fbpx

4h3m Pakej Percutian Best of Bangkok + Hua Hin

Tarikan Pakej:

 • Lawatan ke destinasi percutian kegemaran Keluarga Diraja Thai – Hua Hin.
 • Bertemu dengan biri-biri, kambing dan alpacas berbulu yang comel di Swiss Sheep Farm.
 • Nikmati persembahan teater yang hebat di Persembahan Kebudayaan Siam Niramit.
 • Menaiki dan menerokai Pasar Terapung Damnoen Saduak.
 • Mengalami Pasar Keretapi Maeklong yang unik.
 • Mengagumi Grand Palace ikonik dan Kuil Emerald Buddha yang cantik.
 • Menyaksikan keagungan, persembahan tarian Klasik bertopeng Khon-Thai yang asli.

Jadual Perjalanan:

Waktu Thailand

Hari Pertama:

Mulailah pengalaman Thai yang luar biasa dengan kami ketika tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok. Pemandu tempatan kami akan memindahkan anda ke wilayah Hua Hin yang terletak 3 jam dari ibu kota itu sendiri. Setelah tiba di Hua Hin, daftar masuk ke hotel dan berehat seketika. Pemandu kami akan menjemput anda dari hotel pada jam 5:30 petang dan menuju ke Stesen Kereta Api Hua Hin.

Hua Hin Railway Station

Stesen Keretapi Hua Hin merupakan stesen keretapi yang paling indah di Thailand di mana ia mempunyai gabungan reka bentuk senibina Victoria dan Thailand dengan tiang kayu yang indah dan terukir. Kemudian kami akan menuju ke Dermaga Memancing Hua Hin di mana anda boleh mengambil pemandangan panorama dermaganya yang sepanjang 300 meter dengan lautan sebagai latar belakang dan juga melihat penduduk tempatan memancing serta santai di dermaga. Terdapat juga banyak restoran makanan laut di sepanjang jalan dan kami akan mengadakan pesta makanan laut segar di salah satu restoran makanan laut tempatan.

Selepas makan malam, kami akan melawat perkara yang mesti dilakukan dalam pelancongan Thailand anda, melawat pasar malam tempatan! Pasar malam Hua Hin menjual pelbagai pakaian, kraf tangan, makanan tepi jalan yang murah dan lazat. Mulailah membeli-belah anda dan cuba tawar-menawar dengan penjual tempatan, iaitu memang budaya tempatan yang sebenar di Thailand! Menikmati masa lapang di sekitar pusat bandar dengan pemandu pelancong kami dan menerokai bandar pesisir pantai ini.

Hua Hin Night Market

Pemandu kita akan menurunkan anda balik ke hotel pada pukul 8:30 malam.

12.00pm – Penghantaran dari Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok ke Hua Hin
3.00pm – Tiba di Hua Hin dan daftar ke bilik
5:30pm – Betolak dari hotel di Hua Hin
– Lawati ke Hua Hin Railway Station
– Lawati Fishing Pier
– Nikmati makan malam di restoran makanan laut tempatan
– Lawati dan meneroka pasar malam Hua Hin
– Masa lapang berjalan-jalan dan meneroka dengan tour guide
8:30pm – Aktiviti bebas pada masa lapang

Pelan Makan: Makan Malam


Hari Kedua:

Nikmatilah sarapan yang memuaskan dan dafter keluar dari hotel. Hari ini, kami akan melawat  ke Swiss Sheep Farm yang terkenal di Hua Hin. Terletak di dasar gunung batu kapur, Swiss Sheep Farm mempunyai pandangan yang indah dengan bangsal dan kincir angin bergaya Eropah serta dengan rumput hijau. Anda juga  berpeluang untuk berinteraksi dengan haiwan berbulu seperti biri-biri, kambing, alpaca, arnab, keldai dan banyak lagi! Jangan terlepas peluang berpelukan dengan mereka untuk mendapatkan gambar yang indah! Anda mungkin ingin makan tengah hari di kafe ladang sebelum kita pulang ke hotel.

Swiss Sheep Farm Hua Hin

Apabila tiba di hotel, pemandu kami akan menjemput anda dan pulang ke Bangkok. Mendaftar masuk ke penginapan anda di Bangkok dan berehat seketika untuk persembahan yang menarik malam ini! Apabila jam berdetik ke 5:30 petang, menaiki Tuk Tuk tempatan atau MRT ke Siam Niramit Bangkok! Menuju ke Restoran Sawasdee dalam kalasan Siam Niramit dan nikmatilah hidangan bufet yang lazat termasuk masakan asli Thai dan hidangan antarabangsa lain-lain.

Sawasdee Restaurant

Siam Niramit Bangkok Pre-Show

Sebelum persembahan kebudayaan bermula, bersiar-siar di sekitar untuk beberapa hiburan pra-persembahan atau anda juga boleh melawat kampung kecil tradisional Thai dan belajar tentang gaya hidup Siam tempatan pada zaman dahulu. Teater Ratchada mula menyambut tetamu pada pukul 7:30 malam, lebih daripada 100 pelakon berbakat akan membawa anda tarian yang mempesonakan, menyanyi sambil memaparkan sejarah kemuliaan Siam Ramasoon Kingdom pada masa lalu. Mengadakan malam gala 80-an sambil mempelajari budaya Thai dan menikmati persembahan sepenuhnya!

Siam Niramit Bangkok Show

7.00am – Sarapan pagi di hotel
– Selepas sarapan pagi, daftar keluar dari hotel
8.30am – Bertolak ke Swiss Sheep Farm Hua Hin
9.00am – Tiba dan menerokaa Swiss Sheep Farm Hua Hin (makan tengah hari di Swiss Sheep Farm – perbelanjaan susunan sendiri)
12.30pm – Bertolak balik ke hotel dn Hua Hin
1.30pm – Bertolak dari Hua Hin ke Bangkok
3.30pm – Tiba di Bangkok dan daftar ke bilik
4.30pm – Bertolak to Siam Niramit Bangkok (susun pengangkutan anda sendiri)
5.00pm – Tiba di Siam Niramit, nikmati makan malam bufet
– Peta ke Siam Niramit Bangkok:

7.00pm – Hiburan pre-show
7.30pm – Pintu teater terbuka
8.00pm – Nikmati Siam Niramit Show

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Malam


Hari Ketiga:

Menikmati sarapan yang menyenangkan dan menuju ke Century Mall untuk bertemu dengan pemandu pelancong kami hari ini. Tiba sekurang-kurangnya 15 minit sebelum waktu berlepas pada jam 8:30 pagi dan kami akan memulakan lawatan seharian kami menjelajahi pinggir bandar Bangkok.

Pertamanya kita akan menuju ke Pasar Terapung Damnoen Saduak untuk pengalaman yang manarik. Pasar terapung adalah salah satu cara perdagangan yang unik yang ditemui di Thailand sejak pengangkutan air memainkan peranan penting dalam kehidupan harian penduduk tempatan. Seketika menaiki bot selama 60 minit di terusan, anda akan melihat sungai sibuk dengan beratus-ratus peniaga yang menjual hasilan pertanian, pakaian, makanan dan kraf tangan dari bot kayu panjang. Ini adalah pengalaman membeli-belah baru untuk anda!

Damnoen Saduak Floating Market

Pada tengah hari, kami akan melawat ke Wat Bang Kung, salah satu kuil buddhist yang paling suci yang terletak di sebelah Sungai Mae Khlong. Kuil ini popular kerana kuil diliputi oleh akar dan cabang dari pohon banyan yang besar, yang juga memberikan gabungan keindahan alam semulajadi dan rohani yang tenang. Di samping kawasan Wat Bang Kung, terdapat peringatan perang, atau juga dikenali sebagai Kuil Tinju Thai. Terdapat banyak patung-patung pejuang Muay Thai yang melambangkan pahlawan semasa perang antara Siam dan Burma.

