fbpx

(2024 Promo) 5h4m Pakej Sarawak Kuching

Sarawak Tour Surrounding
Sarawak Tour Surrounding
Sarawak Tour Kuching Waterfront
Sarawak Tour China Town
Sarawak Tour China Street
Sarawak Tour Tua Pek Kong Temple
Sarawak Tour Tua Pek Kong Temple
Sarawak Tour Sarawak State Museum
Sarawak Tour Kuching Floating Mosque
Sarawak Tour Kuching Old Courthouse
Sarawak Tour Brooke-era Astana
Sarawak Tour India Street
Sarawak Tour Square Tower
Sarawak Tour Sarawak Cultural Village
Sarawak Tour Sarawak Cultural Village
Sarawak Tour Annah Rais Longhouse
Sarawak Tour Annah Rais Longhouse
Sarawak Tour Bako National Park
Sarawak Tour Bako National Park
Sarawak Tour Semenggoh Wildlife Rehabilitation Centre
Sarawak Tour Semenggoh Wildlife Rehabilitation Centre
Sarawak Tour Jong Crocodile Farm
Sarawak Tour Pottery Factory
Sarawak Tour Orchid Garden
Sarawak Tour Serikin Indonesian Border
Sarawak Tour Sarawak River cruise
Cave
cave Sarawak
river cruise
crocodile
Sarawak Tour Surrounding
Sarawak Tour Surrounding
Kuching Waterfront
China Town
China Street
Tua Pek Kong Temple
Tua Pek Kong Temple
Sarawak State Museum
Kuching Floating Mosque
Kuching Old Courthouse
Brooke-era Astana
India Street
Square Tower
Sarawak Cultural Village
Sarawak Cultural Village
Annah Rais Longhouse
Annah Rais Longhouse
Bako National Park
Bako National Park
Semenggoh Wildlife Rehabilitation Centre
Semenggoh Wildlife Rehabilitation Centre
Jong Crocodile Farm
Pottery Factory
Orchid Garden
Serikin Indonesian Border
Sarawak River cruise
Cave
cave Sarawak
river cruise
crocodile
previous arrow
next arrow
 
Shadow

From

RM1,565RM2,410

中文 | EN

Promosi atas talian terkini untuk 5h4m Pakej Sarawak Kuching, jimat lebih banyak apabila anda menempah dengan Holidaygogogo! Hubungi kami hari ini untuk maklumat lanjut!

Tarikan Pakej:

 • Nikmati keindahan Damai Beach Resort yang memukau, di mana pantai bertemu sinar matahari dengan dikelilingi tumbuhan yang menghijau, menciptakan keseronokkan yang sangat menenangkan di tepi Laut China Selatan.
 • Lawat Sarawak Cultural Village untuk memahami budaya di Sarawak, memberikan perasaan mendalam tentang warisan yang pelbagai di daerah ini.
 • Jelajah di sekitar Bandar Kuching untuk melihat perkara-perkara yang lama dan baru. Kunjungi mercu tanda ikonik, terokai pasar yang sibuk dan temui gabungan unik kecantikkan dunia lama dan kemeriahan moden yang terdapat di bandar menawan ini.
 • Kagumi sepanjang Sungai Sarawak yang memukau dalam sebuah kapal santai, membolehkan anda menikmati pemandangan menakjubkan, bangunan bersejarah dan panorama hijau.
 • Lawati nadi hutan hujan Borneo di Semenggoh Nature Reserve, kawasan orang utan yang terancam berkeliaran dengan bebas, menawarkan pengalaman hidupan liar yang unik dan tidak dapat dilupakan.

Jadual Perjalanan:

Hari 1

Setibanya anda di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching, pengembaraan anda di Sarawak bermula dengan sambutan yang baik daripada wakil yang mesra. Semasa anda melangkah keluar dari pesawat, wakil kami akan berada di sana untuk bertemu dan menyambut anda, memastikan permulaan yang lancar untuk perjalanan anda.

Selepas sambutan yang mesra, anda akan dihantar dengan lancar ke Damai Beach Resort yang mempesonakan, tempat bersantai dan keindahan tropika menanti. Terletak di sepanjang pantai yang bersih, resort ini menawarkan gabungan sempurna keselesaan dan keindahan semula jadi. Daftar masuk ke tempat penginapan anda dan biarkan persekitaran yang tenang dengan kehijauan yang subur dan bunyi ombak yang menenangkan menghempas pantai serta-merta membawa anda ke dunia yang tenang. Bersantai dan bersedia untuk pengembaraan yang menanti anda di Damai Beach Resort, menjanjikan permulaan yang sempurna untuk percutian Sarawak anda.

 • Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching
 • Bertemu dengan wakil yang mesra
 • Bertolak ke Damai Beach Resort, Daftar masuk
 • Bermalam di Damai Beach Resort

Pelan Makanan: –

Hari 2

Mulakan hari anda dengan sarapan pagi yang lazat di resort, menikmati detik-detik pagi di tengah-tengah keindahan tropika yang mengelilingi anda. Semasa anda mendaftar keluar, ucapkan selamat tinggal ke syurga Damai Beach Resort yang tenang, di mana bunyi alam semula jadi dan ombak yang lembut telah memberikan latar belakang yang tenang untuk penginapan anda.

Mulakan perjalanan ke Sarawak Cultural Village, yang juga dikenali sebagai ‘Living Museum.’ Di sini, anda akan melangkah ke masa lalu sambil anda meneroka replika asli rumah etnik, masing-masing mewakili kumpulan budaya yang berbeza di Sarawak. Bersiar-siar melalui Rumah Ladang Cina, Rumah Melayu, Rumah Tinggi Melanau, Pondok Penan dan Rumah Panjang Iban, Bidayuh dan Orang Ulu. Kampung ini menghidupkan sejarah, menawarkan peluang unik untuk memahami kepelbagaian warisan Sarawak. Jelajah budaya diteruskan dengan persembahan yang menawan selama 45 minit di Village Theatre, di mana tarian tradisional daripada pelbagai suku kaum Sarawak dihidupkan. Terpukau dengan warna-warna terang, pergerakan berirama dan cerita budaya yang dikaitkan dalam setiap tarian. Seterusnya, nikmati makan tengah hari yang lazat di restoran tempatan.

Selepas itu, mulakan Kuching City Tour, menerokai mercu tanda ikonik seperti Monumen Kucing, pasar yang meriah, Bazar Utama yang bersejarah, China Town dan Masjid Negeri Lama. Akhiri hari dengan makan malam yang lazat di restoran tempatan sebelum bertolak ke City Hotel pilihan anda. Daftar masuk dan berehat, sambil anda bersedia untuk pengembaraan yang lebih menarik di tengah-tengah Kuching.

 • Sarapan di resort, Daftar keluar
 • Lawat Sarawak Cultural Village; Terokai 7 replika asli rumah etnik
 • Nikmati persembahan tarian tradisional selama 45 minit di Village Theatre
 • Makan tengah hari di restoran tempatan
 • Teruskan Lawatan Bandar Kuching; Monumen Kucing, Pasar, Bazar Utama, China Town, Masjid Negeri Lama
 • Makan malam di restoran tempatan
 • Bertolak ke City Hotel pilihan anda, Daftar masuk
 • Bermalam di City Hotel

Pelan Makanan: Sarapan, Makan Tengah Hari, Makan Malam

Hari 3

Mulakan hari anda dengan sarapan pagi yang lazat di hotel, menambah tenaga untuk hari yang penuh pengembaraan. Perjalanan anda bermula dengan lawatan ke Semenggoh Nature Reserve, syurga bagi orang utan di habitat semula jadi mereka. Perjalanan selama kira-kira 30 minit, menyelami kehijauan yang subur, sebelum memulakan pendakian singkat melalui hutan dipterokarpa. Menyaksikan orang utan semasa mereka memberi makan dan memerhati telatah mereka yang suka bermain memberikan pengalaman yang unik dan menakjubkan.

Seterusnya, melawat ke Crocodile Farm & Mini Zoo, menawarkan pertemuan menarik dengan pelbagai hidupan liar. Terletak di tengah-tengah pokok buah-buahan tropika, ladang ini menempatkan lebih 1,000 buaya, menyediakan tempat perlindungan yang sempurna untuk reptilia yang menarik ini. Terokai ladang untuk menemui haiwan lain yang menawan seperti binturong, musang, rusa, ular sawa dan banyak lagi. Selepas pengembaraan liar ini, nikmati makan tengah hari yang lazat di restoran tempatan untuk mengisi semula tenaga anda. Semasa hari berlalu, libatkan diri dalam Lawatan membeli-belah yang menarik, di mana anda boleh membeli-belah untuk cenderahati unik yang memberikan gambaran Sarawak. Jelajahi ukiran kayu, “Pua Kumbu” dengan reka bentuk asli, produk lada dan Sarawak pottery. Lawat Sarawak Bird’s Nest Factory dan Local Product Centre untuk menerokai lebih banyak khazanah tempatan.

Akhiri hari anda dengan makan malam yang lazat di restoran tempatan sebelum kembali ke hotel. Berehat dan tenangkan diri, merenung kepelbagaian pengalaman hari itu dan bersiap sedia untuk lebih banyak penerokaan di bandar Kuching yang menawan.

 • Sarapan di hotel
 • Lawati Semenggoh Nature Reserve, 30minit perjalanan darat dan pendakian singkat melalui hutan dipterokarpa
 • Lawati Crocodile Farm & Mini Zoo
 • Makan tengah hari di restoran tempatan
 • Lawati Sarawak Bird’s Nest Factory & Local Product Centre
 • Bebas & santai membeli-belah untuk ukiran kayu kraftangan tempatan dengan reka bentuk asli, Pepper products dan Sarawak Pottery
 • Makan malam di restoran tempatan
 • Balik hotel
 • Bermalam di hotel

Pelan Makanan: Sarapan, Makan Tengah Hari, Makan Malam

Hari 4

Mulakan hari anda dengan sarapan yang lazat di hotel, menyediakan anda untuk pengembaraan yang menarik di hadapan. Perhentian pertama anda ialah Gua Fairy & Wind yang mempesonakan, terletak hanya dalam jarak pemanduan yang singkat dari Kuching. Semasa menerokai gua, anda akan terpikat dengan pembentukan batu kapur yang menakjubkan dan suasana menakjubkan di dalamnya. Gua Fairy adalah seperti melangkah ke dunia dongeng. Kemudian, terokai Gua Wind, di mana anda akan menemui kumpulan kelawar dan burung walit, menambahkan lagi suasana menarik di dałam gua.

Selepas penerokaan gua anda, nikmati makan tengah hari yang lazat di restoran tempatan, rasai rasa masakan Sarawak. Isi semula tenaga anda sebelum memulakan Sarawak River Cruise yang indah. Belayar di sepanjang Sungai Sarawak, nikmati pemandangan panorama bandar dan mercu tanda bersejarahnya. Lewati Waterfront yang sibuk, Brooke Dockyard yang ikonik, dan Kampung Melayu yang berusia 100 tahun, selami suasana yang kaya dengan sejarah dan budaya Kuching. Kagumi tanda tempat seperti Fort Margherita, Astana yang megah dan Menara Square, masing-masing dipenuhi dengan kisah-kisah menarik tentang masa lalu bandar.

Ketika hari semakin gelap, nikmati makan malam yang lazat di restoran tempatan, mencuba lebih banyak hidangan masakan Sarawak. Renungkan pengembaraan hari itu semasa anda kembali ke hotel, di mana anda boleh berehat dan berehat selepas seharian yang penuh dengan penerokaan dan penemuan.

 • Sarapan di hotel
 • Lawat Fairy & Wind Cave
 • Makan tengah hari di restoran tempatan
 • Bersiar-siar di Sarawak River
 • Belayar melepasi Waterfront, Brooke Dockyard, Kampung Melayu berusia 100 tahun, Fort Margherita, Astana, Menara Square & Kawasan Perindustrian
 • Makan malam di restoran tempatan
 • Balik hotel
 • Bermalam di hotel

Pelan Makanan: Sarapan, Makan Tengah Hari, Makan Malam

Hari 5

Mulakan hari anda dengan sarapan pagi yang lazat di hotel dan daftar keluar untuk menamatkan masa anda di Kuching. Selepas berkemas, kami akan membawa anda ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching untuk menaiki penerbangan anda. Pasukan kami akan membantu dengan beg anda dan memastikan anda berlepas dengan lancar. Nikmati pemandangan dalam perjalanan ke lapangan terbang dan fikirkan tentang kenangan menyeronokkan yang telah anda buat sepanjang penginapan anda di Sarawak.

Sebaik sahaja anda tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching, lawatan anda secara rasmi akan berakhir. Semasa anda menaiki penerbangan anda, bawa cerita dan pengalaman itu bersama. Perjalanan yang selamat, dan terima kasih kerana membenarkan kami menjadi sebahagian daripada pengembaraan anda di Sarawak!

 • Sarapan di hotel, Daftar keluar
 • Bertolak ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching
 • Lawatan Tamat

 

Pelan Makanan: Sarapan

Termasuk:

 • 3 malam penginapan di City Hotel, 1 malam penginapan di Damai Beach Resort
 • Lawatan dan pengangkutan sebagai jadual waktu
 • Panduan berbahasa Inggeris & Melayu
 • Bayaran masuk mengikut jadual perjalanan
 • 4 Sarapan
 • 3 Makan Tengah Hari
 • 3 Makan Malam

Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan
 • Makanan selain daripada yang dinyatakan
 • Cukai Pelancongan (Bukan tetamu Malaysia)
 • Bayaran kamera/video
 • Sebarang peralatan sukan air lain
 • Perkhidmatan/ item yang tidak dinyatakan dalam program
 • Travel insurance (Sangat digalakkan)
 • Lain lain perbelanjaan yang tidak tertera dalam sesi “Termasuk”

Perkara Penting:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang disediakan (jika termasuk) dalam pakej adalah percuma, tidak ada pemulangan fi pakej jika aktiviti dibatalkan.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Gambar yang tertera dalam laman web holidaygogogo adalah untuk rujukan sahaja, reka bentuk/hiasan/susun atur mungkin akan berbeza benbanding dengan unit sebenar.

 • Harga kanak-kanak hanya tertakluk untuk 3-11 tahun (mengikut tahun)
 • Untuk warga Malaysia sahaja

Harga:

Harga pakej dikira ikut kepala

Harga Biasa

Validity: till 30 Jun 2024

Harga Pakej dikira ikut kepala

Number of Pax (RM)
Hotel  2-3 4-5 6-8
Damai Beach Resort + Pine Garden 1785 1420 1340
Damai Beach Resort + Abell 1830 1460 1355
Damai Beach Resort + Merdeka Palace 2060 1695 1495
Damai Beach Resort+ Imperial 2080 1715 1515
Damai Beach Resort+ Riverside Majestic 2125 1750 1695
Damai Beach Resort + Pullman Hotel 2185 1810 1725
Non-Malaysian Upcharge RM80 per person
Child with extra bed @ 80% of adult rate
Child without bed @ 70% of adult rate
Super Peak season (1 Jan, 20 Jan – 27 Jan 2023) or High Occupancy Surcharge = RM 150 per person/per day
High Occupancy Surcharge – Abell = ADD RM 50 per person
High Occupancy Surcharge – Imperial = ADD RM 80 surcharge per person
High Occupancy Surcharge – Riverside Majestic = ADD RM 80 surcharge per person
High Occupancy Surcharge – Pullman = ADD RM 80 surcharge per person

The price stated is for budgetary purpose only, pls chat with our customer service for detailed quotation

Pertanyaan:

Sila tekan butang whatsapp/email di sebelah kanan untuk pertanyaan

6 Kelebihan booking dengan Holidaygogogo Tours Sdn Bhd!

 • Menawarkan perkhidmatan secara One-to-One bersama pegawai perkhidmatan pelanggan untuk disesuaikan dengan tempahan pra-ketibaan dan cadangan pakej percutian. Pihak kami ingin memastikan pelanggan mendapat maklum balas yang cepat dan memperoleh maklumat terkini walaupun pada hujung minggu atau cuti umum.
 • Merupakan syarikat agensi pelancongan yang berlesen di bawah Kementerian Pelancongan (MOTAC) dan Persatuan Ejen-Ejen Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (MATTA). *Anda boleh menekan pautan MOTAC/MATTA di atas dengan memasukkan nama syarikat kami: Holidaygogogo Tours untuk memerika lesen dan keahlian kami sebagai syarikat pelancongan yang berlesen. Kami bukan scammers/penipu.
 • Berpengalaman lebih 10 tahun dalam industri pelancongan. Kami bersikap serius dan profesional dalam menjalankan perniagaan.
 • Diberikan rating 5-bintang oleh pelanggan kami di Google dan Facebook. Kami membenarkan pelanggan menilai servis kami secara terbuka, hanya agensi pelancongan yang memberikan servis perkhidmatan yang terbaik berani berbuat begitu.
 • Melakukan pemeriksaan tempat secara berkala demi memastikan kualiti servis dan produk dapat dipenuhi mengikut keperluan pelanggan.
 • Segala tempahan akan dilaksanakan dengan prosedur kertas kerja yang lengkap dan disokong oleh dokumen sokongan. Pihak kami tidak akan mengutip apa-apa bayaran tanpa sebarang dokumentasi. Kami akan memastikan semua tempahan telah dilaksanakan sebelum mengutip pembayaran.

Ulasan untuk Holidaygogogo:

Excellent
Based on 545 reviews
Lee Sze Meng
Lee Sze Meng
2024-04-13
Redang Laguna- arrangement was good and the trip was fun.
chris loke
chris loke
2024-04-12
good service
Ley蕾
Ley蕾
2024-04-12
Have a wonderful holiday at Redang Island. The beach is really great!!! World under the sea also very beautiful. Thanks Holidaygogogo travel package 😊😊 It's really worth~~
Elli
Elli
2024-04-11
Me located in Germany and traveling to and in Malaysia. Excellence in communication, planning, support & being reachable at anytime. I had the best trip since years with this company.
Wong Zheng li
Wong Zheng li
2024-04-10
Very Good Service Nice Deals Bought a Redang trip with them.
Kenneth Tan
Kenneth Tan
2024-04-08
Responsive even after office hour
Michael Gardner
Michael Gardner
2024-04-06
Excellent service. Highly recommended.

Read more - Google Review | Facebook Review

Ulasan:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *