fbpx

4H3M Pakej Percutian Couple Nirwana Resort Hotel Bintan

Harga Promosi

Jadual Perjalanan:

Hari Pertama:
Bertolak dari Jeti Singapore ke Pulau Bintan
1500 – Daftar ke bilik
– Selepas mendaftar, aktiviti bebas pada masa lapang
1900 – Makan malam perbelanjaan susunan sendiri

Nirwana Resort Hotel

Pelan Makan: Susunan sendiri


Hari Kedua:
0800 – Sarapan pagi
– Selepas sarapan, aktiviti bebas pada masa lapang
1900 – Makan malam

Nirwana Resort Hotel Room Type 

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Hari Ketiga:
0800 – Sarapan pagi
– Selepas sarapan, aktiviti bebas pada masa lapang
1900 – Makan malam

Nirwana Resort Hotel Facilities

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Hari Keempat:
0800 – Sarapan Pagi
– Selepas sarapan, aktiviti bebas pada masa lapang
– Daftar keluar dari bilik
– Meneruskan ke jeti dan bertolak dari Pulau Bintan ke Jeti Singapore

Nirwana Resort Hotel Facilities

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • Penghantaran dengan bot untuk 2 hala (Jeti Singapore – Jeti Bintan  – Jeti Singapore)
  • Jeti Singapore:
   • Tanah Merah
  • Jeti Bintan:
   • Bandar Bentan Telani – BBT
 • Penghantaran antara Jeti – Resort – Jeti
 • 2 malam penginapan
 • 2 sarapan pagi
 • Minuman selamat datang
 • Percuma Internet WIFI
 • Percuma 2 botol air mineral di dalam bilik
 • Kemudahan membuat kopi & teh percuma di dalam bilik
 • Percuma menggunaan Nirwana Gym di Resort Center

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan/Bas/Feri ke Singapore
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Perkara-perkara lain yang tidak dinyatakan di dalam “Pakej Termasuk” seksyen

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • Pakej ini hanya untuk Asia Market KECUALI Singapore.
 • Check-In: 3.00pm, check-out: 12.00pm.
 • Kanak-kanak berumur 2 tahun hingga 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Bayi di bawah umur 2 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Pakej: RM (seorang)

[sta_anchor id=”peak” /]Harga Promosi 

Validity: 23 Oct 2019 – 31 Mar 2020

Harga dikira berdasarkan kepada setiap orang

Weekdays (Sunday – Thursday):

Room Type Twin Triple Child No Bed
Nirwana Room 1,395 1,290 710
Nirwana Deluxe 1,475 1,340 710
Nirwana Premier 1,660 1,470 710
Nirwana Suite 2,090 1,750 710

Weekends (Friday – Saturday):

Room Type Twin Triple Child No Bed
Nirwana Room 1,610 1,430 710
Nirwana Deluxe 1,690 1,485 710
Nirwana Premier 1,880 1,610 710
Nirwana Suite 2,305 1,890 710

Peak Seasons:

Room Type Twin Triple Child No Bed
Nirwana Room 1,880 1,610 710
Nirwana Deluxe 1,960 1,660 710
Nirwana Premier 2,145 1,790 710
Nirwana Suite 2,570 2,070 710

Peak Seasons: 26 Oct 2019 – 27 Oct 2019, 21 Dec 2019 – 01 Jan 2020, 24 Jan 2020 – 31 Jan 2020.

Minimum 2 nights stay on 21 Dec 2019 – 01 Jan 2020 and 24 Jan 2020 – 31 Jan 2020.


WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

 

4H3M Pakej Percutian Belitung + Pulau Leebong

Tarikan Pakej:

 • Melawati lokasi filem wayang terlaris di Indonesia “Laksar Pelangi”.
 • Menuju perjalanan anda ke pulau Leebong yang indah dan nikmati aktiviti pantai.
 • Menikmati hidangan masakan Indonesia yang asli dan berbagai perisa.
 • Lawatan sehari lompatan pulau untuk melawat kepulauan Belitung Utara.
 • Terokai dunia lautan semasa snorkeling di sekitar Pulau Lengkuas.
 • Luangkan waktu petang yang indah di Pantai Tanjung Tinggi – Pantai Laksar Pelangi (Tanjung Tinggi Beach – Rainbow Troops Beach).

Jadual Perjalanan:

Waktu Belitung

Hari Pertama:

Selamat datang ke Belitung, Indonesia! Destinasi pelancongan yang sempurna untuk percutian yang pendek kerana suasana yang tidak tercemar dan damai. Apabila tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Hanandjoeddin H.A.S. pada waktu petang, pemandu kami akan menjemput anda dari lapangan terbang dan kami akan menuju ke Restoran Raja Seafood untuk makan tengahari iaitu makanan Indonesia yang menggiurkan.

Selepas makan tengahari, kami akan menuju ke SD Muhammadiyah Gantong, atau dikenali sebagai Sekolah Rendah Laksar Pelangi (Rainbow Troops Elementary School). Sekolah ini merupakan lokasi filem untuk salah satu filem terlaris “Laskar Pelangi” dan telah menyebabkan Belitung menjadi terkenal. Kami memang mengesyorkan anda menonton filem yang berinspirasi yang berdasarkan novel Andrea Hirata ini sebelum melawati ke tempat ini!

Kemudian, kami akan berjalan ke Rumah Keong (Kirana Dock) yang terletak bedekatan, sebuah seni bina yang mengabungi keindahan modenisasi dan juga elemen tradisi – iaitu rotan. Tiga buah karya serupa kerrang ini merupakan lokasi yang hebat untuk mengambil gambar “Instagram”. Selepas itu, kami akan melawat Muzium Kata Andrea Hirata (perbelanjaan sendiri untuk tiket masuk), sebuah muzium sastera yang mempamerkan petikan inspirasi dari filem “Laskar Pelangi” dan juga sebagai peringatan novel itu sendiri.

SD Muhammadiyah Gantong, Rumah Keong, Museum Word Andrea Hirata

Akhirnya, kami akan melawat Kampung Ahok, atau Kampung Vivi. Kampung ini terkenal kerana ini adalah tempat asal bekas gabenor Jakarta, Ahok. Anda akan dapat melihat kediaman lama Ahok di mana gambar keluarganya dipaparkan. Terdapat juga beberapa kafe dan kedai cenderamata dalam kampung. Kami kemudian akan pergi ke hotel anda dan mendaftar masuk.

Pada waktu malam, makan malam di Restoran Belitung Tempo Dulu, sebuah restoran bertema budaya yang menyajikan masakan asli Indonesia. Nikmati makanan yang lazat dengan suasana nostalgia untuk menamatkan malam pertama percutian anda. Sebelum balik ke hotel, nikmatilah secawan kopi tempatan yang hangat di warung yang terkenal, kopi Kongdjie.

Kampung Ahok, Coffee Break Kongdjie

Pelan Makan: Makan Tengah Hari, Makan Malam


Hari Kedua:

Menikmati sarapan pagi yang lazat dan pemandu kami akan memindah anda dari hotel ke jeti Tanjung RU. Semasa ketibaan, menaiki ke bot yang disewa dan kami akan menuju syurga ini – Pulau Leebong! Dalam perjalanan ke Pulau Leebong, kami akan berhenti di hutan bakau untuk bersiar-siar di mana anda boleh menikmati kombinasi keindahan hutan bakau hijau yang subur, lagun biru dan juga batu-batu karang di bawahnya. Kemudian, kita akan melawat ke Pulau Pasir (Sand Island), sebuah karya seni unik oleh alam semulajadi di mana ia muncul semasa air surut dan hilang apabila air pasang naik. Cuba mencari bintang laut liar yang berbaring dalam laut.

Sebaik sahaja kami tiba di pulau Leebong, nikmati makan tengahari yang lazat di restoran Leebong Island. Anda akan tertarik dengan pelbagai kemudahan yang ditawarkan di pulau itu, seperti berbasikal di sepanjang pantai, berkayak dan menikmati angin dingin, mendayung ataupun berkanu. Atau anda boleh menikmati pemandangan lautan biru yang menakjubkan, dengar kepada ombak bergulung di pantai dan angin hangat di sekeliling sambil bersantai di pantai.

Terdapat juga banyak tempat fotogenik di mana anda boleh mengambil gambar “instagram”untuk dikongsi dengan rakan-rakan anda! Mendaki ke rumah pokok di pantai atau memberikan senyuman terbaik di dermaga kayu dengan langit jelas tanpa awan sebagai latar belakang. Kemudian kami akan kembali ke Jeti Tanjung Ru.

Leebong Island

Pada waktu malam, kami akan makan malam kami di Restoran Belitung Tempo Dulu/Wanbie. Nikmatilah masakan Indonesia asli di restoran bertema budaya ini.

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makan Malam


Hari Ketiga:

Nikmati sarapan lazat di hotel dan dapatkan aksesori anda untuk hari pantai ini! Menaiki bot nelayan yang diaturkan dan di sini kita berangkat ke Pulau Batu Garuda (Garuda Rock Island)! Pulau ini sangat unik untuk pembentukan batu granit yang besar yang menyerupai helang Garuda berasal dari mitos Hinduisme, dan tidak lupa ia juga merupakan burung kebangsaan Indonesia! Kemudian, kami akan turun di Pulau Pasir lain, menikmati pemandangan 360 darjah yang menakjubkan!

Lawatan kami terus ke Pulau Batu Berlayar (Sailing Rock island) di mana anda akan terkagum dengan batu granit berbentuk kapal layar besar. Jangan lupa mengambil gambar karya alam semulajadi! Kemudian kami akan menuju ke Pulau Lengkuas, melompat ke dalam air biru dan memulakan aktiviti snorkeling dengan karang-karang yang indah dan ikan tropika yang berenang di sekeliling anda. Selain itu, untuk melihat pemandangan lautan yang luar biasa keindahan tanpa sempadan, naik ke rumah api zaman kolonial Belanda dan melihat dari tingkap untuk pemandangan panorama!

Garuda Rock Island, Sand Island, Sailing Rock Island and Lengkuas Island

Nikmati makan tengahari yang memuaskan di  Kelayang Island ( Kelayang Island) untuk mancaskan diri anda. Kemudian kami akan pergi ke pulau yang terbesar di kepulauan Belitung, Pulau Kelayang. Bersiar-siar di pantai berpasir putih sepanjang 300-meter, melawati pusat pemuliharaan penyu dan banyak lagi. Kami juga akan pergi untuk ekspedisi kecil untuk meneroka gua Kelayang (Kelayang cave), menuju ke gua di antara batu-batu besar dan laluan sempit, kita akan sampai ke sebuah kolam semula jadi yang dibentuk di tengah batu. Dengan sinar cahaya menerangi jurang batu dan mencerminkan air, ia menghasilkan gambar yang menakjubkan!

Ketika kami kembali ke pesisir, kami akan sampai ke perhentian terakhir hari kami – Pantai Tanjung Tinggi Tanjung Tinggi Beach (Pantai Laksar Pelangi – Rainbow Troops Beach). Bersantailah dengan berjalan kaki di atas pasir putih yang lembut dan sihat dan nikmati suasana yang damai dan selesa. Pantai ini juga mempunyai banyak granit yang terdapat dalam bentuk dan saiz yang unik.Selain itu, Pantai Tanjung Tinggi juga merupakan salah satu daripada lokasi filem “Laskar Pelangi”. Pemandu kami akan memindahkan anda kembali ke hotel selepas itu.

Tanjung Kelayang Beach, Kelayang Cave

Pada waktu malam, kami akan makan malam di Restoran Pandan Alam/Dapoer Belitung dan juga melawat kedai tradisional tempatan untuk membeli cenderahati. Keropok tempatan, seruding ikan dan petis udang adalah hadiah yang sempurna untuk keluarga dan rakan-rakan atau untuk gunaan sendiri!

Pemandu kami akan memindah anda balik ke hotel.

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makam Malam


Hari Keempat:

Nikmatilah sarapan pagi di hotel dan mendaftar keluar. Pemandu kami akan menghantar anda ke Lapangan Terbang Antarabangsa H.A.S. Hanandjoeddin untuk penerbangan berlepas anda pulang ke rumah. Kami harap anda menikmati percutian anda di Belitung, jumpa lagi!

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 3 malam penginapan (bilik standard)
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Belitung dan hotel
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Air Mineral semasa perjalanan
 • Peralatan snorkeling + Jaket keselamatan
 • Dayung, Canoe, basikal pantai
 • Semua yuran masuk seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke Belitung
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Tiket masuk untuk Muzium Word Andrea Hirata
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • Lawatan ini hanya bertolak dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2) pada:
  • Setiap Hari Jumaat – 11.00 pagi
 • Lawatan ini hanya kembali dari H.A.S. Lapangan Terbang Antarabangsa Hanandjoeddin (TJQ) pada:
  • Setiap Hari Isnin – 12.10 tengah hari
 • Kanak-kanak berumur 4 tahun hingga 7 tahun (ikut tarikh lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun (ikut tarikh lahir) adalah percuma.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 Nov 2019 – 31 Dec 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Group Size
2 Person 3 Person 4-7 Person 8-10 Person
Fairfield By Marriot (4*) 1,290 1,150 1,065 1,015
BW Suite (4*) 1,290 1,150 1,065 1,015
MaxOne Belstar Belitung (3*) 1,135 1,015 930 890
Havana Mutiara (3*) 1,080 930 860 805

Browse More Resort Photos:
Fairfield By Marriot
BW Suite
MaxOne Belstar Belitung
Havana Mutiara

A surcharge of RM170/person on 23 Dec 2019 – 02 Jan  2020.


WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6016-3526385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Bintan Yang Berkaitan:

Updated: 25 Oct 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Bintan

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bintan Tours