fbpx

(2023 Promo) 5H4M Semporna + Pulau Kapalai Pakej Island Hopping

Sipadan Kapalai Dive Resort
Sipadan Kapalai Dive Resort
Sipadan Kapalai Dive Resort
Sipadan Kapalai Dive Resort Entrance
Sipadan Kapalai Dive Resort Surrounding
Sipadan Kapalai Dive Resort Surrounding
Sipadan Kapalai Dive Resort Surrounding
Kapalai underwater
Kapalai underwater
Sipadan Kapalai Dive Resort Water Chalet
Sipadan Kapalai Dive Resort Chalet room
Sipadan Kapalai Dive Resort Bathroom
Sipadan Kapalai Dive Resort Garden Lounge
Sipadan Kapalai Dive Resort Restaurant
Sipadan Kapalai Dive Resort
Sipadan Kapalai Dive Resort
Sipadan Kapalai Dive Resort
Sipadan Kapalai Dive Resort
Resort Surrounding
Resort Surrounding
Resort Surrounding
Resort Surrounding
Resort Surrounding
Water Chalet
Water Chalet
Chalet Bathroom
Garden Lounge
Restaurant
GreenWorldHotelBuildingB
Green World Hotel- Superior King
Green World Hotel Toilet
Island Hopping - Bohey Dulang Island
Island Hopping - Mantabuan Island
Island Hopping - Sibuan Island
previous arrow
next arrow
 
Shadow
69 reviews
  From RM2,360 - RM3,770

  ENG | 中文


  Tarikan 5H4M Semporna + Pulau Kapalai Pakej Island Hopping

  • Green World Hotel merupakan sebuah hotel yang baru dibina yang terletak di Bandar Semporna. Ia hanya mengambil masa 3 minit untuk berjalan kaki dari hotel ke pusat bandar.
  • Sipadan Kapalai Dive resort adalah chalet atas air yang paling berbaloi di Asia Tenggara. Anda boleh mendapat pemandangan laut yang indah di balconi chalet.
  • Nikmati pemandangan persekitaran yang indah di atas Pulau Bohey Dulang.
  • Nikmati kepelbagaian hidupan marin di Pulau Mantabuan.
  • Nikmati air laut yang sungguh bersih dan pemandangan yang cantik di Pulau Sibuan.

  Promosi atas talian terkini untuk 5H4M Semporna + Pulau Kapalai Pakej Island Hopping, jimat lebih banyak apabila anda menempah dengan Holidaygogogo! Hubungi kami hari ini untuk maklumat lanjut!


  Jadual Perjalanan:


  Hari 1

  Selamat datang ke sebuah harta karun Semporna yang tersembunyi, istimewa buat anda! Dengan perairan jernih dan terumbu karang meriah yang penuh dengan kehidupan marin, permata tersembunyi ini adalah syurga bagi sesiapa yang mencari percutian pulau yang tidak dapat dilupakan. Sewaktu anda menginap di Green World Hotel yang terletak di tengah-tengah bandar, anda akan mengalami pengalaman unik yang tidak pernah anda lalui sebelum ini.

  Bilik Superior kami yang luas menawarkan penginapan yang sempurna untuk anda seperti menjelajahi pasar tempatan yang riuh dan hidup, menikmati makanan yang lazat di restoran rasa asli, dan membeli-belah di butik tempatan yang menawan. Apabila anda bersedia untuk bersantai setelah seharian berjalan, hotel kami menawarkan semua kemudahan yang anda perlukan untuk berehat.

  – Tiba di Lapangan Terbang Tawau
  – Bertolak ke Pekan Semporna
  – Daftar masuk ke hotel
  – Free & Easy

  Pelan Makanan: -

  Green World Hotel Reception Green World Hotel - Rooftop BarSemporna Town Food Street

  Hari 2

  Adakah anda bersedia untuk sebuah pengembaraan menarik? Mulakan hari anda dengan sarapan pagi enak yang membangkitkan selera dengan makanan tempatan di Green World Hotel. Tetapi bukan itu saja!

  Bersiap sedialah untuk memakai kasut mendaki anda dan alami perjalanan yang menggembirakan ke Pulau Bohey Dulang. Destinasi yang menakjubkan ini, dikelilingi oleh kehijauan yang subur, akan membuat anda merasa seperti berada di puncak dunia! Anda pasti ingin mengambil banyak gambar untuk merakam momen luar biasa ini, yang anda mahu ingati selamanya.

  Pulau Bohey Dulang

  Jom melangkah ke dunia pengembaraan dan nikmati keindahan semula jadi Pulau Bohey Dulang! Pendakian kita akan melalui kawasan yang lasak. Namun begitu, bunyi-bunyian melodi indah kicauan burung dan daun bersisiran bakal menenangkan anda, mewujudkan pengalaman mendaki yang tidak dapat dilupakan. Walaupun laluan ke puncak agak mencabar semasa anda menavigasi lereng curam, tetapi itu semua akan menjadi sangat berbaloi! Ini kerana, dalam 45 minit hingga 1 jam, anda akan berada di atas pulau, dikelilingi oleh pemandangan udara yang mengagumkan yang pastinya menakjubkan. Luangkan masa untuk menikmati semuanya dan mengambil banyak gambar sebelum bergerak ke perhentian seterusnya. Apabila anda sudah bersedia untuk berehat, nikmati makan tengah hari yang sudah dibekalkan di Bohey Dulang Jetty sekitar jam 11 pagi.

  Pulau Mantabuan

  Mari melangkah ke syurga dunia dan mengalami pengalaman snorkeling terunggul di Pulau Mantabuan, hanya 2 kilometer dari pantai utara Bohey Dulang dan Bodgaya, pulau terbesar di taman laut. Selami dunia bawah laut dan snorkeling di sekitar terumbu karang yang meriah, berenang secara dekat dengan kura-kura laut, ikan eksotik, dan makhluk marin yang lain. Dengan banyak yang harus dilakukan, pengunjung juga dapat menikmati jelajah dengan bot, aktiviti pantai, dan trekking. Ini semua menjadikan Pulau Mantabuan sebagai destinasi yang sempurna untuk pecinta alam dan pencari keseronokan. Jangan lepaskan peluang untuk melihat penyu laut langka di habitat semula jadi mereka, kerana Pulau Mantabuan adalah sebahagian dari Santuari Hidupan Liar Kepulauan Penyu. 

  Pulau Sibuan

  Alami syurga tersembunyi di taman laut Sabah – Pulau Sibuan. Pulau ini merupakan sebahagian dari kediaman orang Bajau Laut, ia hanya 30 minit perjalanan dengan bot dari Semporna. Pulau berbentuk air mata ini dikelilingi oleh perairan jernih dan penuh dengan kehidupan laut, menjadikannya destinasi yang mesti dikunjungi untuk peminat snorkeling. Berenang di antara kuda laut, ikan katak, dan ikan mandarin di terumbu karang meriah yang mengelilingi pulau ini, dan terokai keindahan semula jadi pulau dengan berjalan-jalan selama setengah jam dengan santai. Walaupun saiznya kecil, Pulau Sibuan menawarkan peluang pengembaraan tanpa henti dan pemandangan menakjubkan yang semestinya akan menjadi sebuah pengalaman mengagumkan buat anda. Setelah seharian bergembira, kembali ke hotel dengan menaiki bot untuk berehat di tempat penginapan yang selesa.

  07.00 pagi : Sarapan pagi di Hotel.

  08.00am: Bertemu di lobi hotel dan anda akan dijemput ke Jeti semporna. Semasa tiba, daftar di Pejabat Semporna dan bersedia untuk bertolak ke Pulau Bohey Dulang.

  08.30 pagi: Semasa tiba di Pulau Bohey Dulang, mendaki ke puncak bukit dan ia mengambil masa sekitar 1 jam (WAJIB PAKAI KASUT SUKAN)

  11.00am: Makan tengahari di Jeti Pulau Bohey Dulang

  12.30pm: Bertolak ke Pulau Mantabuan untuk melakukan sesi snorkeling yang pertama

  02.00pm: Bertolak ke Pulau Sibuan untuk sesi snorkeling kedua

  04.00pm: Balik ke jeti semporna dengan menaiki bot

  Pelan Makanan: Sarapan Pagi, Makan Tengah hari

  Semporna Island View Semporna Island Surrounding Sibuan Island

  Hari 3

  Mulakan hari anda dengan sarapan pagi yang enak sebelum memulakan pengembaraan baru! Bersiaplah untuk pengembaraan ke tempat menyelam Sipadan Kapalai yang terkenal di persada dunia, di mana anda akan terpesona dengan kaleidoskop hidupan marin yang berwarna-warni. Naik kapal melalui perairan yang tenang dan tiba di resort, di mana dunia bawah laut yang penuh dengan kejutan menanti anda. Bersiaplah untuk terpesona dengan keindahan terumbu karang dan makhluk eksotik yang menjadikan kawasan ini kediaman mereka.

  Resort Sipadan Kapalai Dive

  Sipadan Kapalai Dive Resort dibina di atas panggung tebing pasir perairan cetek Pulau Kapalai, yang terletak di antara Pulau Sipadan dan Mabul di Sabah, Malaysia. Resort terkenal dunia ini menawarkan gabungan relaksasi dan kegembiraan yang tiada tandingan. Sipadan Kapalai Dive Resort sangat disyorkan oleh ramai pelancong kerana perkhidmatannya yang sangat baik, lokasi yang menakjubkan, dan kemudahan terbaik. Para pelancong telah melalui pengalaman menyelam dan snorkeling yang luar biasa, makanan yang enak, dan servis kakitangan yang penuh perhatian dan ramah. Kemudahan bertaraf dunia di resort ini akan memastikan anda mempunyai semua yang anda perlukan untuk percutian terbaik. Sama ada anda penyelam berpengalaman atau pemula, ada sesuatu untuk semua orang di Sipadan-Kapalai Dive Resort. Selesaikan hari anda dengan makan malam yang enak, disediakan dengan bahan-bahan segar, dan bersiaplah untuk hari pengembaraan lain di syurga laut ini!

  07.00AM – Sarapan pagi di hotel
  – Daftar keluar dari Green World Hotel Semporna
  09.00AM – Dijemput ke Jeti Semporna untuk pendaftaran
  09.30AM – Bertolak ke Sipadan Kapalai Dive Resort dengan menaiki bot yang disediakan
  12.00PM – Makan tengahari di Kapalai Dive Resort
  02.30PM – Daftar masuk ke Sipadan Kapalai Dive Resort
  03.00PM – Bermula untuk snorkeling dari pantai atau dari Pusat Menyelam Kapalai (tanpa teman dari resort)
  07.00PM – Makan malam di Kapalai Dive Resort

  Pelan Makanan: Sarapan pagi, Makan Tengah hari, Makan Malam

  Semporna Island Cafe Semporna Island Snorkeling Semporna Island View

  Hari 4

  Luangkan hari yang menyenangkan di Sipadan Kapalai Dive Resort, di mana peluang bersantai dan juga mengembara menjadi pilihan buat tetamu-tetamu di sini! Bangunlah dengan mendengar sapaan suara ombak lembut yang melanda pantai dan nikmati sarapan santai di restoran resort ini. Berenang di perairan biru bersama ikan dan batu karang yang berwarna-warni, atau bersantai di pantai yang bersih dan berjemur di bawah sinar matahari.

  Sekiranya anda merasa lebih berani, daftarlah untuk lawatan snorkeling secara bersendiri atau menyelam untuk menerokai kehidupan laut yang luar biasa di sekitar resort. Pada waktu malam, nikmati makan malam yang enak di restoran sambil menikmati pemandangan matahari terbenam yang menakjubkan. Tamatkan malam dengan berjalan-jalan di sekitar pulau, sambil mengagumi langit malam yang berbintang. Dengan keindahan dan aktiviti yang tiada tandingannya, Sipadan Kapalai Dive Resort adalah destinasi yang sempurna untuk percutian anda.

  07.30AM – Sarapan pagi
  – Snorkeling tanpa teman (dari pantai atau dari Pusat Menyelam Kapalai)
  – Free & Easy
  12.00PM – Makan tengahari
  – Snorkeling tanpa teman (dari pantai atau dari Pusat Menyelam Kapalai)
  – Free & Easy
  07.00PM – Makan malam

  Pelan Makanan: Sarapan pagi, Makan Tengah hari, Makan Malam

  Semporna Island Snorkeling Sipadan Kapalai Dive Resort Surrounding Sipadan Kapalai Dive Resort Garden Lounge

  Hari 5

  Pada hari terakhir anda di Sipadan Kapalai Dive Resort, nikmati sarapan dengan santai sebelum meluangkan masa untuk berjemur dan menikmati pemandangan laut yang menakjubkan. Berenang di perairan jernih atau nikmati snorkeling di sekitar terumbu karang di resort ini. Manfaatkan waktu yang tersisa di syurga sebelum check-out dan kembali ke daratan, berangkat pulang dengan kenangan indah buat seumur hidup.

  07.30AM – Sarapan pagi
  – Daftar keluar dari resort
  11.00AM – Bertolak dari Sipadan Kapalai Dive Resort ke Jeti Semporna, kemudian, anda akan dihantar dari Jeti Semporna ke Lapangan Terbang Tawau.

  Pelan Makanan: Sarapan pagi

  Photo

  Termasuk:

  • 2 malam penginapan di Green World Hotel –  Bilik Superior + 2 malam penginapan di Kapalai Dive Resort – Bilik ROH
  • 2X sarapan pagi di Green World Hotel + 2X sarapan pagi di Kapalai Dive Resort + 2X makan tengah hari di Kapalai Dive Resort + 2X makan malam di Kapalai Dive Resort
  • 1X makan tengah hari semasa island hopping
  • 1X Island hopping dengan peralatan snorkeling (topeng, snorkel & jaket keselamatan), air minuman, bayaran bot dan bayaran taman laut Sabah
  • Snorkeling tanpa had (tanpa teman) di depan Kapalai Dive Resort
  • Penghantaran 1 hala dari Lapangan Terbang Tawau ke Semporna Town Hotel
  • Penghantaran 1 hala dari Jeti Persendirian Kapalai (Semporna) ke Lapangan Terbang Tawau
  • Penghantaran bot 2 hala antara Jeti Persendirian Kapalai (Semporna) dan Sipadan Kapalai Dive Resort

  Tidak Termasuk:

  • Fi Jeti Semporna
  • Peralatan Snorkeling di Sipadan Kapalai Resort
  • Kanak2 dibawah 2 tahun (ikut tahun lahir) akan dikenakan caj bayi.
  • Travel insurance (Sangat digalakkan)
  • Lain lain perbelanjaan yang tidak tertera dalam sesi "Termasuk"

  Perkara Penting:

  • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
  • Aktiviti yang disediakan (jika termasuk) dalam pakej adalah percuma, tidak ada pemulangan fi pakej jika aktiviti dibatalkan.
  • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
  • Gambar yang tertera dalam laman web holidaygogogo adalah untuk rujukan sahaja, reka bentuk/hiasan/susun atur mungkin akan berbeza benbanding dengan unit sebenar.

  • Kanak-kanak berumur 2 – 12 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
  • Kanak-kanak berumur 2 tahun (ikut tahun lahir) hanya membayar tiket feri.
  • Katil tidak diberi untuk kanak2 di Green World Hotel.
  • Pakej ini tidak sesuai untuk wanita yang sedang mengandung.
  • C
  • Untuk ketibaan selepas 4.00pm di lapangan terbang Tawau pada hari pertama, tambahan fi untuk penghantaran dari lapangan terbang ke semporna akan dikenakan. (Carpool RM35/pax/way, Private Van RM180/van/way)
  • Jadual Bot:
   • Bertolak dari Jeti Semporna – 9.30am dan 12.30pm
   • Bertolak dari Sipadan Kapalai Dive Resort – 11.00am and 13.30pm

  Harga:

  Harga dikira mengikut bilangan peserta

  Step 1: Select a Date

    Select Dates

  Step 2: Select Number of Guests (Per Room)

  Please enter quantity of adult/child PER ROOM

  adult

  children

  (2-11 Tahun)

  No Package Found 😕
  Please try other dates
  No Room Found 😕
  Please try other guest number options
  Step 3: Select a Room

  Price breakdown

  The price stated is for budgetary purpose only, pls chat with our customer service for detailed quotation.


  6 Kelebihan booking dengan Holidaygogogo Tours Sdn Bhd:

  • Menawarkan perkhidmatan secara One-to-One bersama pegawai perkhidmatan pelanggan untuk disesuaikan dengan tempahan pra-ketibaan dan cadangan pakej percutian. Pihak kami ingin memastikan pelanggan mendapat maklum balas yang cepat dan memperoleh maklumat terkini walaupun pada hujung minggu atau cuti umum. 
  • Merupakan syarikat agensi pelancongan yang berlesen di bawah Kementerian Pelancongan (MOTAC) dan Persatuan Ejen-Ejen Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (MATTA). *Anda boleh menekan pautan MOTAC/MATTA di atas dengan memasukkan nama syarikat kami: Holidaygogogo Tours untuk memerika lesen dan keahlian kami sebagai syarikat pelancongan yang berlesen. Kami bukan scammers/penipu.
  • Berpengalaman lebih 10 tahun dalam industri pelancongan. Kami bersikap serius dan profesional dalam menjalankan perniagaan.
  • Diberikan rating 5-bintang oleh pelanggan kami di Google dan Facebook. Kami membenarkan pelanggan menilai servis kami secara terbuka, hanya agensi pelancongan yang memberikan servis perkhidmatan yang terbaik berani berbuat begitu. 
  • Melakukan pemeriksaan tempat secara berkala demi memastikan kualiti servis dan produk dapat dipenuhi mengikut keperluan pelanggan.
  • Segala tempahan akan dilaksanakan dengan prosedur kertas kerja yang lengkap dan disokong oleh dokumen sokongan. Pihak kami tidak akan mengutip apa-apa bayaran tanpa sebarang dokumentasi. Kami akan memastikan semua tempahan telah dilaksanakan sebelum mengutip pembayaran.

  Ulasan untuk Holidaygogogo:

  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review

  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review
  holidaygogogo travel agency review

  previous arrow
  next arrow
   
  Shadow


  Whatsapp:

  Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.


  Pertanyaan dgn Emel:

  [email protected]

   


  Rating & Review:

  Submit your review
  1
  2
  3
  4
  5
  Submit
       
  Cancel

  Create your own review

  HolidayGoGoGo
  Average rating:  
   0 reviews

  By admin / Administrator, bbp_keymaster

  Follow admin
  on Apr 12, 2023