fbpx

(2023 Promo) Pakej Mari Mari Cultural Village

Sabah Tour Mari Mari Cultural Village
27 reviews
  From RM

  中文 | ENG


  Promosi atas talian terkini untuk Pakej Mari Mari Cultural Village, jimat lebih banyak apabila anda menempah dengan Holidaygogogo! Hubungi kami hari ini untuk maklumat lanjut!


  Jadual Perjalanan:


  Hari 1

  Lawatan anda akan bermula dengan perjumpaan di lobi hotel untuk bertolak ke Kampung Budaya Mari Mari.

  Anda bermula dengan pemanduan perlahan ke arah Kampung Budaya Mari Mari, yang terletak  sejauh kira-kira 25 minit. Menikmati pemandangan hijau yang luas dan langit yang sebagai dicat warna biru semasa anda dalam perjalanan. Sebaik sahaja anda berdekatan dengan pintu masuk kampung, pemandangan seni bina Borneo kuno akan menyambut anda, dan anda akan mundur selangkah ke masa dahulu. Menghargai dengan menara kayu yang asli, rumah kayu yang pelbagai, dan struktur yang dihiasi oleh alam semula jadi.

  Anda akan disambut dengan senyuman dan sambutan yang hangat, dan juga diberi kesempatan untuk mengalami gaya hidup yang berbeza dari suku asli Sabah yang berbeza (Dusun / Rungus / Murut / Bajau / Lundayeh). Integrasikan diri dan mengalami budaya yang asli. Rumah-rumah di sini semuanya merupakan binaan generasi suku asli Sabah, dan semuanya mempunyai perbezaan dari segi gaya dan reka bentuk, masing-masing mewakili suku mereka sendiri. Anda juga boleh mengunjungi pondok replika dan melihat kehidupan penduduk asli Borneo yang lama. Cubalah membuat sumpitan, menghidupkan api, dan memahami tatu suku untuk mempelajari makna mitos di sebalik setiap simbol. Anda juga berpeluang melihat bagaimana penduduk tempatan membuat rompi dari sekam pokok, dan juga menikmati tarian tradisional di atas ‘Lataran’ atau trampolin tenunan tradisional seperti lantai.

  Selain itu, juga terdapat pelbagai makanan istimewa Sabahan yang akan anda cuba, seperti Montoku atau wain beras, nasi kukus dan ikan serta sayur-sayuran yang dimasak menggunakan rebung. Ikuti keramahan yang hangat dan menyertai persembahan kebudayaan (Tarian Bambu) oleh wakil suku, dan lawatan anda akan akhir dengan masakan Sabahan asli. Mengucapkan selamat tinggal dengan kampung, dan kembali ke hotel masing-masing.

  Tempoh lawatan (dianggarkan): 9.00 pagi hingga 2.00 petang (Sesi pagi)

  Tempoh lawatan (dianggarkan): 1.00pm hingga 6.00pm (Sesi petang)

  Pelan Makanan: Hi Tea atau makan tengahari


  Termasuk:

  • Penghantaran 2 hala antara Bandar KK dan Mari Mari Cultural Village
  • Yuran masuk yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
  • Lawatan berpandu
  • Hi Tea atau makan tengahari

  Tidak Termasuk:

  • Untuk menjemput di luar Bandar (Kinarut, Tuaran Beach Resort and Mimpian Jadi Resort Areaa), caj tambahan sebanyak
  • Travel insurance (Sangat digalakkan)
  • SST (jika berkenaan)
  • Lain lain perbelanjaan yang tidak tertera dalam sesi "Termasuk"

  Perkara Penting:

  • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
  • Aktiviti yang disediakan (jika termasuk) dalam pakej adalah percuma, tidak ada pemulangan fi pakej jika aktiviti dibatalkan.
  • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
  • Gambar yang tertera dalam laman web holidaygogogo adalah untuk rujukan sahaja, reka bentuk/hiasan/susun atur mungkin akan berbeza benbanding dengan unit sebenar.

  • Kanak-kanak berumur 3 – 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.

  Gambar:

  Gambar yang tertera dalam laman web holidaygogogo adalah untuk rujukan sahaja, reka bentuk/hiasan/susun atur mungkin akan berbeza benbanding dengan unit sebenar.


  Harga:

  Harga dikira mengikut bilangan peserta

  Harga Promosi

  Validity: 1 Jan – 31 Dec 2023

  Harga Pakej kira seorang

  All Market:

  Guest Price
  Adult 200
  Child 180

  Whatsapp:

  Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.


  Borang Pertanyaan:


  Pakej Berkaitan:


  Ulasan:

  Submit your review
  1
  2
  3
  4
  5
  Submit
       
  Cancel

  Create your own review

  HolidayGoGoGo
  Average rating:  
   0 reviews

  By Chris / Bbp_keymaster

  Follow chris
  on May 15, 2020