fbpx

(2019/2020) Pakej Lawatan Klias Wetland Probosics Monkey & Fireflies River Cruise

Last Updated on July 22, 2020

中文 | EN

Harga Biasa

Jadual Perjalanan:

Lawatan anda bertolak dari lobi hotel pada pukul 2 petang.

Seterusnya, bertolak ke luar bandar Kota Klias, yang terletak 120 kilometer arah selatan dari hiruk pikuk dalam ibu kota Kota Kinabalu. Pekan ini berbeza dengan pusat bandar yang sibuk. Lawatan ini akan membawa anda ke pemandangan permukiman dan perkampungan tempatan yang indah, ladang-ladang hijau yang luas dan sekilas melihat kawasan pedesaan Sabah yang tenang. Kota Klias terletak di antara daerah Beaufort dan Kuala Penyu, dan mudah diakses dengan rangkaian jalan raya utama. Sebaik sahaja anda tiba, bersiar-siar sepanjang perjalanan dengan sesi minum teh yang disediakan dengan makanan ringan tempatan, kemudian kita akan pergi untuk kembara pertama anda – pelayaran kapal persiaran.

Naik atas kapal dan mulailah perjalanan penemuan hidupan liar, mengenduri kembara yang dinantikan. Semasa anda menyusuri hutan bakau di tebing sungai Klias Wetlands Reserve, anda diberi kesempatan untuk melihat pelbagai jenis haiwan liar Sabah. Saksikan pelbagai jenis mamalia yang indah dan jarang seperti monyet ekor panjang, monyet languor perak, monyet proboscis dan burung eksotik seperti helang dan Kingfisher sukar dijumpai. Anda dapat mengetahui perbezaan antara monyet proboscis jantan dan betina dari ukurannya, dan tingkah lakunya yang lebih agresif. Setelah pelayaran berakhir, kembalilah ke jeti untuk makan malam yang lazat untuk mengisi perut anda.

Selepas makan malam, naik ke kapal sekali lagi dan mulailah menikmati kelipan debu sihir yang indah dan terang memenuhi langit – cahaya semula jadi, iaitu kunang-kunang. Saksika kunang-kunang menari dan menghiasi tebing sungai, dan kagum dengan pemandangan indah ini yang dihasilkan oleh alam semula jadi. Jika semasa cuaca baik, anda juga dapat melihat haiwan pada waktu malam seperti kelawar buah dan musang terbang. Ingatlah membawa ubat nyamuk yang secukupnya dan teropong untuk lawatan yang lebih menghiburkan dan selamat.

Setelah melihat kunang-kunang, kita akan bertolak kembali ke bandar Kota Kinabalu dan balik ke hotel masing-masing untuk berehat pada waktu malam.

Lawatan bermula pada pukul 1.30 tengah hari dan berakhir sekitar pukul 9.30 malam.


Pakej Termasuk:

 • Penghantaran 2 hala antara Hotel Kota Kinabalu City sahaja
 • Minuman ringan dan makan malam
 • Perkhidmatan tour guide
 • Bayaran masuk dan bayaran bot

Pakej Tidak Termasuk:

 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain. Keputusan akhir akan dibuat oleh syarikat pelancongan.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Minimum 2 perserta untuk lawatan ini.
 • Malaysian sahaja.
 • Kanak-kanak berumur 3 – 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Tab mandi luaran di Air Panas Poring adalah percuma, tab mandi dalaman boleh disewa dengan harga RM10 sejam (tab mandi standard) dan RM20 sejam (tab mandi deluxe).
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.

Foto Galeri:


Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 January 2019 – 31 March 2020

Harga Pakej kira seorang

For Malaysian Market:

Guest 2 pax 3 pax 4 pax 5 pax 6 pax 7 pax 8 pax 9 pax 10 pax
Adult 300 270 260 240 220 210 200 190 185
Child 250 240 220 200 190 180 170 160

Whatsapp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6016-3796385

+6010-2396385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Lawatan Klias Wetland Probosics Monkey & Fireflies River Cruise

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

About the Author

By Chris / Bbp_keymaster

Follow chris
on May 15, 2020