4H3M Pakej Percutian Hoi An + Da Nang + Bana Hill + Golden Bridge

Tarikan Pakej:

 • Kagumi patung Guan Yin tertinggi di Vietnam dan berseronok menangkap gambar dengan pemandangan pergunungan yang hebat (Linh Ung Pagoda).
 • Lihat keindahan semula jadi di tapak bersejarah My Son Holy Land, yang mempunyai sejarah lebih daripada seribu tahun.
 • Naiki kereta kabel di King Mountain, iaitu yang paling moden di Asia Tenggara.
 • Kagumi keindahan seni bina di Golden Bridge untuk lebih banyak peluang fotografi.
 • Nikmati wain di rumah wain Perancis (French Wine Cellar) dengan pemandangan bandar raya Da Nang yang hebat.
 • Bersantai dan berseronok di Fantasy Park, sebuah taman tema atas bukit yang unik.

Jadual Perjalanan:

Waktu Vietnam

Hari Pertama:

Pemandu anda akan menjemput anda dari Lapangan Terbang Da Nang, dan selepas mendaftar masuk ke dalam hotel, berehat sebentar dan pemandu anda akan menjemput anda ke Semenanjung Son Tra untuk melawat Pagoda Linh Ung di mana terletaknya patung Buddha Perempuan (Guan Yin) yang tertinggi di Vietnam.

Linh Ung Pagoda 

Di sini, pemandangan gunung begitu indah dengan berlatarkan patung Guan Yin sehingga anda boleh menangkap beratus-ratus gambar dari ketinggian beratus-ratus meter. Perjalanan anda pada hari ini tamat dengan makan malam yang lazat di restoran tempatan dan kita akan pulang ke hotel di Hoi An.

Hoi An Ancient Town

Pelan Makan: Makan Malam


Hari Kedua:

Menikmati sarapan pagi di hotel. Selepas itu, My Son (disebut sebagai “mai sohn”) menanti kunjungan anda! Salah satu destinasi yang terbaik dan tercantik di Hoi An, Tapak Warisan My Son (My Son Holy Land)merupakan sebuah tapak yang penuh dengan seni bina bersejarah yang bertarikh sejak kerajaan Champa yang telah wujud lebih daripada seribu tahun yang lalu. Ia menjadikan My Son sebuah tapak yang amat kaya dengan nilai sejarah dan pembelajaran, dan ia juga sebuah tapak yang penuh dengan peluang untuk menangkap gambar. Terletak di sebuah lembah yang dikelilingi oleh mata air, gunung dan hutan, Tapak Warisan My Son begitu menawan sehingga anda boleh hanya berjalan dan bersantai di sini sahaja sepanjang hari sementara mengamati nilai sejarahnya.

My Son Holy Land

Di dalam kompleks bersejarah My Son, beberapa menara tokong purba dari kurun ke-7 ke kurun ke-13 masih kekal hingga ke hari ini. Berseronok dalam mempelajari sejarah tempat ini dan menangkap gambar dengan lebih daripada 70 tugu yang masih megah berdiri walaupun ditelan sejak berkurun-kurun yang lalu oleh peperangan dan kemerosotan semula jadi. Amati enam gaya seni bina purba Champa melalui tugu-tugu ini, dan terdapat juga bukti kebudayaan tentang interaksi di antara Kerajaan Champa purba dan tamadun-tamadun lain, seperti India dan China.

My Son Holy Land

Anda akan makan tengah hari di restoran tempatan, selepas itu jadual anda akan lapang untuk menikmati keindahan dan menangkap gambar di tapak yang bersejarah ini. Pemandu kami kemudiannya akan membawa anda untuk makan malam dan kita akan pulang ke hotel anda di Hoi An.

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makan Malam


Hari Ketiga:

Mulakan hari yang seterusnya dengan sarapan di hotel anda! Pemandu kami akan menjemput pengunjung di pelbagai titik pertemuan yang ditentukan dan memulakan perjalanan ke Bukit Ba Na (Ba Na Hills)– atau King Mountain, di mana cuaca di sini sentiasa dingin dan sesuai untuk berjalan-jalan dengan tenang. Di Bukit Ba Na, kagumi dan naiki sistem kereta kebal yang sedang diperkatakan sebagai yang paling moden di Asia Tenggara.

Cable Car

Perjalanan anda kemudiannya berterusan di Golden Bridge yang indah, yang dibina dengan begitu unik, ia sememangnya sebuah tempat yang terbaik untuk menangkap gambar. Kemudian, anda akan dibawa ke Stesen Kereta Kabel Dream Stream, di mana selepas menaiki kereta kabel, terdapat sebuah Rumah Wain Perancis (French Wine Cellar) yang akan mengagumkan anda dengan pemandangan bandar raya Da Nang yang menakjubkan. Relaks dan senangkan diri dengan bermain-main di Fantasy Park, di mana hidangan tengah hari bufet akan dihidangkan.

Golden Bridge, France Wine Cellar

Fantasy Park

Pada lewat tengah hari, kita akan beredar pula ke King Peak yang berketinggian 1,487m, untuk menikmati pemandangan panoramik Bukit Ba Na dan Quang Nam yang menakjubkan. Sementara menikmati pemandangan, Linh Tu Pagoda, sebuah tokong yang dibina dengan indah merupakan satu lagi lokasi menangkap gambar yang hebat di atas pergunungan. Kita akan pulang ke hotel anda di Da Nang.

Linh Tu Pagoda

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makan Malam


Hari Keempat:

Menikmati sarapan pagi anda di hotel dan mempunyai masa untuk membeli belah di sekitar kawasan bandar. Selepas mendaftar keluar dari hotel, pemindahan lapangan terbang akan diatur dan pemandu kami akan menjemput anda dari hotel pada waktu tepat untuk pulang ke tanah air anda. Selamat tinggal, Da Nang!

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 3 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Perjalanan & penghantaran seperti jadual perjalanan
 • Perkhidmatan tour guide berbahasa Inggeris
 • Yuran masuk yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • 1 botol air mineral setiap pelangcon semasa perjalanan
 • 2 hala kereta kabel di Bana Hill

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke Da Nang, Vietnam
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Perbelanjaan peribadi
 • Panduan untuk pemandu dan tour guide: USD 2/Panduan/Hari, USD 1/Pemandu/Hari
  • Membayar terus kepada pemandu dan tour guide (Pembatasan wajib)
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • Kanak-kanak berumur 10 tahun ke atas (ikut tahun lahir) adalah layak sebagai kadar dewasa.
 • Kanak-kanak berumur 3 hingga 10 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak (85% daripada harga dewasa), berkongsi katil dengan ibu bapa.
 • Kanak-kanak berumur di bawah 2 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma dan berkongsi katil dengan ibu bapa. Sebarang bayaran akan dibayar oleh pelanggan.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 14 Nov 2019 – 31 Dec 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Group Size
2 Person 3-4 Person 5-9 Person 10-15 Person
Deluxe 3 Stars 1,655 1,415 1,200 1,085
Deluxe 4 Stars 1,715 1,470 1,260 1,145
Luxury 5 Stars 2,050 1,810 1,600 1,970

Browse More Resort Photos:
Hoi An Hotel: 
Deluxe 3 Stars: Travel Lodge Hotel (3*)
Deluxe 4 Stars: Silk Luxury Hotel & Spa (4*)
Luxury 5 Stars: Silk Village Resort and Spa (5*)


WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6016-3796385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

Pakej Percutian Vietnam Yang Berkaitan:

Updated: 06 Dec 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Vietnam 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

By Chris / Bbp_keymaster

Follow chris
on Dec 06, 2019