Wat Bang Kung and Thai Boxing Temple

Kemudian kami akan pergi ke Pasar Keretapi Maeklong, di mana anda akan mempunyai pengalaman pasar yang luar biasa! Ketika anda mendengar bunyi loceng dan penjualnya menggerakkan dagangan dan payung mereka ke belakang, berhati-hatilah kerana kereta api akan melalui landasan dalam pasar itu! Pemandu kami akan menurunkan anda di Asiatique, Chinatown, Siam Centre atau Century Mall atas pilihan anda selepas itu.

Maeklong Railway Market

Jika lawatan anda diadakan pada hari Jumaat atau hujung minggu, anda akan berpeluang melawat ke pasar terapung Amphawa dan juga lawatan bot sejam untuk melihat kunang-kunang.

Amphawa Floating Market

6.30am – Sarapan pagi di hotel
8.00am – Bertolak ke lokasi berkumpul Century Mall (di sebelah BTS Victory Station) (sila tiba 15 minit sebelum untuk daftar) (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Century Mall:

8.30am – Bertolak dari Century Mall
10.30am – Tiba dan meneroka di Damnoen Saduak Floating Market
11.30am – Meneroka floating market sendiri pada masa lapang
12.30pm – Lawati Kuil Wat Bang Kung dan Taman Thai Boxing
2.00pm – Lawati Maeklong Railway Market
3.30pm – Naik kereta api yang lewat membelah pasar
3.50pm – Tiba dan meneroka Amphawa Floating Market pada masa lapang
6.00pm – Naik boat sekitar 1 jam untuk melihat kunang-kunang
7.30pm – Bertolak balik ke Bangkok
9.30pm – Penghantaran balik ke lokasi berkumpul Century Mall
***Lawatan Amphawa market tidak termasuk dalam pakej dari Isnin hingga Khamis, kami akan menghantar anda di Asiatique, Chinatown, Siam Centre atau lokasi berkumpul Century Mall selepas lawatan Maeklong railway market.

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Hari Keempat:

Menikmati sarapan pagi yang hebat di hotel dan daftar keluar dari hotel anda. Bertolak ke Century Mall dan bertemu dengan pemandu kami sekurang-kurangnya 15 minit sebelum keberangkatan kami di 9:30 pagi. Pada hari terakhir pelancongan anda di Bangkok, kami akan membawa anda ke Grand Palace yang terkenal bersebelahan dengan Emerald Buddha di Wat Phra Kaew. Menghargai pemandangan Grand Palace yang mempesonakan yang merupakan tempat kediaman untuk keluarga Diraja Thai tetapi kini berfungsi sebagai tapak penting untuk tujuan upacara kebangsaan.

The Grand Palace

Di sisi lain, anda juga akan melawat Wat Phra Kaew, di mana ia memaparkan patung Emerald Buddha yang setinggi 66 meter. Ini adalah salah satu kuil yang paling penting bagi para penganut Buddha Thailand, oleh itu pelawat diharapkan bertindak dengan hormat di dalam kawasan tersebut. Mengagumilah seni bina yang hebat dan dinding dalaman yang indah, hiasan dan sebagainya.

The Emerald Buddha (Wat Phra Kaew)

Pemandu kami akan menurunkan anda di kedai bebas cukai King Power dan kami akan menaiki bas ulang-alik ke Tarian Klasik Mask Khon-Thai yang diadakan di Teatre Diraja Sala Chalermkrung. Saksikan dan menikmati persembahan tradisional Thailand yang dibawa oleh 100 penari Thailand dengan lakonan, nyanyian dan tarian mereka yang luar biasa.

Khon-Thai Classical Masked Dance Show

Berangkat kembali ke hotel dan pemandu kami akan menjemput anda pada waktu yang dijadualkan dan memindahkan anda ke lapangan terbang untuk penerbangan rumah anda. Jumpa lagi, Bangkok!

07.00am – Sarapan pagi di hotel
– Selepas sarapan pagi, daftar keluar dari hotel
9.00am – – Bertolak ke lokasi berkumpul Century Mall (di sebelah BTS Victory Station) (sila tiba 15 minit sebelum untuk daftar) (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Century Mall:

9.30am – Bertolak dari Century Mall
10.00am – Lawati ke Grand Palace dan The Emerald Buddha (Wat Phra Kaew)
12.00pm – Penghatanran ke King Power (400m dari BTS Victory Monument Station)
12.30pm – Bertolak ke Sala Chalermkrung Royal Theatre untuk Khon-Thai Classical Masked Dance (susun pengangkutan anda sendiri – shuttle bus)
1.00pm – Nikmati Khon-Thai Classical Masked Dance Show
3:30pm – Bertolak balik ke hotel (susan pengangjutan anda sendiri)
– Penghantaran ke Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 3 malam penginapan
  • Bangkok – 2 malam
  • Hua Hin – 1 malam (Ayrest Hua Hin Hotel 4*)
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Bangkok dan hotel
 • H1 – Lawatan Malam di Hua Hin (termasuk penghantarn 2 hala, perkhidmatan tour guide, naik tuk-tuk dan makam malam)
 • H2 – Swiss Sheep Farm Hua Hin (termasuk penghantaran 2 hala,  tiket masuk dan aktiviti pemakanan biri-biri)
 • H2 – Siam Niramit Bangkok (termasuk tiket masuk dan buffet)
 • H3 – Lawatan Thailand Floating Markets (termasuk perkhidmatan tour guide, semua yuran tiket masuk seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan, naik kapal elektrik selama 60 minit, pengalaman kereta api lewat membelah pasar dan minuman air botel)
 • H4 – Lawatan Bangkok Grand Palace dan Wat Phra Kaew (termasuk penghantaran 2 hala antara Grand Palace dan lokasi berkumpul Century Mall, perkhidmatan tour guide, semua yuran tiket masuk seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan, Voucher King Power Duty Free Privileges, 25 minit Khon-Thai Classical Masked Dance di Sala Chalermkrung Royal Theatre Bangkok dan minuman air botol)

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke bangkok
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Penghantaran antara hotel dan Siam Niramit Bangkok
 • Penghantaran ke lokasi berkumpul Century Mall seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran ke Khon-Thai Classical Masked Dance Show
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • H3 – Wanita Hamil dan orang yang mempunyai sebarang ketidakupayaan perubatan tidak dibenarkan menyertai Lawatan Thailand Floating Markets.
 • H4 – Sila membawa tiket masuk ke Grand Palace dan Wat Phra Kaew untuk menikmati pertunjukan Khon-Thai Classical Masked Dance selama 25 minit di Sala Chalermkrung Royal Theatre Bangkok. Semua pelancong mesti berpakaian dengan baik sebelum memasuki kuil. Lelaki dan wanita mesti berpakaian tertutup, dan tidak boleh bertelanjang kaki.
 • Kanak-kanak berumur 4 tahun hingga 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 November 2019 – 30 April 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Twin Triple Child  No  Bed
Bangkok City Hotel (3*) 2,350 2,350 1,990
Asia Hotel Bangkok (4*) 2,370 2,370 1,945
Grande Centre Point Hotel Ratchadamri (5*) 2,805 2,790 1,980

Browse More Resort Photos:
Bangkok City hotel
Asia Hotel Bangkok
Grande Centre Point Hotel Ratchadamri
Ayrest Hua Hin Hotel

Hotel Policy: 

 • Bangkok City Hotel: Maximum pax for each room: 2 adults +  1 child (sharing bed with parents) + 1 adult/1 child (compulsory add on an extra bed)
 • Asia Hotel Bangkok: Maximum pax for each room: 2 adults +  1 child (sharing bed with parents) + 1 adult/1 child (compulsory add on an extra bed)

Peak Season Surcharge: RM (Per Person)

 • Ayrest Hua Hin Hotel:
  • 21 Dec 2019 – 04 Jan 2020, 24 Jan 2020 – 25 Jan 2020 & 11 Apr 2020 – 15 Apr 2020: RM295/person
  • 12 Oct 2019 – 14 Oct 2019, 23 Oct 2019, o5 Dec 2019 – 10 Dec 2019, 04 Jun 2020 – 06 Jun 2020: RM70/room/night

WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Bangkok Yang Berkaitan:

Updated: 8 Oct 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Bangkok

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *