fbpx

5H4M Pakej Percutian Bali & Lovina Lawatan Ikan Lumba-lumba

Tarikan Pakej:

 • Lawatan budaya ke Kampung Celuk (Celuk Village) dan Kampung Mas (Mas Village) yang terkenal dengan karya seni dan ukiran.
 • Nikmati makan tengah hari yang lazat sambil menikmati pemandangan Gunung Batur (Mountain of Batur) dan Tasik Batur (Lake Batur) yang menakjubkan.
 • Mengalami kenangan seumur hidup dengan menikmati ikan lumba-lumba melompat dan berenang di laut.
 • Mengunjungi ke tapak agama Bali yang paling suci – Kuil Tanah Lot (Tanah Lot Temple) dan Pura Luhur Uluwatu.
 • Mengalami angin laut yang sejuk di Pantai Tanjung Benoa (Tanjung Benoa Beach) dan meneroka sukan air yang mencabar.

Jadual Perjalanan:

Waktu Indonesia

Hari Pertama:

Apabila anda tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Bali, pemandu kami akan bertemu dan menyambut anda di dewan ketibaan kemudian memindahkan anda ke penginapan anda. Selepas mendaftar masuk ke hotel, menikmati masa lapang untuk meneroka bandar. Pada waktu malam, kami akan menuju ke Restoran Jimbaran untuk makan malam, di mana anda boleh menikmati hidangan makanan laut asli Indonesia di tepi pantai.

Dinner at Jimbaran

Pelan Makan: Makan Malam


Hari Kedua : 

Nikmati sarapan lazat di hotel anda sebelum memulakan perjalanan menarik anda melawat Bali yang indah! Pemandu kami akan menjemput anda dan pergi untuk membeli-belah. Kami akan tiba di Batik Bali di mana anda mendapat akses ke kain terkenal – Batik dengan warna-warna cerah dan pelbagai corak. Terdapat juga banyak produk makanan tempatan yang dijual di sana, makanan ringan kecil ini adalah cenderahati yang sempurna kepada rakan-rakan dan keluarga anda!

Kemudian, kami akan menuju ke Kampung Celuk (Celuk Village) yang terkenal dengan kraf tangan emas dan perak yang hebat! Apabila kami tiba di Kampung Celuk, anda akan melihat dua baris kedai seni, dengan bangga mempamerkan karya terbaik mereka dalam almari paparan kaca. Anda akan terkejut dengan kerja-kerja emas atau perak yang berkualiti tinggi oleh tukang-tukang di Kampung Celuk yang murah dan berbaloi!

Kami akan meneruskan perjalanan siang kami ke pusat ukiran kayu di Bali – Kampung Mas (Mas Village)! Dari ukiran kayu kecil ke perhiasan dan perabot besar, anda dapat menemukan semua karya kayu berkualiti tinggi di dunia di mana penduduk kampung telah dihasilkan selama seratus tahun dari generasi lama. Di Kampung Mas, anda juga boleh melihat proses ukiran kayu oleh tukang dan kagum dengan bakat dan kemahiran mereka! Pemandu kami akan memandu anda ke Kintamani untuk makan tengahari. Semasa makan siang, pilih tempat duduk terbaik untuk menikmati pemandangan menakjubkan Gunung Batur (Mountain of Batur), salah satu gunung berapi aktif di Bali dan juga Tasik Batur (Lake Batur) yang terletak di kawah. Jangan melepaskan peluang mengambil gambar-gambar indah ini!

Celuk Village, Mas Village, Kintamani 

Kami akan makan malam di restoran tempatan dan pemandu kami akan memindah anda ke hotel di Lovina untuk mendaftar masuk.

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makan Malam


Hari Ketiga :

Dapatkan beberapa makanan ringan dan bersiap sedia pada pukul 5:30 pagi kerana kami akan berangkat ke Lawatan ikan lumba-lumba pada pagi yang indah ini! Apabila bot laju tiba ke Lembaga, di sini kita bertolak untuk pertemuan dekat dengan ikan lumba-lumba! Semasa bot laju bergerak di atas laut, beri perhatian untuk menangkap sekilas pertama sirip lumba-lumba melalui air biru dan jangan lupa tekan pada pengatup kamera anda. Ia akan menjadi satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan dan menarik untuk melihat keluarga lumba-lumba melompat melalui udara di hadapan anda!

Selepas lawatan lumba-lumba, kami akan kembali ke hotel untuk sarapan pagi dan kami akan keluar dari hotel ini di Lovina.

Kami akan makan tengahari di restoran tempatan sebelum menuju ke destinasi seterusnya – Kuil Tanah Lot (Tanah Lot Templet). Sediakan kamera anda untuk kuil yang paling ditangkap gambar di Bali! Apabila anda tiba, anda akan melihat Kuil Tanah Lot secara mendadak terletak di tepi batu-batu, memberikan pemandangan yang unik dan megah terutamanya apabila gelombang laut melanda tepi pinggir pulau kecil berbatu. Walaupun orang ramai, matahari terbenam yang menakjubkan adalah salah satu pandangan yang terbaik untuk ditangkap! Nikmati pemandangan matahari terbenam yang ajaib untuk menamatkan perjalanan kami hari ini.

Dolphin Watching, Tanah Lot Temple

Kami akan makan malam di restoran tempatan dan pemandu kami akan menurunkan anda kembali ke hotel selepas itu.

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makan Malam


Hari Keempat :

Nikmati sarapan pagi yang memuaskan di hotel anda dan pemandu kami akan menjemput anda dari lobi hotel pada pukul 10:00 pagi. Hari ini, kami akan menuju ke Pantai Tanjung Benoa (Tanjung Benoa Beach), sebuah semenanjung kecil di selatan Bali. Apabila anda tiba di Pantai Tanjung Benoa, dapatkan sambutan yang hangat dari pasir putih yang terbentang panjang dan irama gelombang laut yang tenang. Anda mungkin ingin berjalan-jalan santai di pantai ataupun anda boleh sewa bangku pantai untuk berjemur di bawah matahari. Semasa anda berjalan di pantai, terdapat juga banyak sukan air di mana anda boleh menikmati keseronokan jet ski, parasailing atau tunggangan bot pisang!

Kami akan makan tengahari di restoran tempatan pada tengah hari. Selepas makan tengahari, kami akan melawat kilang kopi sejak Indonesia adalah pengeluar terkenal untuk biji kopi Robusta. Senang melihat proses bagaimana mereka menanam biji kopi, menggred dan akhirnya memanggang kacang kopi untuk menyediakan secawan kopi yang aromatik di atas meja.

Kemudian kita akan pergi ke Pura Luhur Uluwatu, salah satu dari sembilan kuil-kuil utama, juga sebuah kuil suci kepada umat Hindu. Kuil ini terletak di puncak tebing yang mengagumkan, di mana ia terasa seperti penjaga ke Bali yang mengawasi Bali dan memandang ke lautan Hindia tanpa sempadan. Pura Luhur Uluwatu dipercayai wujud seperti sebelum abad ke-11, anda boleh meluangkan waktu untuk bersiar-siar di senibina bersejarah ini, kagum dengan pandangan yang luar biasa dan anda juga dapat menyaksikan ritual keagamaan!

Tanjung Benoa Beach, Pura Luhur Uluwatu

Kami akan pergi untuk membeli-belah untuk beberapa barangan tempatan berhampiran bandar Kuta sebelum bertolak untuk makan malam di restoran tempatan pada sebelah petang. Akhir sekali, pemandu kami akan menurunkan anda kembali ke hotel untuk berehat.

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makan Malam


Hari Kelima :

Enjoy your breakfast and the hotel and checked out from the hotel at 12:00PM, our driver will schedule your pick-up time and leave to the airport for your outbound flight. See you again, Bali!

Nikmatilah sarapan di hotel anda dan daftar keluar dari hotel pada pukul 12 petang, pemandu kami akan menjadualkan masa pengambilan anda dan pergi ke lapangan terbang untuk penerbangan keluar anda. Jumpa lagi, Bali!

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 3 malam penginapan di Kuta dan 1 malam di Lovina
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Bali dan hotel
 • Lawatan mengikut jadual perjalanan
 • Bayaran Masuk seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Perkhidmatan tour guide berbahasa Inggeris
 • Perkhidmatan Shuttle Deluxe

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke Bali
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Guide & Pemandu Tipping: RM 10/Seorang/Sehari
 • Perbelanjaan peribadi
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • Kanak-kanak dengan perkhidmatan katil tambahan akan mengenakan kadar 90% daripada kadar dewasa.
 • Kanak-kanak yang tanpa perkhidmatan katil tambahan akan mengenakan kadar 65% daripada kadar dewasa.
 • Bayi di bawah umur 1 tahun (ikut tarikh lahir) adalah percuma.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Booking Period Till: 31 Mar 2020

Travel Date Till: 20 Dec 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Group Size
2 Person 3-6 Person 7-10 Person > 10 Person
Bali

Legian Paradiso Hotel (4*)

Lovina

Sunari Beach Resort (3*)

1,050 1,045 1,040 1,030
Bali

B Hotel & Spa (5*)

Lovina

Puri Saron Lovina (3*)

1,210 1,205 1,200 1,190
 • Child with an extra bed will charge 90% of the adult rate.
 • Child with no extra bed will charge 65% of the adult rate.

Browse More Resort Photos:
Legian Paradiso Hotel (4*)
B Hotel & Spa (5*)
Sunari Beach Resort (3*)
Puri Saron Lovina (3*)

**A surcharge of RM 90/Room/Night will be charged on Malaysia Public Holiday  (Started a week before and after of the Public Holiday depending on hotel policy).


WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6016-3526385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Bali Yang Berkaitan:

Updated: 31 Jan 2020

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Bali

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *