fbpx

(2023 Promo) 5H4M Pakej Island Hopping Pulau Semporna

Island Hopping - Mataking Island
Island Hopping - Timba Timba Island
Island Hopping - Mabul Water Bangalow Resort
Island Hopping - Mabul Island Fish Village
Island Hopping - Kapalai Island
Island Hopping - Bohey Dulang Island
Island Hopping - Mantabuan Island
Island Hopping - Sibuan Island
Island Hopping - Mataking Island
Island Hopping - Timba Timba Island
Island Hopping - Mabul Water Bangalow Resort
Island Hopping - Mabul Island Fish Village
Island Hopping - Kapalai Island
Green World Hotel
Green World Hotel - Superior King
Green World Hotel - Toilet
previous arrow
next arrow
 
Shadow
58 reviews
  From RM1,020 - RM1,760

  中文 | ENG


  Promosi atas talian terkini untuk 5H4M Pakej Island Hopping Semporna, jimat lebih banyak apabila anda menempah dengan Holidaygogogo! Hubungi kami hari ini untuk maklumat lanjut!

  Tarikan Pakej

  • Green World Hotel ialah sebuah hotel serba baharu yang terletak di Semporna. Ia mengambil masa hanya 3 minit untuk berjalan kaki ke bandar.
  • Island Hopping 1: Pulau Bohey Dulang + Pulau Mantabuan + Pulau Sibuan
   • Dapatkan pemandangan panorama yang indah di atas Pulau Bohey Dulang.
   • Nikmati kepelbagaian hidupan marin Pulau Mantabuan.
   • Nikmati air laut berkualiti tinggi di Pulau Sibuan.
  • Island Hopping 2: Pulau Mataking + Pulau Pom Pom + Pulau Timba-Timba
   • Terokai karang pasir putih dan tapak penyu sisik di Pulau Pom Pom.
   • Pulau Mataking terdiri daripada pulau Mataking besar dan pulau Mataking kecil. Kedua-dua pulau ini akan menunjukkan pantai putih yang panjang selepas air surut dan dua pulau berjarak kira-kira setengah kilometer apabila air pasang.
   • Dapatkan pantai mengekor yang besar di Pulau Timba-Timba
  • Island Hopping 3: Pulau Mabul + Pulau Kapalai
   • Lawati kampung Bajau Laut (Sea Gysies) & lawati chalet air mewah Mabul Water Banglo Resort di Pulau Mabul.
   • Terokai air jernih dan terumbu karang yang berwarna warni di Pulau Kapalai.

  Jadual Perjalanan:


  Hari 1

  Mulakan perjalanan yang tidak dapat dilupakan apabila anda tiba di Lapangan Terbang Tawau, pintu masuk anda ke dunia keajaiban alam semula jadi dan keindahan yang menakjubkan.

  Semasa anda mendaftar masuk ke tempat penginapan anda, disambut dengan layanan mesra dan kemudahan selesa yang menanti anda. Dengan kebebasan untuk meneroka mengikut kesukaan anda sendiri, nikmatilah kegembiraan melancong secara free and easy. Sama ada anda memilih untuk bersiar-siar melalui jalan yang berwarna-warni, menemui permata tersembunyi di pasar tempatan, atau sekadar berehat di pantai yang bersih, Pekan Semporna menawarkan peluang yang tidak berkesudahan untuk pengalaman yang memperkaya dan menyegarkan.

  Jadual ringkas:

  – Ketibaan di Lapangan Terbang Tawau
  – Bertolak ke Bandar Semporna
  – Daftar masuk ke hotel
  – Free and easy

  Pelan Makanan: -

  Green World Hotel Reception Green World Hotel - Rooftop Bar Semporna Town Food Street

  Hari 2

  Hari yang penuh keseronakan bermula dengan sarapan yang lazat di hotel pada jam 7:00 pagi. Pada jam 8:00 pagi, bersedia di lobi hotel untuk dijemput ke Pejabat Semporna.

  Tiba di Pulau Bohey Dulang pada jam 8:30 pagi, menuju ke puncak Pulau Bohey Dulang dan saksikan pemandangan panoramik yang memukau dari atas. Kira kira 1 jam di perlukan untuk pendakian ini dan pastikan anda memakai kasut sukan yang selesa.

