fbpx

4h3m Pakej Percutian Semulajadi dan Budaya Bali

Tarikan Pakej:

 • Lawatan ke salah satu kuil rohani Bali – Kuil Luhur Uluwatu.
 • Mengalami persembahan tarian Tradisional Kecak Bali yang ikonik.
 • Menerokai tarikan alam semula jadi – Air terjun Timbumana dan Air Terjun Tukad Cepung.
 • Mengalami adrenalin yang bergegas di Buaian Hutan Ubud.
 • Nikmati pemandangan Teras Sawah Padi Ceking yang hebat.
 • Dapatkan pengalaman snorkeling hebat di destinasi snorkeling yang berbeza.
 • Menerokai syurga di atas bumi di sepanjang garis pantai Barat Daya Nusa Penida.

Jadual Perjalanan:

Waktu Indonesia

Hari Pertama:

Apabila tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Bali (sebelum 12PM), pemandu kami akan bertemu dan memindahkan anda ke hotel untuk mendaftar masuk. Ambillah rehat di hotel dan kami akan berangkat ke destinasi pertama kami – Pantai Padang-Padang pada 2PM. Pantai padang-padang dikenali sebagai destinasi melayari terbaik di pulau di mana anda akan melihat banyak pelayar yang berpengalaman menikmati masa mereka menunggang ombak bercirian “reef break”. Pantai yang sepanjang 100-meter dengan pasir putih halus adalah pasangan yang sempurna dengan air biru yang mendalam.

Padang-Padang Beach & Uluwatu  Temple

Di sebelah selatan pantai Padang-padang, kami akan tiba di mercu tanda terkenal – Kuil Luhur Uluwatu, salah satu kuil tertua di Bali dan juga dipercayai sebagai tiang rohani di pulau itu. Kuil megah ini terletak di tepi tebing yang tinggi dan curam di mana anda menikmati pemandangan laut yang menakjubkan bersama-sama dengan matahari terbenam.

Kecak Fire Dance Performance

Anda tidak boleh melepaskan tarian tradisional Bali yang dikenali sabagai tarian Kecak di mana ia menggambarkan kisah Ramayana, antara Putera Rama dan Puteri Sita. Kumpulan yang sekitar 50 orang penari lelaki akan turun ke panggung dengan berjabat tangan di udara sambil mengulangi korus mereka yang pantas, ‘chakchakchak!’. Tarian api dan cahaya ini pasti berbaloi untuk menonton!

Dinner at Jimbaran

Kita akan makan malam di Jimbaran dan pulang ke hotel selepas itu.

10:00am – Penghantaran dari Lapangan Terbang Antarabangsa Bali ke hotel dan daftar ke bilik
2:00pm – Bertolak dari hotel (masa bertolak untuk disahkan)
3:30pm – Tiba di Padang-padang Beach
5:15pm – Lawati Kuil Luhur Uluwatu (Luhur Uluwatu Temple)
6:00pm – Nikmati Pertunjukan Tari Kecak (Kecak Dance Performance)
7:30pm – Nikmati makan malam di Jimbaran
10:00pm – Penghantaran balik ke hotel

Pelan Makan: Makan Malam


Hari Kedua : 

Menikmati sarapan pagi yang lazat di hotel dan hari ini kami akan menuju ke Ubud, di mana ia mempunyai alam semula jadi yang subur. Kami akan tiba dahulu di destinasi tersembunyi yang indah, iaitu Air Terjun Tibumana. Ini akan menjadi tempat terbaik untuk anda menikmati pemandangan indah dengan suasana angin sejuk untuk menenangkan jiwa anda dengan aman .

Kemudian kita akan menuju ke air terjun lain yang dikenali sebagai Air Terjun Tukad Cepung, air terjun unik yang dapat dilihat di antara formasi batu. Ini adalah salah satu destinasi kegemaran baru di kalangan pelancong di mana ia memberi anda gambaran instagram yang sempurna terutamanya apabila cahaya matahari bersinar melalui air terjun yang mengalir. Kami akan pergi ke restoran tempatan dan anda boleh makan tengah hari di sana (perbelanjaan sendiri).

Tibumana Waterfalls & Tukad Cepung Waterfalls

Selepas makan tengah hari, kami akan mengadakan sesi untuk menikmati kopi tempatan dan teh herba Bali. Kemudian sampailah masa untuk aktiviti yang paling menarik hari ini, Buaian Hutan Ubud yang epik! Mencabar diri sendiri meluncur tinggi di atas tanah, melalui kawasan santapan hutan Ubud dan sawah padi dan menikmatilah pengalaman yang seronok ini! Terdapat juga sarang tergantung yang unik di mana anda boleh mengambil foto yang funky dengannya.

Coffee and herbal tea tasting & Ubud Jungle Swing

Bayangkan diri anda menikmati udara sejuk yang tidak tercemar semasa bersiar-siar melalui teres hijau yang subur, di sini kami berada di teres sawah padi Ceking yang terkenal! Teras berbukit, tangga dengan tanaman sawah padi yang wujud semenjak abad ke-9 adalah unik dan juga indah sekali. Anda juga akan dapat melihat penduduk kampung Bali yang bekerja dan mengekalkan sawah padi tersebut.

Ceking Rice Terraces

Selepas itu, kita ada bertolak balik ke hotel and menikmati aktiviti bebas pada waktu malam.

6:00am – Sarapan pagi di hotel
7:00am – Bertolak dari hotel (masa bertolak untuk disahkan)
9:00am – Lawati Air Terjun Tibumana (Tibumana Waterfalls)
11:00am – Lawati Air Terjun Tukad Cepung (Tukad Cepung Waterfalls)
12:00pm -Nikmati makan tengah hari di restoran tempatan (perbelanjaan susunan sendiri)
1:00pm – Mencicipi kopi dan teh herbal
2:00pm – Naik Ubud Jungle Swing, berfoto di photo booth yang unik
3:00pm – Meneroka Teras Beras Ceking (Ceking Rice Terraces)
5:00pm – Penghantaran balik ke hotel
Malam – Aktiviti bebas pada masa lapang dan menikmati makan malam (susunan sendiri)

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Hari Ketiga : 

Menikmati sarapan pagi yang hebat di hotel ketika subuh dan berangkat untuk lawatan sehari ke Nusa Penida. Pemandu kami akan turunkan anda di pelabuhan Sanur dan menaiki bot laju ke pulau yang indah! Pasangkan alatan snorkeling anda dan kami akan pergi untuk snorkeling di beberapa tempat popular iaitu Teluk Kristal (Crystal Bay), Teluk Manta (Manta Bay) atau Teluk Gamat (Gamat Bay)! Jejak Manta Rays cukup biasa di Teluk Manta (Manta Bay), mempunyai pengalaman hebat berenang dengan gergasi yang lembut ini.

Crystal Bay, Manta Bay & Gamat Bay

Kami akan makan pada waktu tengah hari sebelum memulakan lawatan kami ke tarikan pertama di pulau itu. Kita akan menuju ke Pantai Kelingking, atau juga dikenali sebagai titik rahsia (Secret Point). Di puncak tebing, anda akan menikmati pantai yang mengagumkan yang menghadap ke Lautan Hindi. Semasa berjalan ke bawah sepanjang pagar buluh, anda akan tiba di pantai yang merupakan tempat yang sempurna untuk melayari ketika ombak melayang.

Sekitar 45 minit perjalanan, kami akan tiba di Angel Billabong, sebuah pembentukan batu yang luar biasa di tepi tebing Barat Daya Nusa Penida. Semasa anda berjalan ke arah keajaiban alam ini, anda akan melihat kolam infiniti yang dibentuk secara semula jadi di mana pelancong boleh menikmati rendaman yang tenang di dalam air jernih. Pantai Broken (Broken Beach) indah adalah kira-kira 5 minit jarak jalan kaki dari Angel Billabong, ia merupakan tempat yang popular untuk jurugambar untuk menangkap pemandangan panorama.

Kelingking Beach, Angel Billabong & Broken Beach

Menunggang melalui jalan pokok sawit yang menakjubkan, kami akan sampai ke destinasi terakhir kami di Nusa Penida, Teluk Kristal (Crystal Bay). Bersantai dan berehat di kerusi pantai yang disewa dan nikmati pemandangan yang sebagai syurga yang menakjubkan. Kami akan berangkat ke Pelabuhan Sanur dan memindahkan anda ke hotel. Nikmati masa lapang anda sendiri pada waktu malam.

