fbpx

(2019/2020) Pakej Lawatan Kinabalu Park & Poring Hot Spring Day

中文 | EN

Harga Biasa

Jadual Perjalanan:

Anda akan tiba di bandar Tamparula yang tenang selepas perjalanan agak setengah jam di luar bandar. Rumah orang asli Dusun inilah anda akan menikmati gaya hidup “kampung” Malaysia yang asli. Kedua-dua lot kedai konkrit  dan rumah kedai kayu bersejarah didirikan dengan harmoni, langsung tidak dijejaskan oleh manusia atau masa. Juga disekitarnya adalah jambatan gantung panjang yang terkenal iaitu “Jambatan Tamparuli”, ia merupakan mercu tanda ikonik yang diabadikan dari lagu Kadazandusun yang popular.

Seterusnya, anda akan menuju ke arah timur jaraknya agak selama satu setengah jam ke Taman Nasional Kinabalu, dan tenggelam dalam pemandangan gunung yang makjub di sepanjang Kawasan desa dan sawah yang tenang. Dalam perjalanan, singgah sementara di Pasar Kraftangan Nabalu. Sekiranya anda mencari tawaran baik, anda boleh mendapat pelbagai jenis produk tempatan seperti buah-buahan, sayur-sayuran, makanan ringan serta kraftangan tempatan dengan harga yang paling mudah. Tempat ini juga merupakan pemandangan hebat yang menghadapi Gunung Kinabalu (sekiranya dalam cuaca baik).

Setelah habis membeli-belah, teruskan perjalanan anda dan kita akan tiba di Taman Kinabalu. Taman ini merangkumi 754 meter persegi di sekitar Gunung Kinabalu, iaitu puncak tertinggi di Asia Tenggara. Bersiar-siar dengan tenang di sepanjang trek semula jadi dalam Taman Botani dan menikmati udara yang menyegarkan di pipi anda. Sekiranya hari bercerah, Gunung Kinabalu yang indah akan muncul di hadapan penglihatan anda, dan pemandangan ini memang cukup megah! Taman Kinabalu merupakan rumah bagi bagi sekitar 4,500 spesies flora dan fauna – termasuk 1,500 genre anggrek (77 daripadanya adalah endemik kepada Kinabalu), 326 spesies burung, 290 jenis rama-rama dan sekitar 100 jenis mamalia.

Selepas menikmati pemandangan semulajadi, menuju ke restoran tempatan untuk menikmati beberapa makanan lazat yang akan membuka selera.

Selepas mengisi perut, berjalan ke pusat pelancongan rekreasi terkenal di Kolam Air Panas Poring. Jaraknya agak 47 kilometer dari Taman Kinabalu, Kolam Air Panas Poring mempunyai pemandangan yang sungguh cantik. Di sini, anda bolej membenamkan diri di air hangat yang kaya dengan mineral sulfurik. Kolam air panas semula jadi mempunyai kesan positif dan terapeutik yang merangsang badan and membantu meredakan kesakitan otot. Yang ingin cuba cabaran boleh memilih untuk menjelajah ke Treetop Canopy Walk. Berjalan kaki agak jarak 20 minit akan membawa anda ke sebilangan jambatan gantung yang tersebar di puncuk hutan hukan tropika. Hutan ini adalah rumah bagi Pokok Menggaris – juga dikenali sebagai Raja Hutan. Dengan ketinggian 41 meter dari permukaan tanah dan panjangnya 157 meter, anda dapat melihat pemandangan dan suara hutan Borneo semula jadi ketika anda menikmati keindahan gurun dengan rentak sendiri.

Setelah merendam dalam kolam air panas sehari, ucapkan selamat tinggal di Taman Kinabalu, dan kembali ke hotel masing-masing.

Lawatan ini bermula pukul 7.00 pagi dan berakhir sekitar pukul 5.30pm.


Pakej Termasuk:

 • Penghantaran 2 hala antara Hotel Kota Kinabalu City sahaja
 • Sarapan Pagi
 • Penghantaran darat
 • Perkhidmatan tour guide yang berbahasa inggeris/cina
 • Bayaran tiket masuk ke Taman Kinabalu
 • Poring Hot Spring & Canopy Walk

Pakej Tidak Termasuk:

 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Bilik mandi peribadi di Air Panas Poring.
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Minimum 2 perserta untuk lawatan ini.
 • Malaysian sahaja.
 • Kanak-kanak berumur 3 – 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Tab mandi luaran di Air Panas Poring adalah percuma, tab mandi dalaman boleh disewa dengan harga RM10 sejam (tab mandi standard) dan RM20 sejam (tab mandi deluxe).
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.

Foto Galeri:


Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 January 2019 – 31 March 2020

Harga Pakej kira seorang

For Malaysian Market:

Guest 2 pax 3 pax 4 pax 5 pax 6 pax 7 pax 8 pax 9 pax 10 pax
Adult 340 280 240 230 220 210 200 190 180
Child 260 230 220 210 200 190 180 170

Whatsapp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6016-3796385

+6010-2396385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

Updated: 27 June 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Lawatan Kinabalu Park & Poring Hot Spring Day

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

About the Author

By Chris / Bbp_keymaster

Follow chris
on May 15, 2020