  Selepas itu, nikmati makan tengah hari ringkas di Jeti Bohey Dulang pada jam 11:00 pagi, nikmati citarasa tempatan di suasana pulau yang mempesonakan. Pada jam 12:30 tengahari, mulakan perjalanan ke Pulau Mantabuan, untuk sesi snorkeling pertama pada hari ini. Menyelam ke dalam air yang jernih, menerokai dunia bawah air yang meriah.

  Pada pukul 2:00 petang, teruskan pengembaraan snorkeling sesi kedua anda ke Pulau Sibuan. Terokai hidupan marin yang berkembang pesat dan terumbu karang yang meriah yang menjadikan destinasi ini syurga bawah air yang sebenar.

  Selepas sehari menerokai keajaiban dalam air, tiba masanya untuk mengucapkan selamat tinggal dan bersedia untik pulang ke jeti Semporna pada jam 4:00 petang.

  Jadual ringkas:

  7.00am: Bersarapan di hotel

  8.00am: Selepas sarapan, berkumpul di lobi hotel. Kemudian bertolak ke semporna untuk pendaftaran sebelum trip Pulau Bohey Dulang bermula.

  8.30am: Ketibaan di Pulau Bohey Dulang, berjalan ke puncak bukit untuk menikmati pemandangan yang indah. Perjalanan dalam sejam dan pendaki disarankan untuk memakai kasut sukan.

  11.00am: Makan tengah hari di Jeti Bohey Dulang.

  12.30pm: Bertolak ke Pulau Mantabuan untuk sesi snorkeling pertama.

  2.00pm: Bertolak ke Pulau Sibuan untuk sesi snorkeling kedua.

  4.00pm: Kembali ke jeti semporna dengan bot.

  Pelan Makanan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari

  Bohey Dulang Island Mantabuan Island Sibuan Island

  Hari 3

  Hari ke-3 berlangsung dengan menjanjikan keseronokan, penerokaan dan pertemuan bawah air yang tidak dapat dilupakan. Mulakan hari anda dengan sarapan pagi yang lazat pada jam 7:00 pagi, menikmati pelbagai perisa tempatan yang akan menyemarakkan semangat pengembaraan anda. Pada jam 8:00 pagi, berkumpul di lobi hotel, bersedia untuk penghantaran ke jeti semporna.

  Daftar di Pejabat Semporna dan bersedia untuk belayar ke Pulau Timba-Timba yang menawan. Apabila anda tiba pada jam 9:30 pagi, tenggelamkan diri anda dalam air yang jernih untuk sesi snorkeling pertama yang menyeronokkan. Tangkap gambar dengan latar belakang yang menakjubkan.

  Pada jam 11:00 pagi, nikmati makan tengah hari yang lazat di Pulau Mataking yang mempesonakan, menambah tenaga anda untuk pengembaraan anda yang seterusnya. Selepas itu, teruskan perjalanan anda untuk sesi snorkeling kedua. Menyelam ke dalam dunia bawah air yang meriah, mengagumi keindahan dan kepelbagaian hidupan marin yang hidup subur di perairan murni ini.

  Pada jam 2:00 petang, terokai Pulau Pom Pom yang menakjubkan, yang terkenal dengan pantai yang indah dan terumbu karang yang subur. Selami keajaiban laut semasa sesi snorkeling ketiga, terpikat dengan warna-warna cerah dan marin laut yang menghiasi perairan ini.

  Pada pukul 4:00 petang, ucapkan selamat tinggal dan memulakan perjalanan bot pulang ke Jeti Semporna.

  Jadual ringkas:

  7.00am: Sarapan pagi di Hotel.

  8.00am: Selepas sarapan pagi, bersiap sedia di lobi hotel dan bergerak ke jeti Semporna. Daftar di Pejabat Semporna dan bertolak ke pulau Timba-Timba.

  9.30am: Tiba di pulau Timba-Timba, nikmati sesi Snorkeling pertama dan ambil gambar yang tidak dapat dilupakan.

  11.00am: Makan tengah hari di Pulau Mataking. Selepas makan tengahari, teruskan perjalanan ke Pulau Mataking untuk sesi snorkeling ke-2.

  2.00pm: Terokai Pulau Pom Pom, nikmati Snorkeling ke-3.

  4.00pm: Balik ke Pekan Semporna dengan menaiki bot

  Pelan Makanan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari

  Island Hopping - Mataking Island Island Hopping - Timba-Timba Island Island Hopping - Pom pom island

  Hari 4

  Hari ke-4 menjanjikan penerokaan pulau-pulau yang menakjubkan, chalet air mewah dan hidupan marin yang meriah. Mulakan hari anda dengan sarapan pagi yang lazat pada jam 7:00 pagi, menikmati pelbagai perisa yang akan memberi tenaga kepada anda untuk pengembaraan yang akan datang. Pada jam 8:00 pagi, berkumpul di lobi hotel dan bersiap sedia untuk penghantaran ke jeti semporna.

  Daftar di Pejabat Semporna dan bersedia untuk belayar ke Pulau Mabul yang mempesonakan. Tiba pada jam 9:30 pagi, selami keindahan chalet air paling mewah di Pulau Mabul. Terokai perkampungan ikan yang menawan dan budaya tempatan sambil mengambil gambar persekitaran yang mempersonakan.

  Pada jam 12:00, nikmati makan tengah hari di Pulau Mabul, menikmati permandangan laut dan suasana destinasi yang menawan ini. Selepas itu, bertolak ke Pulau Kapalai, permata yang tersembunyi di wilayah Semporna. Bermula dengan sesi snorkeling kedua, mengagumi dunia bawah air yang meriah yang mengelilingi Pulau Kapalai. Berenang bersebelahan dengan terumbu karang yang berwarna-warni dan temui pelbagai hidupan marin yang akan membuatkan anda kagum.

  Pada 4:00 petang, ucapkan selamat tinggal dan memulakan perjalanan bot pulang ke Jeti Semporna.

  Jadual ringkas:

  7.00am: Sarapan pagi di Hotel.

  8.00am: Selepas sarapan, bertemu di lobi hotel dan bergerak ke jeti Semporna. Daftar di Pejabat Semporna dan bertolak ke Pulau Mabul.

  9.30am: Tiba di Pulau Mabul, melawat chalet air paling mewah di Mabul Water Bungalow & melawat perkampungan ikan di Pulau Mabul. Nikmati sesi Snorkeling pertama dan ambil gambar yang tidak dapat dilupakan.

  12.00pm: Makan Tengahari di Pulau Mabul

  2.00pm: Bertolak ke Pulau Kapalai dan meneruskan sesi 2nd snorkeling di sekitar pulau Kapalai.

  4.00pm: 4pm: Balik ke Pekan Semporna dengan menaiki bot

  Pelan Makanan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari


  Hari 5

  Mulakan hari anda dengan sarapan pagi yang lazat pada jam 7:00 pagi dengan pelbagai pilihan yang lazat. Selepas sarapan pagi, bersiap sedia untuk daftar keluar.

  Ucapkan selamat tinggal dan berlepas dengan kenangan terindah. Pada ketika ini, sudah tiba masanya untuk memulakan pengembaraan anda yang seterusnya.

  Semasa anda menuju ke lapangan terbang Tawau, nikmati pemandangan yang indah dan tenggelamkan diri anda dalam persekitaran tempatan, merenung pengalaman dan pengembaraan yang anda alami sepanjang percutian anda.

  Jadual ringkas:

  07.00AM – Bersarapan di hotel
  – Daftar keluar dari hotel
  – Bertolak ke Lapangan Terbang Tawau

  Pelan Makanan: Sarapan Pagi


  Termasuk:

  • Penghantaran 2 hala Lapangan Terbang Tawau – Semporna
  • Penginapan 4 malam di Green World Hotel
  • 4X Sarapan
  • 3X Makan Tengah Hari
  • 3X Island Hopping (Termasuk peralatan snorkeling mask, snorkel dan jaket keselamatan, air minuman dan fi jeti)

  Tidak Termasuk:

  • Travel insurance (Sangat digalakkan)
  • Lain lain perbelanjaan yang tidak tertera dalam sesi "Termasuk"

  Perkara Penting:

  • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
  • Aktiviti yang disediakan (jika termasuk) dalam pakej adalah percuma, tidak ada pemulangan fi pakej jika aktiviti dibatalkan.
  • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
  • Gambar yang tertera dalam laman web holidaygogogo adalah untuk rujukan sahaja, reka bentuk/hiasan/susun atur mungkin akan berbeza benbanding dengan unit sebenar.

  • Sila sediakan pelindung matahari, pakaian ringan/renang, kasut sukan, selipar, sarung telefon bimbit kalis air dan makanan ringan atau minuman sendiri untuk aktiviti island hopping.
  • Peraturan Taman Negara Tun Sakaran mewajibkan memakai kasut sukan di Pulau Bohey Dulang.
  • Sediakan pakaian yang cantik untuk mengambil gambar di Mabul Water Bungalow.
  • Kanak-kanak berumur antara 3-11 tahun (berdasarkan tahun kelahiran) layak dengan kadar anak (Kongsi Katil dengan Ibu Bapa).
  • Sarapan Kanak-kanak perlu dibayar di Hotel.
  • Kanak-kanak di bawah umur 6 tahun tidak dibenarkan melawat sudut pandangan Bohey Dulang.
  • Perjalanan mendaki Bohey Dulang mungkin dibatalkan disebabkan keadaan cuaca buruk.
  • Cadangkan waktu penerbangan ketibaan : 0930am – 2125pm
  • Cadangkan masa penerbangan berlepas: 1030am – 1630pm
  • Masa daftar masuk : 1400pm ; Masa daftar keluar: 1200pm

  Harga:

  Harga dikira mengikut bilangan peserta

  Langkah 1: Pilih Tarikh

    Sila masukkan tarikh

  Langkah 2: Pilih Bilangan Pengunjung (Sebilik)

  Sila masukkan jumlah dewasa/kanak2 DALAM 1 BILIK.

  dewasa

  kanak kanak

  (3-11 Tahun)

  Tiada Pakej Berkaitan 😕
  Sila cuba tarikh lain
  Tiada Bilik Berkaitan 😕
  Sila cuba bilangan pengunjung yang berlainan
  Langkah 3: Pilih Jenis Bilik

  Pecahan Harga

  Harga yang tertera adalah untuk tujuan penganggaran sahaja, sila chat dengan kami untuk harga yang terperinci.


  6 Kelebihan booking dengan Holidaygogogo Tours Sdn Bhd:

  • Menawarkan perkhidmatan secara One-to-One bersama pegawai perkhidmatan pelanggan untuk disesuaikan dengan tempahan pra-ketibaan dan cadangan pakej percutian. Pihak kami ingin memastikan pelanggan mendapat maklum balas yang cepat dan memperoleh maklumat terkini walaupun pada hujung minggu atau cuti umum. 
  • Merupakan syarikat agensi pelancongan yang berlesen di bawah Kementerian Pelancongan (MOTAC) dan Persatuan Ejen-Ejen Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (MATTA). *Anda boleh menekan pautan MOTAC/MATTA di atas dengan memasukkan nama syarikat kami: Holidaygogogo Tours untuk memerika lesen dan keahlian kami sebagai syarikat pelancongan yang berlesen. Kami bukan scammers/penipu.
  • Berpengalaman lebih 10 tahun dalam industri pelancongan. Kami bersikap serius dan profesional dalam menjalankan perniagaan.
  • Diberikan rating 5-bintang oleh pelanggan kami di Google dan Facebook. Kami membenarkan pelanggan menilai servis kami secara terbuka, hanya agensi pelancongan yang memberikan servis perkhidmatan yang terbaik berani berbuat begitu. 
  • Melakukan pemeriksaan tempat secara berkala demi memastikan kualiti servis dan produk dapat dipenuhi mengikut keperluan pelanggan.
  • Segala tempahan akan dilaksanakan dengan prosedur kertas kerja yang lengkap dan disokong oleh dokumen sokongan. Pihak kami tidak akan mengutip apa-apa bayaran tanpa sebarang dokumentasi. Kami akan memastikan semua tempahan telah dilaksanakan sebelum mengutip pembayaran.

  Ulasan untuk Holidaygogogo:

  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review

  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review

  previous arrow
  next arrow
   
  Shadow


  Whatsapp:

  Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.


  Pertanyaan dgn Emel:

  [email protected]


  Pakej Berkaitan:


  Ulasan:

  Submit your review
  1
  2
  3
  4
  5
  Submit
       
  Cancel

  Create your own review

  HolidayGoGoGo
  Average rating:  
   0 reviews

  By admin / Administrator, bbp_keymaster

  Follow admin
  on Jun 23, 2023