6:00am – Sarapan pagi di hotel
6:30am – Bertolak dari hotel (masa bertolak untuk disahkan)
7:30am – Daftar masuk di Pelabuhan Sanur (Sanur Harbor)
9:15am – Tiba di Nusa Penida
10:00am – Lawatan snorkeling di 2 dari 3 tempat: Crystal Bay, Manta Bay, atau Gamat Bay
12:00pm – Nikamati makan tengah hari
Selepas makan tengah hari, lawati ke Pantai Kelingking (Kelingking Beach), Angel Billabong, Pantai Pasih Uug (Broken Beach), and Crystal Bay
3:30pm – Kembali ke Pelabuhan Nusa Penida
5:00pm – Bertolak balik ke Pelabuhan Sanur dan penghantaran balik ke hotel
Malam – Aktiviti bebas pada masa lapang dan menikmati makan malam (susunan sendiri)

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari


Hari Keempat :

Menikmati sarapan pagi yang lazat di hotel dan mempunyai masa yang bebas menerokai kejiranan hotel. Selepas daftar keluar, pemandu kami akan menghantar anda ke Lapangan Terbang Antarabangsa Bali untuk penerbangan pulang ke rumah anda. Selamat tinggal! Bali.

8:00am – Sarapan pagi di hotel
– Selepas sarapan pagi, aktiviti bebas pada masa lapang
12:00pm – Daftar keluar dari hotel
– Bertolak dari hotel ke Lapangan Terbang Antarabangsa Bali

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 3 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Bali dan hotel
 • H1 – Lawatan Uluwatu Temple Sunset and Kecak Fire Dance (termasuk penghantaran 2 hala, makan malam, bayaran masuk untuk Padang-padang Beach, Uluwatu Temple & Kecak Dance Performance)
 • H2 – Lawatan ke Bali Tukad Cepung Waterfall & Jungle Swing (termasuk penghantaran 2 hala, semua yuran masuk seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan, tiket jungle swing & air mineral)
 • H3 – Lawatan ke West Nusa Penida (termasuk penghantaran 2 hala, menaiki bot antara Pelabuhan Sanur dan Nusa Penida Barat, yuran masuk, peralatan snorkeling, makan tengah hari & air botol)

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke Bali
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • Nota Penting untuk Lawatan Uluwatu Temple Sunset and Kecak Fire Dance:
  • Sila tiba di lobi hotel 10 minit sebelum waktu berlepas & bawa baucar pengesahan.
  • Sila perhatikan monyet di Kuil Uluwatu. Adalah penting untuk mengeluarkan bahan berkilat (anting-anting, kalung, klip rambut, cermin mata, etc) yang boleh menarik minat mereka.
  • Sila pakai pakaian yang meliputi bahu dan lutut sebagai tanda penghormatan ketika mengunjungi Kuil Uluwatu.
 • Nota Penting untuk Lawatan ke Bali Tukad Cepung Waterfall & Jungle Swing:
  • Sila tiba di lobi hotel 10 minit sebelum waktu berlepas & bawa baucar pengesahan.
  • Usia menaiki jungle swing antara 12-65 tahun.
  • Lawatan ini tidak sesuai untuk wanita hamil dan OKU.
 • Nota Penting untuk Lawatan ke West Nusa Penida:
  • Sila tiba di lobi hotel 10 minit sebelum waktu berlepas & bawa baucar pengesahan.
  • Penglihatan perjalanan dan snorkeling tertakluk kepada keadaan cuaca dan pasang surut pada tarikh aktiviti.
 • Kanak-kanak berumur 3 tahun hingga 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Bayi di bawah umur 2 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 Nov 2019 – 31 Mar 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Twin Triple Child No Bed
Kuta Central Park Hotel (4*) 1,085 1,065 875
Kuta Paradiso Hotel (5*) 1,370 1,320 1,170

Browse More Resort Photos:
Kuta Central Park Hotel
Kuta Paradiso Hotel

Peak Season Surcharge: RM (Per Person)

 • Kuta Central Park Hotel:
  • On 20 Dec 2019 – 05 Jan 2020: RM 65/person
  • Minimum 3 consecutive nights stay required during peak season period
 • Kuta Paradiso Hotel:
  • Minimum 3 consecutive nights stay required during peak season period
  • Stay must over 31 Dec 2019
  • Peak Season: 28 Dec 2019 – 05 Jan 2019
  • Compulsory New Year’s Eve Dinner: RM 420/Adult, RM210/Child under 12 years

WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6016-3526385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Bali Yang Berkaitan:

Updated: 31 Jan 2020

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Bali

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *