fbpx

(2023/24) 10+ Pakej Percutian Menarik Bangkok

Bangkok adalah ibu kota Thailand dan salah satu destinasi pelancongan utama di dunia. Gerbang utama di mana pengunjung tiba di Thailand, Bangkok dikunjungi oleh majoriti pelancong antarabangsa dan pelancongan domestik juga terkenal. Bangkok juga dinamakan “Dunia Terbaik Dunia”, destinasi pelancongan teratas di dunia dalam beberapa kedudukan antarabangsa.

Semasa Kerajaan Ayutthaya pada abad ke-15, Bangkok telah menjejaki akarnya ke jabatan perdagangan kecil, yang akhirnya tumbuh dan menjadi lokasi dua ibu kota sebagai Thonburi pada tahun 1768 dan Rattanakosin pada tahun 1782. Bangkok adalah di jantung inovasi Siam , kemudian dinamakan semula sebagai Thailand.

Tempat-tempat menarik, tarikan dan kehidupan bandaraya Bangkok yang pelbagai, menarik kepada pelbagai kumpulan pelancong. Istana dan kuil diraja, serta beberapa muzium, merupakan tarikan pelancong sejarah dan budaya utama. Pengalaman membeli-belah dan makan menawarkan pelbagai pilihan dan harga. Bandar ini juga terkenal dengan kehidupan malam dinamiknya.

CN | EN


Pakej Percutian Bangkok, Hua Hin, Khao Yai, Pattaya

Pertanyaan:

Sila tekan butang whatsapp/email di sebelah kanan untuk pertanyaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *