

5h4m Pakej Percutian Best of Bali

Tarikan Pakej:

 • Lawatan senian ke Kampung Batu Bulan dan belajar mengenai proses pembuatan batik dan kain tenunan tangan yang terkenal.
 • Nikmati suasana tenang dan rendam dalam air jernih di Air Terjun Tegenungan (Tegenungan Waterfall)  yang indah.
 • Menyertai orang-orang tempatan untuk mandi air suci di Kuil Tampak Siring (Tampak Siring Temple) untuk mendapatkan berkat dalam kehidupan.
 • Makan tengahari bufet sambil menikmati pemandangan Gunung Batur (Mountain of Batur) dan Tasik Batur (Lake Batur) yang menakjubkan.
 • Lawatan kuil di Bali melawat Kuil Bedugul Ulun Danu (Bedugul Ulun Danu Temple) dan Kuil Tanah Lot (Tanah Lot Temple) yang terkenal.
 • Mengalami angin laut yang sejuk di Pantai Tanjung Benoa (Tanjung Benoa Beach) dan meneroka sukan air yang mencabar.

Jadual Perjalanan:

Waktu Indonesia

Hari Pertama:

Apabila anda tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Bali, pemandu kami akan bertemu dan menyambut anda di dewan ketibaan kemudian memindahkan anda ke tempat penginapan anda. Selepas mendaftar masuk ke hotel, berehat sekejap dan kami akan menuju ke salah satu restoran tempatan untuk makan malam.

Pelan Makan: Makan Malam


Hari Kedua : 

Nikmati sarapan pagi yang lazat di hotel anda sebelum bertolak perjalanan menarik anda dan melawat Bali yang indah! Berada di lobi hotel pada pukul 8:30 pagi dan pemandu kami akan menjemput anda dan menuju ke destinasi pertama kami – Kampung Batu Bulan. Kampung ini terkenal dengan suasana artistik di mana ia memperlihatkan karya seni Bali yang terbaik. Ia adalah satu kemestian untuk melawat proses pembuatan tenunan tangan batik yang hebat, di mana anda akan ditarik dengan warna-warna dan corak-corak kain tenunan yang unik ini. Anda juga boleh mendapatkan beberapa koleksi Batik dari Kampung BatuBulan!

Selepas itu, kami akan menuju ke Air Terjun Tegenungan (Tegenungan Waterfall), sebuah tarikan semula jadi yang tersembunyi di hutan hijau Bali. Berjalan ke pintu masuk dan dialu-alukan dengan pemandangan air terjun yang hebat, bersiaplah untuk berenang di air jernih untuk menyejukkan diri dari matahari panas di Bali! Nikmati masa anda di air terjun Tegenungan dan rasakan atmosfera ketenangan untuk menenangkan fikiran anda.

Batu Bulan Village, Tegenungan Waterfall

Kemudian, kita akan menuju ke Kuil Tampak Siring (Tampak Siring Temple), atau juga dikenali sebagai kuil air kolam suci. Kuil ini popular di kalangan penduduk tempatan dan pelancong kerana dipercayai bahawa air yang berasal dari mata air di kuil purba ini akan menghapuskan semua pengaruh buruk dan peristiwa buruk dari kehidupan kita. Kemudian kami akan melawat Istana Presiden Tampak Siring (Tampak Siring Presidential Palace), sebuah bangunan yang dibina oleh presiden pertama Indoneisa, Soekarno pada tahun 1957. Kami akan berjalan-jalan di sekitar istana dan mengagumi seni bina yang indah ini, di mana megah adalah satu-satunya perkataan yang dapat menghuraikan.

Pemandu kami akan memandu anda ke Kampung Kintamani untuk makan tengah hari bufet. Dalam perjalanan untuk makan tengah hari, panduan kami akan berhenti di Tegallang Rice Terrace, anda boleh pilih untuk mengunjung atau tidak. Semasa makan siang, pilih tempat duduk terbaik untuk menikmati pemandangan menakjubkan Gunung Batur (Mountain of Batu), salah satu gunung berapi aktif di Bali dan juga Tasik Batur (Lake Batur) yang terletak di kawah. Jangan melepaskan peluang mengambil gambar-gambar yang indah ini!

Dalam perjalanan pulang, kami akan turun di Pasar Tradisional Ubud (Ubud Traditional Market), anda akan kagum dengan ribuan seni tradisional dan kraftangan yang dibuat oleh orang tempatan Bali, ia mengisi setiap sudut pasar kacau ini. Anda juga boleh membeli tudung sutera, baju, patung kayu Bali atau beg tangan buatan tangan, bakul atau topi buatan tangan sebagai cenderahati untuk kawan-kawan dan keluarga, atau hanya item memoir untuk diri sendiri.

Tampak Siring Temple, Kintamani Village, Ubud Traditional Market

Kami akan makan malam di restoran tempatan dan pemandu kami akan menghantar anda kembali ke hotel anda selepas itu.

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makan Malam


Hari Ketiga : 

Nikmati sarapan pagi yang menyenangkan di hotel dan hari ini kami akan melawat dua kuil yang menakjubkan di Bali! Pemandu kami akan menjemput anda dari hotel pada pukul 8:30 pagi dan menuju ke destinasi pertama kami hari ini – Kuil Bedugul Ulun Danu (Bedugul Ulun Danu Temple). Kuil Bedugul Ulun Danu merupakan salah satu tarikan yang mesti dikunjungi kerana ia juga terkenal sebagai kuil terapung. Terletak kira-kira 1,500 meter di atas paras laut di Tasik Beratan, anda dapat bersiar-siar dalam suasana yang menyenangkan dengan udara berliku-liku. Pemandangan menjadi mistik apabila kuil Bali berdiri dalam udara berkabut.

Kami akan makan tengahari di restoran tempatan sebelum menuju ke destinasi seterusnya – Kuil Tanah Lot (Tanah Lot Temple). Bersedia dengan kamera anda untuk kuil yang paling banyak ditangkap gambar di Bali! Apabila anda tiba, anda akan melihat Kuil Tanah Lot secara mendadak terletak di tepi batu-batu, ia menjadi satu pemandangan yang unik dan megah terutamanya apabila gelombang laut melanda tepi pinggir pulau kecil berbatu. Walaupun terdapat ramai orang, matahari terbenam yang menakjubkan adalah salah satu pandangan yang terbaik untuk ditangkap! Nikmati pemandangan matahari terbenam yang ajaib untuk menamatkan perjalanan kami hari ini.

Bedugul Ulun Danu Temple, Tanah Lot Temple

Kami akan makan malam di restoran tempatan dan pemandu kami akan menghantar anda kembali ke hotel anda selepas itu.

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makan Malam


Hari Keempat :

Nikmati sarapan pagi yang memuaskan di hotel anda dan pemandu kami akan menjemput anda dari lobi hotel pada pukul 10:00 pagi. Hari ini, kami akan menuju ke Pantai Tanjung Benoa (Tanjung Benoa Beach), sebuah semenanjung kecil di selatan Bali. Apabila anda tiba di Pantai Tanjung Benoa, dapatkan sambutan yang hangat dari pasir putih yang terbentang panjang dan irama gelombang laut yang tenang. Anda mungkin ingin berjalan-jalan santai di pantai ataupun anda boleh sewa bangku pantai untuk berjemur di bawah matahari. Semasa anda berjalan di pantai, terdapat juga banyak sukan air di mana anda boleh menikmati keseronokan jet ski, parasailing atau tunggangan bot pisang!

Pada tengah hari, kami akan makan tengahari di restoran tempatan. Kemudian kita akan pergi ke Pura Luhur Uluwatu, salah satu dari sembilan kuil-kuil utama, juga sebuah kuil suci kepada umat Hindu. Kuil ini terletak di puncak tebing yang mengagumkan, di mana ia terasa seperti penjaga ke Bali yang mengawasi Bali dan memandang ke lautan Hindia tanpa sempadan. Pura Luhur Uluwatu dipercayai wujud seperti sebelum abad ke-11, anda boleh meluangkan waktu untuk bersiar-siar di senibina bersejarah ini, kagum dengan pandangan yang luar biasa dan anda juga dapat menyaksikan ritual keagamaan!

Tanjung Benoa Beach, Pura Luhur Uluwatu

Kami akan makan malam di restoran tempatan dan pemandu kami akan menghantar anda kembali ke hotel anda selepas itu.

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makan Malam


Hari Kelima :

Menikmati sarapan pagi yang lazat di hotel dan mempunyai masa yang bebas menerokai kejiranan hotel untuk membeli belah dan sebagainya. Selepas daftar keluar, pemandu kami akan menghantar anda ke Lapangan Terbang Antarabangsa Bali untuk penerbangan pulang ke rumah anda. Jumpa Lagi! Bali.

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 4 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Bali dan hotel
 • Lawatan mengikut jadual perjalanan
 • Bayaran Masuk seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Perkhidmatan tour guide berbahasa Inggeris
 • Perkhidmatan Shuttle Deluxe

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke Bali
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Guide & Pemandu Tipping: RM 10/Seorang/Sehari
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • Kanak-kanak dengan perkhidmatan katil tambahan akan mengenakan kadar 90% daripada kadar dewasa.
 • Kanak-kanak yang tanpa perkhidmatan katil tambahan akan mengenakan kadar 65% daripada kadar dewasa.
 • Bayi di bawah umur 1 tahun (ikut tarikh lahir) adalah percuma.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Booking Period Till: 31 Mar 2020

Travel Date Till: 20 Dec 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Group Size
2 Person 3-6 Person 7-10 Person > 10 Person
Legian Paradiso Hotel (4*) 870 860 850 840
B Hotel & Spa (5*) 1,015 1,005 985 970
 • Kanak-kanak dengan perkhidmatan katil tambahan akan mengenakan kadar 90% daripada kadar dewasa.
 • Kanak-kanak yang tanpa perkhidmatan katil tambahan akan mengenakan kadar 65% daripada kadar dewasa.

Browse More Resort Photos:
Legian Paradiso Hotel (4*)
B Hotel & Spa (5*)

**A surcharge of RM 45/Room/Night will be charged on Malaysia Public Holiday  (Started a week before and after of the Public Holiday depending on hotel policy).


WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6016-3526385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Bali Yang Berkaitan:

Updated: 31 Jan 2020

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Bali

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

By Chris / Bbp_keymaster

Follow chris
on Nov 06, 2019