fbpx

(2023 Promo) 4H3M Pakej Island Hopping Semporna

Island Hopping - Mataking Island
Island Hopping - Pom pom island
Island Hopping - Timba Timba Island
Island Hopping - Bohey Dulang Island
Island Hopping - Mantabuan Island
Island Hopping - Sibuan Island
Island Hopping - Mataking Island
Island Hopping - Pom pom island
Island Hopping - Timba Timba Island
Green World Hotel
Green World Hotel - Superior King
Green World Hotel - Toilet
previous arrow
next arrow
 
Shadow
82 reviews
  From RM740 - RM1,130

  ENG | 中文


  Tarikan 4H3M Pakej Island Hopping Semporna

  • Green World Hotel merupakan sebuah hotel baru di Bandar Sempona yang baru siap dibina.
  • Island Hopping 1: Pulau Bohey Dulang + Pulau Mantabuan + Pulau Sibuan
   • Nikmati pemandangan panorama yang indah di atas bukit di Pulau Bohey Dulang.
   • Nikmati kepelbagaian hidupan marin di Pulau Mantabuan.
   • Nikmati air laut yang jernih di Pulau Sibuan.
  • Island Hopping 2: Pulau Mataking + Pulau Pom Pom + Pulau Timba-Timba
   • Terokai karang pasir putih dan tapak penyu sisik di Pulau Pom Pom.
   • Pulau Mataking terdiri daripada pulau Mataking besar dan Pulau Mataking kecil. Kedua-dua pulau ini akan menunjukkan pantai mengekor putih yang panjang selepas air surut. Kedua dua pulau berjarak kira-kira setengah kilometer apabila air pasang.
   • Pulau Timba Timba bukan sahaja tempat perlindungan untuk hidupan marin tetapi ia juga merupakan kawasan bersarang untuk penyu.

  Promosi atas talian terkini untuk 4H3M Pakej Island Hopping Semporna, jimat lebih banyak apabila anda menempah dengan Holidaygogogo! Hubungi kami hari ini untuk maklumat lanjut!


  Jadual Perjalanan:


  Hari 1

  Selamat datang ke Tawau, pintu gerbang ke beberapa pulau yang paling menakjubkan di Malaysia! Check-in di hotel baru Green World di Taman Bandar Semporna. Taman Bandar Semporna adalah sebuah lokasi yang strategik, memberikan anda akses kepada tarikan pelancong dan tempat-tempat menarik tempatan. Nikmati sisa hari anda di sini dengan waktu santai anda sendiri.

  – Tiba di Lapangan Terbang Tawau
  – Bertolak ke Pekan Semporna
  – Daftar masuk ke hotel
  – Free & Easy

  Pelan Makanan: -

  Green World Hotel Reception Green World Hotel - Rooftop Bar Semporna Town Food Street

  Hari 2

  Selamat pagi dan selamat datang ke pengembaraan island-hopping yang menarik hari ini! Kami harap anda menikmati sarapan anda dan bersedia untuk meneroka pulau-pulau yang menakjubkan seperti Bohey Dulang, Mantabuan, dan Sibuan. Destinasi pertama hari ini adalah Pulau Bohey Dulang, di mana kita akan memulakan pendakian yang mencabar namun indah ke puncak pulau.

  Pulau Bohey Dulang

  Nikmati syurga tropika yang tiada duanya di Pulau Bohey Dulang! Peminat alam semula jadi dan pencinta aktiviti lasak pasti tidak mahu melepaskan peluang untuk melawat destinasi ini. Mulakan pendakian ke puncak untuk menyaksikan pemandangan panorama yang memukau dari pulau-pulau dan laut sekelilingnya. Tambahan pula, anda pasti tidak mahu ketinggalan untuk melihat spesies hidupan liar unik yang mendiami pulau indah nan tenang ini.

  Nikmati makan tengahari yang lazat pada jam 11 pagi sebelum berlayar ke destinasi seterusnya yang menakjubkan, Pulau Mantabuan, selepas sesi pengembaraan pada pagi hari.

  Pulau Mantabuan

  Selamat datang ke Pulau Mantabuan, mari mulakan sesi snorkeling yang menyeronokkan! Jangan biarkan saiz kecil pulau ini memperdaya anda – hanya 0.8 hektar, Mantabuan merupakan sebuah syurga snorkeling, terkenal dengan kepelbagaian dan keindahan hidupan lautnya yang menakjubkan. Anda akan merasai pengalaman luar biasa dengan menyaksikan terumbu karang dan penghuninya yang menakjubkan dalam habitat semula jadi mereka. Dengan tahap kejelasan dalam air yang bagus, ia menawarkan pemandangan bawah laut yang tiada tandingan. Walaupun anda baru saja berjinak-jinak dengan aktiviti snorkeling, namun anda akan berasa selamat dan selesa dalam air yang agak cetek di sekitar Mantabuan, di mana anda boleh mengambil masa anda untuk meneroka dunia bawah laut yang indah di sini.

  Pulau Sibuan

  Mari bersama merasai pengalaman snorkeling yang tak mungkin dapat dilupakan di Pulau Sibuan. Pulau ini dianggap sebagai salah satu pulau tercantik di Laut Celebes. Ia juga merupakan syurga dunia yang tenang dengan populasi penyu laut yang besar.  Jom bersnorkeling di samping makhluk-makhluk marin yang majestik ini dan simpan kenangan dengan mengambil gambar hidupan laut yang menakjubkan dan juga terumbu karang yang cantik dan berwarna-warni di sini.

  Snorkeler pemula selalunya menyukai kejelasan dalam air yang begitu baik di sini. Ia membuatkan persekitarannya selamat dan menyenangkan untuk snorkeling.

  07.00 pagi : Sarapan pagi di Hotel.

  07.45am: Selepas sarapan pagi, bersedia di lobi Hotel untuk penghantaran ke Jeti. Daftar di Pejabat Jeti Semporna dan bertolak ke Pulau Bohey Dulang.

  08.30am: Tiba di Pulau Bohey Dulang,  mendaki ke puncak bukit dalam sekitar 1 jam (WAJIB PAKAI KASUT SUKAN)

  11.00am: Makan tengahari di Jeti Pulau Bohey Dulang

  12.30pm: Bertolak ke Pulau Mantabuan untuk menjalankan Snorkeling yang pertama

  02.00pm: Bertolak ke Pulau Sibuan untuk sesi Snorkeling kedua

  04.00pm: Balik ke jeti semporna dengan menaiki bot

  Pelan Makanan: Sarapan pagi, Makan Tengah Hari

  Bohey Dulang Island Seaventures Sibuan Island

  Hari 3

  Selamat pagi! Sarapan di hotel dahulu. Pengembaraan baru menanti! Selepas sarapan, kita akan berjumpa di lobi hotel sebelum memulakan pengembaraan pertama kita pada hari ini. Kita akan menuju ke Pulau Timba Timba untuk sesi snorkeling pertama kita pada hari ini.

  Pulau Timba Timba

  Selamat datang ke pengembaraan snorkeling pertama anda pada hari ini, di Pulau Timba Timba yang memukau! Bersedia untuk meneroka pantai yang luas dengan kepelbagaian hidupan laut yang kaya, termasuk 10 tapak penyelaman yang penuh dengan biodiversiti marin yang menarik. Dari ikan katak yang sukar ditemui sehinggalah ikan jerung perawat yang majestik, anda pasti teruja untuk berjumpa makhluk yang mengagumkan ini dengan lebih dekat.

  Pengunjung terdahulu begitu gembira dengan pengalaman snorkeling mereka di pulau yang indah ini, dan tidak hairanlah mengapa. Pulau Timba Timba bukan sahaja menjadi tempat perlindungan hidupan laut, tetapi juga kawasan perkembangbiakan yang selamat bagi penyu.

  Pulau Mataking

  Kita berlayar pula ke Pulau Mataking yang memukau di mana kita akan menikmati makan tengahari dengan bekal makanan yang telah disediakan. Bukan itu saja! Bersiaplah untuk sesi snorkeling kedua pada hari ini di air yang tenang dan indah, persis pantai di Maldives. Pulau Mataking terdiri daripada pulau besar dan pulau kecil, yang masing-masing dikenali sebagai Pulau Besar Mataking dan Pulau Kecil Mataking.

  Terokai syurga laut ini dengan airnya yang jernih dan kejelasan yang sangat baik – satu pemandangan yang wajib dilihat! Sewaktu air surut, jangan lepaskan peluang untuk berjalan di atas pasir putih kecil ke Pulau Kecil Mataking, tempat yang wajib dilawati oleh setiap peminat fotografi.

  Tetapi pengembaraan hari ini tidak berakhir di sini! Perjalanan akan dilanjutkan ke Pulau Pom Pom, sebuah pulau yang indah dan menakjubkan dengan lebih banyak keajaiban yang menanti.

  Pulau Pom Pom

  Mari teruskan pengembaraan yang tiada tandingannya dengan meneruskan sesi snorkeling ketiga di Pulau Pom Pom! Pulau kecil dan terpencil ini, terletak di pantai Sabah, adalah sebuah permata tersembunyi yang menunggu untuk diterokai oleh anda. Ia dinamakan sempena ketam Pom Pom yang berwarna-warni, yang boleh dilihat di air yang jernih dan pantai berpasir putih di sekitar pulau.

  Perhatikanlah ikan badut yang suka bermain, pari yang anggun, dan penyu sisik yang megah. Sebenarnya, Pulau Pom Pom terkenal dengan penyu-penyunya, jadi jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan haiwan yang lemah gemalai ini di habitat semulajadinya.

  Jika anda merasa berani, ambil kayak atau paddleboard dan terokai pulau ini sendiri. Dengan begitu banyak khazanah alam untuk ditemui, keseronokkan menerokai alam di sini sungguh tidak terbatas.

  Apabila matahari terbenam, kita akan kembali ke Semporna dengan bot untuk makan malam. Jangan lepaskan peluang unik ini untuk meneroka keindahan tersembunyi Pulau Pom Pom!

  07.00am: Sarapan pagi di Hotel.

  07.45am: Selepas sarapan pagi bersedia di lobi Hotel untuk bertolak ke jeti. Daftar di Pejabat Jeti Semporna dan bertolak ke Pulau Timba-Timba.

  9.30am: Tiba di PulauTimba-Timba, nikmati sesi Snorkeling pertama dan ambil gambar yang tidak dapat dilupakan.

  11am: Makan tengah hari di Pulau Mataking. Selepas makan tengahari, teruskan perjalanan ke Pulau Mataking untuk sesi snorkeling kedua.

  2pm: Terokai Pulau Pom Pom, nikmati Snorkeling ketiga.

  4pm: Balik ke Pekan Semporna dengan menaiki bot

  Pelan Makanan: Sarapan pagi, Makan Tengah Hari

  Island Hopping - Mataking Island Island Hopping - Timba-Timba Island Pom Pom Island

  Hari 4

  Ucapkan selamat tinggal kepada pengembaraan 4 hari dan 3 malam yang penuh kenangan anda sambil menikmati sarapan terakhir anda. Jangan lupa untuk check-out dari hotel dan menuju ke lapangan terbang untuk berangkat pulang. Sudah tiba masanya untuk mengakhiri perjalanan yang tidak dapat dilupakan ini!

  07.00AM – Sarapan pagi
  – Check out dari hotel
  – Bertolak ke Lapangan Terbang Tawau.

  Pelan Makanan: Sarapan pagi

  photos here

  Termasuk:

  • Penghantaran antara lapangan terbang tawau dan hotel
  • 3 malam penginapan di Green World Hotel
  • 3X sarapan pagi
  • 2X makan tengah hari
  • 2 hari Island hopping trip (termasuk set snorkeling, life jacket, air minuman dan fi jeti)

  Tidak Termasuk:

  • Travel insurance (Sangat digalakkan)
  • Lain lain perbelanjaan yang tidak tertera dalam sesi "Termasuk"

  Perkara Penting:

  • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
  • Aktiviti yang disediakan (jika termasuk) dalam pakej adalah percuma, tidak ada pemulangan fi pakej jika aktiviti dibatalkan.
  • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
  • Gambar yang tertera dalam laman web holidaygogogo adalah untuk rujukan sahaja, reka bentuk/hiasan/susun atur mungkin akan berbeza benbanding dengan unit sebenar.

  • Sila sediakan pelindung matahari, pakaian renang, kasut sukan, selipar, sarung telefon bimbit kalis air dan makanan ringan atau minuman sendiri untuk aktiviti island hopping.
  • Peraturan Taman Negara Tun Sakaran mewajibkan semua pengunjung memakai kasut sukan di Pulau Bohey Dulang.
  • Tidak mengesyorkan kanak-kanak yang terlalu muda untuk mengambil bahagian untuk trip island hopping. Ibu bapa mesti menemani mereka sepanjang masa.
  • Kanak-kanak berumur antara 3-11 tahun (berdasarkan tahun kelahiran) layak mengguna kadar anak dalam kiraan kos pakej (Kongsi Katil dengan Ibu Bapa).

  Harga:

  Harga dikira mengikut bilangan peserta

  Langkah 1: Pilih Tarikh

    Sila masukkan tarikh

  Langkah 2: Pilih Bilangan Pengunjung (Sebilik)

  Sila masukkan jumlah dewasa/kanak2 DALAM 1 BILIK.

  dewasa

  kanak kanak

  (3-11 Tahun)

  Tiada Pakej Berkaitan 😕
  Sila cuba tarikh lain
  Tiada Bilik Berkaitan 😕
  Sila cuba bilangan pengunjung yang berlainan
  Langkah 3: Pilih Jenis Bilik

  Pecahan Harga

  Harga yang tertera adalah untuk tujuan penganggaran sahaja, sila chat dengan kami untuk harga yang terperinci.


  6 Kelebihan booking dengan Holidaygogogo Tours Sdn Bhd:

  • Menawarkan perkhidmatan secara One-to-One bersama pegawai perkhidmatan pelanggan untuk disesuaikan dengan tempahan pra-ketibaan dan cadangan pakej percutian. Pihak kami ingin memastikan pelanggan mendapat maklum balas yang cepat dan memperoleh maklumat terkini walaupun pada hujung minggu atau cuti umum. 
  • Merupakan syarikat agensi pelancongan yang berlesen di bawah Kementerian Pelancongan (MOTAC) dan Persatuan Ejen-Ejen Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (MATTA). *Anda boleh menekan pautan MOTAC/MATTA di atas dengan memasukkan nama syarikat kami: Holidaygogogo Tours untuk memerika lesen dan keahlian kami sebagai syarikat pelancongan yang berlesen. Kami bukan scammers/penipu.
  • Berpengalaman lebih 10 tahun dalam industri pelancongan. Kami bersikap serius dan profesional dalam menjalankan perniagaan.
  • Diberikan rating 5-bintang oleh pelanggan kami di Google dan Facebook. Kami membenarkan pelanggan menilai servis kami secara terbuka, hanya agensi pelancongan yang memberikan servis perkhidmatan yang terbaik berani berbuat begitu. 
  • Melakukan pemeriksaan tempat secara berkala demi memastikan kualiti servis dan produk dapat dipenuhi mengikut keperluan pelanggan.
  • Segala tempahan akan dilaksanakan dengan prosedur kertas kerja yang lengkap dan disokong oleh dokumen sokongan. Pihak kami tidak akan mengutip apa-apa bayaran tanpa sebarang dokumentasi. Kami akan memastikan semua tempahan telah dilaksanakan sebelum mengutip pembayaran.

  Ulasan untuk Holidaygogogo:

  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review

  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review

  previous arrow
  next arrow
   
  Shadow


  Whatsapp:

  Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.


  Pertanyaan dgn Emel:

  [email protected]

   


  Rating & Review:

  Submit your review
  1
  2
  3
  4
  5
  Submit
       
  Cancel

  Create your own review

  HolidayGoGoGo
  Average rating:  
   0 reviews

  By admin / Administrator, bbp_keymaster

  Follow admin
  on Apr 13, 2023