fbpx

(2024 Promo) 10+ Pakej Percutian Koh Lipe yg Best

Koh Lipe, juga dikenali sebagai Maldives of Thailand merupakan salah satu pulau yang paling popular di dunia. Koh Lipe adalah ahli Taman Laut Negara Tarutao, yang terdiri daripada pulau terbesar Ko Tarutao, Ko Rawi, Ko Adang & banyak lagi pulau pulau kecil dalam jumlah 51 pulau dalam taman laut tersebut.

Koh Lipe adalah pulau bersaiz kecil dan sangat sesuai untuk percutian singkat, dan dengan pantai berpasir putih yang panjang, air laut yang jernih ditambah dengan pulau-pulau berdekatan dalam Taman Laut, aktiviti seperti snorkeling, scuba diving, jungle trekking adalah aktiviti yang paling digemari. Mereka yang tidak menggemari aktiviti tersebut, boleh berehat dan bersantai di pantai sambil menikmati bayu laut, mendapatkan urutan tradisional Thai, atau shopping di Walking Street of Lipe.

Terdapat 3 pantai utama di Koh Lipe, pantai Pattaya, yang merupakan entry point ke Koh Lipe, juga di mana pintu masuk ke Walking Street, tempat ini merupakan tempat yang paling happening di Koh Lipe dengan semua restoran, bar, kedai serbaneka, rumah urut dan sebagainya boleh dicari disini. Pantai Sunrise, seperti namanya, sesuai untuk menonton matahari terbit dan kurang sesak jika seseorang lebih suka melarikan diri dari bunyi bising. Yang terakhir ialah pantai Sunset, yang terletak di sebelah barat, dan lebih terpencil justeru memberikan perasaan yang lebih santai, kembali kepada sifat semula jadi kepada mereka yang mencari pelukkan daripada ibu alam.

中文 | ENG


Pakej Popular Koh Lipe:


Tour Disukai Ramai Koh Lipe:

Paling Laris

Tema Percutian Koh Lipe:

Snorkeling | Bulan Madu

Tempoh Percutian Koh Lipe:

3H2M | 4H3M


Pertanyaan:

Sila tekan butang whatsapp/email di sebelah kanan untuk pertanyaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *