fbpx

(2024 Promo) 3h2m Santiri Island Resort Semporna Pakej Island Hopping

Santiri Island Resort Semporna
Santiri Island Resort Semporna
Santiri Island Resort Sea Side
Santiri Island Resort Beach
Santiri Island Resort Beach
Santiri Island Resort Deluxe Room with Balcony
Santiri Island Resort Standard Room
Santiri Island Resort Sun Deck
Santiri Island Resort Sun Deck
Santiri Island Resort Evening Deck
Santiri Island Resort Beach Night View
Santiri Island Resort Beach Banana Boat
Santiri Island Resort Dining Area
Santiri Island Resort Semporna
Santiri Island Resort Semporna
Santiri Island Resort Sea Side
Santiri Island Resort Beach
Santiri Island Resort Beach
Santiri Island Resort Deluxe Room with Balcony
Santiri Island Resort Standard Room
Santiri Island Resort Sun Deck
Santiri Island Resort Sun Deck
Santiri Island Resort Evening Deck
Santiri Island Resort Beach Night View
Santiri Island Resort Beach Banana Boat
Santiri Island Resort Dining Area
previous arrow
next arrow
 
Shadow

From

RM1,300RM2,800

EN | 中文

Promosi terkini dalam talian untuk Pakej Island Hopping Pulau Santiri Semporna 3 hari 2 malam, tempah dengan Holidaygogogo untuk penjimatan lebih banyak! Hubungi kami hari ini untuk pengetahuan lebih lanjut!

Tarikan Pakej:

 • Santiri Island Resort terletak di lokasi yang terjaga, dikelilingi oleh keindahan semulajadi yang menakjubkan. Resort ini menawarkan pemandangan yang memukau dari air laut berwarna turquoise, pantai berpasir putih, dan landskap tropika yang hijau, mencipta suasana tenang bagi tetamu untuk menikmatinya.
 • Santiri Island Resort menyediakan tempat peranginan eksklusif serta peribadi untuk tetamu. Dengan bilangan bilik yang terhad, resort ini menawarkan suasana yang tenang dan intim, membolehkan tetamu berehat dan bersantai di tempat peranginan peribadi mereka sendiri.
 • Santiri Island Resort terletak di kawasan utama bagi menyelam dan snorkeling, menawarkan peluang kepada tetamu untuk menerokai terumbu karang yang hidup dan kepelbagaian kehidupan marin. Resort ini menyediakan akses mudah kepada pelbagai tapak selaman, menjanjikan pengalaman yang tidak dapat dilupakan bagi peminat penyelaman.
 • Resort ini terbukti dengan layanan yang cemerlang dan amat pentingkan butiran-butiran kecil bagi tetamu. Kakitangan yang komited berusaha melebihi jangkaan untuk memastikan tetamu memiliki pengalaman yang bermakna.

Jadual Perjalanan:

Hari 1

Selamat datang ke Semporna, gerbang ke syurga pulau. Bot dijadualkan berlepas pada jam 1 petang, sila bersedia di Jeti Semporna 1 jam sebelum berlepas untuk pendaftaran dan daftar masuk.

Setibanya di pulau, anda akan teruskan aktiviti dengan pakej jelajah pulau ke Pulau Mabul dan Pulau Kapalai yang berdekatan.

Tempat Menarik: Pulau Mabul, Pulau Kapalai

Pulau Mabul – Pulau Mabul, merupakan sebuah pulau berbentuk lonjong yang mempesona dengan pantai berpasir. Ia telah mendapat pengiktirafan meluas kerana kepelbagaian hidupan mikro yang menakjubkan, menjadikannya destinasi yang ideal untuk jurugambar bawah air yang ingin menangkap gambar beberapa spesies ekologi yang paling sukar ditemui. Air di sekitar Pulau Mabul dipenuhi dengan pelbagai kehidupan yang menakjubkan, termasuk sotong cantik, gurita berbintik biru, goby spike-fin, ikan gedempu, dan belut moray serta menawarkan pengalaman yang benar-benar memikat untuk penyelam dan peminat alam.

Pulau Kapalai – Pulau Kapalai, sebuah perkampungan air mewah yang dibina di atas pondok-pondok di atas bank pasir terumbu Ligitan, boleh dicapai dengan perjalanan bot yang singkat dari Pulau Sipadan dan Mabul. Lanskap bawah air di Pulau Kapalai memberikan kontras yang jelas dengan Pulau Sipadan, menampilkan suasana yang benar-benar berbeza. Amat menakjubkan apabila beberapa tapak menyelam utama di dunia untuk kehidupan akuatik mikro terletak tepat di bawah resort, dapat diakses dengan berenang dari jeti pusat penyelaman resort.

 • 12.00pm – bersedia di Jeti Semporna
 • 1.00pm –  bot berlepas dari Jeti Semporna ke Santiri Island Resort
 • Setibanya, teruskan dengan pakej jelajah pulau ke Pulau Mabul & Pulau Kapalai

Pelan Makanan: Makan Malam

Hari 2

Tempat Menarik: Pulau Mataking, Pulau Pom Pom, Pulau Timba Timba

Pulau Mataking – Pulau Mataking adalah syurga bagi penyelam, terkenal dengan terumbu karang yang hidup dan kepelbagaian hidupan marin yang menakjubkan. Terjun ke dalam air tropika yang hangat dan menikmati keindahan warna-warni ketika anda menerokai ekosistem bawah air yang menakjubkan.

Pulau Pom Pom – Pulau yang cantik ini dikelilingi oleh air laut berwarna turquoise yang jernih dan memiliki pantai berpasir putih yang halus. Terjun ke dalam dunia bawah air yang menakjubkan serta mengagumkan dengan kepelbagaian hidupan marin. Terokai penyu laut, ikan tropika yang berwarna-warni, dan terumbu karang yang berbagai bentuk. Dengan jarak penglihatan yang baik, setiap sesi snorkeling dan penyelaman menjadi pengembaraan yang menakjubkan.

Pulau Timba Timba – Nikmati kecantikan asli pulau ini yang dikelilingi oleh air laut berwarna turquoise dan pantai berpasir putih yang belum disentuh. Terjun di bawah permukaan laut dan temukan dunia bawah air yang menakjubkan. Nikmati pemandangan terumbu karang yang hidup, dipenuhi dengan ikan tropika yang berwarna-warni dan hidupan marin yang memikat. Berenang bersama penyu laut yang cantik dan kagumi keindahan taman karang yang berwarna-warni. Dengan jarak penglihatan yang jelas, setiap pengembaraan snorkeling dan penyelaman menjadikan pengalaman yang mengasyikkan. Pulau Timba-Timba adalah taman perlindungan keajaiban alam semulajadi, di mana anda dapat merasai keajaiban laut dan membina hubungan yang mendalam dengan ekosistem marin.

 • Sarapan di Santiri Island Resort
 • Selepas sarapan, teruskan dengan pakej jelajah pulau ke Pulau Mataking + Pulau Pom Pom + Pulau Timba Timba ATAU Taman Marin Tun Sakaran

*** Yuran Pendakian & Panduan di Taman Marin TIDAK termasuk

Pelan Makanan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makan Malam

Hari 3

Setelah menikmati sarapan yang lazat, pilihan ada di tangan anda untuk menikmati waktu lapang atau memulakan pengembaraan di Pulau. Jika anda mencari aktiviti yang mengujakan, mengapa tidak mencuba bermain kayak dan mengamati keindahan pemandangan pantai yang menakjubkan di atas air laut yang tenang? Atau, anda dapat naik Permainan Banana Boat yang mengujakan, rasai deruan dari hembusan angin pantai dan ombak laut. Bagi yang ingin terus menjelajahi dunia bawah air, snorkeling di sekitar pantai resort adalah pilihan yang sangat baik.

 • Sarapan di Resort
 • Selepas sarapan, waktu bebas atau teruskan dengan aktiviti Kayak, Banana Boat atau snorkeling
 • Jam 11 pagi, daftar keluar dari resort dan dihantar kembali ke Semporna

Pelan Makanan: Sarapan Pagi

Termasuk:

 • 2 malam penginapan di Santiri Island Resort
 • Pelan makanan seperti yang tertera dalam jadual perjalanan
 • 2X Island Hopping
 • Pengunaan Kayak di Resort
 • Banana Boat (10-15 mins) atau Snorkeling tepi pantai

Tidak Termasuk:

Yuran Pendakian & Panduan di Taman Marin

 • RM60/bukan warganegara, RM30/warganegara
 • Travel insurance (Sangat digalakkan)
 • Lain lain perbelanjaan yang tidak tertera dalam sesi “Termasuk”

Perkara Penting:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang disediakan (jika termasuk) dalam pakej adalah percuma, tidak ada pemulangan fi pakej jika aktiviti dibatalkan.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Gambar yang tertera dalam laman web holidaygogogo adalah untuk rujukan sahaja, reka bentuk/hiasan/susun atur mungkin akan berbeza benbanding dengan unit sebenar.

 • Caj tambahan untuk tetamu yang membawa makanan sendiri (untuk masak) & air minuman:
  • Masak RM30/Kg
 • Percuma untuk bayi berumur 2 tahun ke bawah.

Harga:

Harga pakej dikira ikut kepala

Langkah 1: Pilih Tarikh
  Sila masukkan tarikh


Langkah 2: Pilih Bilangan Pengunjung (Sebilik)

Sila masukkan jumlah dewasa/kanak2 DALAM 1 BILIK.

dewasa

kanak kanak


(2-11 Tahun)


Tiada Pakej Berkaitan 😕
Sila cuba tarikh lain
Tiada Bilik Berkaitan 😕
Sila cuba bilangan pengunjung yang berlainan
Langkah 3: Pilih Jenis Bilik
Pecahan Harga

Harga yang tertera adalah untuk tujuan penganggaran sahaja, sila chat dengan kami untuk harga yang terperinci.
Pertanyaan:

Sila tekan butang whatsapp/email di sebelah kanan untuk pertanyaan

6 Kelebihan booking dengan Holidaygogogo Tours Sdn Bhd!

 • Menawarkan perkhidmatan secara One-to-One bersama pegawai perkhidmatan pelanggan untuk disesuaikan dengan tempahan pra-ketibaan dan cadangan pakej percutian. Pihak kami ingin memastikan pelanggan mendapat maklum balas yang cepat dan memperoleh maklumat terkini walaupun pada hujung minggu atau cuti umum.
 • Merupakan syarikat agensi pelancongan yang berlesen di bawah Kementerian Pelancongan (MOTAC) dan Persatuan Ejen-Ejen Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (MATTA). *Anda boleh menekan pautan MOTAC/MATTA di atas dengan memasukkan nama syarikat kami: Holidaygogogo Tours untuk memerika lesen dan keahlian kami sebagai syarikat pelancongan yang berlesen. Kami bukan scammers/penipu.
 • Berpengalaman lebih 10 tahun dalam industri pelancongan. Kami bersikap serius dan profesional dalam menjalankan perniagaan.
 • Diberikan rating 5-bintang oleh pelanggan kami di Google dan Facebook. Kami membenarkan pelanggan menilai servis kami secara terbuka, hanya agensi pelancongan yang memberikan servis perkhidmatan yang terbaik berani berbuat begitu.
 • Melakukan pemeriksaan tempat secara berkala demi memastikan kualiti servis dan produk dapat dipenuhi mengikut keperluan pelanggan.
 • Segala tempahan akan dilaksanakan dengan prosedur kertas kerja yang lengkap dan disokong oleh dokumen sokongan. Pihak kami tidak akan mengutip apa-apa bayaran tanpa sebarang dokumentasi. Kami akan memastikan semua tempahan telah dilaksanakan sebelum mengutip pembayaran.

Ulasan untuk Holidaygogogo:

Excellent
Based on 511 reviews
Ting Waichun
Ting Waichun
2024-03-29
FRIENDLY CUSTOMER SERVICE , GOOD JOB
Yvonne Kong
Yvonne Kong
2024-03-25
1st time engaged them to arrange a trip… very friendly, and supportive. Fast response as well… will engage them again for the next trip
Troll
Troll
2024-03-25
Very reliable Tour company..very organized and efficient..highly recommended
Joe Bridger
Joe Bridger
2024-03-23
We booked a day trip to Kapas Island from Marang Jetty via Holidaygogogo and had the best time! It was the ‘Kapas Island Snorkelling Day Trip Package’ and I’d recommend it to anyone who wants a day trip to this serene island. The ferry ride was on time, snorkelling (great 2 hours) and lunch at their partner hotel at Kapas Coral Beach Resort all ran like clockwork thanks to the super helpful staff. We were able to use the hotel facilities and enjoy our afternoon on the beach, exactly what we needed, great trip!
chao liu
chao liu
2024-03-19
非常好的体验和选择
Tan SooChin
Tan SooChin
2024-03-14
客服 Soo 很有耐心的回答我所有问题 Good service 🌟🌟
Fasha Fauzi
Fasha Fauzi
2024-03-13
Booking a bus tour with HolidayGoGo was fantastic! The process was easy, the bus was comfy and clean.The itinerary was well-planned. I highly recommend HolidayGoGoGo for a hassle-free and enjoyable travel experience
Wong leong ghee
Wong leong ghee
2024-03-12
旅程都安排的很好

Read more - Google Review | Facebook Review

Ulasan:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *