fbpx

Tarikan Pakej:


Jadual Perjalanan:

Waktu Belitung

Hari Pertama:

Selamat datang ke Belitung, Indonesia, waktu untuk menikmati percutian pendek di syurga yang tenang ini untuk menenangkan fikiran dan jiwa anda! Apabila tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Hanandjoeddin H.A.S. pada waktu petang, pemandu kami akan menjemput anda dari lapangan terbang dan kami akan menuju ke Jeti Tanjung RU untuk memulakan perjalanan kami!

Menaiki ke bot yang disewa dan kami akan menuju Pulau Leebong, sebuah pulau peribadi yang indah yang terletak lebih kurang 20 minit dari Belitung. Dalam perjalanan ke Pulau Leebong, kami akan berhenti di hutan bakau untuk bersiar-siar di mana anda boleh menikmati kombinasi keindahan hutan bakau hijau yang subur, lagun biru dan juga batu-batu karang di bawahnya. Kemudian, kita akan melawat ke Pulau Pasir (Sand Island), ataupun dekenali sebagai sebuah tebing pasir yang tenggelam di dalam air laut yang murni, di mana ia muncul semasa air surut dan hilang apabila air pasang naik. Terdapat juga bintang laut yang berwarna-warni yang berbaring dalam laut.

Leebong Island

Sebaik sahaja kami tiba di pulau Leebong, nikmati makan tengahari yang lazat di restoran Leebong Island. Anda akan tertarik dengan pelbagai kemudahan yang ditawarkan di pulau itu, seperti berbasikal di sepanjang pantai, berkayak, mendayung ataupun berkanu. Atau anda boleh menikmati pemandangan lautan biru yang menakjubkan, ombak bergulung di pantai dan angin dingin di sekeliling sambil bersantai di pantai.

Terdapat juga banyak tempat fotogenik di mana anda boleh mengambil gambar “instagram”untuk dikongsi dengan rakan-rakan anda! Mendaki ke rumah pokok di pantai atau memberikan senyuman terbaik di dermaga kayu dengan langit jelas tanpa awan sebagai latar belakang. Kemudian kami akan kembali ke Jeti Tanjung Ru dan pemandu kami akan memindah anda ke hotel untuk mendaftar masuk dan berehat seketika.

Pada waktu malam, kami akan makan malam kami di Restoran Belitung Tempo Dulu / Wanbie. Nikmatilah masakan Indonesia asli di restoran popular ini untuk mengakhiri hari pertama percutian Belitung anda.

Pelan Makan: Makan Tengah Hari, Makan Malam


Hari Kedua:

Nikmati sarapan lazat di hotel dan dapatkan aksesori anda untuk hari pantai ini! Menaiki bot nelayan yang diaturkan dan di sini kita berangkat ke Pulau Batu Garuda (Garuda Rock Island)! Pulau ini sangat unik untuk pembentukan batu granit yang besar yang menyerupai helang Garuda berasal dari mitos Hinduisme, dan tidak lupa ia juga merupakan burung kebangsaan Indonesia! Kemudian, kami akan turun di Pulau Pasir lain, menikmati pemandangan 360 darjah yang menakjubkan!

Lawatan kami terus ke Pulau Batu Berlayar (Sailing Rock island) di mana anda akan terkagum dengan batu granit berbentuk kapal layar besar. Jangan lupa mengambil gambar karya alam semulajadi! Kemudian kami akan menuju ke Pulau Lengkuas, melompat ke dalam air biru dan memulakan aktiviti snorkeling dengan karang-karang yang indah dan ikan tropika yang berenang di sekeliling anda. Selain itu, untuk melihat pemandangan lautan yang luar biasa keindahan tanpa sempadan, naik ke rumah api zaman kolonial Belanda dan melihat dari tingkap untuk pemandangan panorama!

Garuda Rock Island, Sand Island, Sailing Rock Island and Lengkuas Island

Nikmati makan tengahari yang memuaskan di Pulau Kepayang (Kepayang Island) untuk mancaskan diri anda. Kemudian kami akan pergi ke pulau yang terbesar di kepulauan Belitung, Pulau Kelayang. Bersiar-siar di pantai berpasir putih sepanjang 300-meter, melawati pusat pemuliharaan penyu dan banyak lagi. Kami juga akan pergi untuk ekspedisi kecil untuk meneroka gua Kelayang (Kepayang cave), menuju ke gua di antara batu-batu besar dan laluan sempit, kita akan sampai ke sebuah kolam semula jadi yang dibentuk di tengah batu. Dengan sinar cahaya menerangi jurang batu dan mencerminkan air, ia menghasilkan gambar yang menakjubkan!

Ketika kami kembali ke pesisir, kami akan sampai ke perhentian terakhir hari kami – Pantai Tanjung Tinggi Tanjung Tinggi Beach (Pantai Laksar Pelangi – Rainbow Troops Beach). Bersantailah dengan berjalan kaki di atas pasir putih yang lembut dan sihat dan nikmati suasana yang damai dan selesa. Pantai ini juga mempunyai banyak granit yang terdapat dalam bentuk dan saiz yang unik.Selain itu, Pantai Tanjung Tinggi juga merupakan salah satu daripada lokasi filem “Laskar Pelangi”. Pemandu kami akan memindahkan anda kembali ke hotel selepas itu.

Tanjung Kelayang Beach, Kelayang Cave

Pada waktu malam, kami akan makan malam di Restoran Pandan Alam / Dapoer Belitung dan juga melawat kedai tradisional tempatan untuk membeli cenderahati. Keropok tempatan, seruding ikan dan petis udang adalah hadiah yang sempurna untuk keluarga dan rakan-rakan atau untuk gunaan sendiri!

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari, Makam Malam


Hari Ketiga:

Nikmatilah sarapan pagi di hotel dan mendaftar keluar. Pemandu kami akan menghantar anda ke Lapangan Terbang Antarabangsa H.A.S. Hanandjoeddin untuk penerbangan berlepas anda pulang ke rumah. Kami harap anda menikmati percutian anda di Belitung, jumpa lagi!

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:


Pakej Tidak Termasuk:


Nota:


Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 Nov 2019 – 31 Dec 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Group Size
2 Person 3 Person 4-7 Person 8-10 Person
Fairfield By Marriot (4*) 875 755 705 685
BW Suite (4*) 860 755 705 685
MaxOne Belstar Belitung (3*) 770 685 615 580
Havana Mutiara (3*) 685 600 545 530

Browse More Resort Photos:
Fairfield By Marriot
BW Suite
MaxOne Belstar Belitung
Havana Mutiara

A surcharge of RM115/person on 23 Dec 2019 – 02 Jan  2020.


WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6016-3526385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86470″]

Pakej Percutian Belitung Yang Berkaitan:

Updated: 20 Nov 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Belitung

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *