fbpx

3h2m Pakej Percutian Keluarga Phuket

Tarikan Pakej:

 • Menikmati malam yang mempersonakan di Phuket FantaSea dan menonton pertunjukan yang menakjubkan.
 • Mengunjungi tempat pelancongan Phuket seperti Kuil Chalong, Buddha Besar, Tinjauan Kata (Tinjauan Karon) dan banyak lagi.
 • Menyertai orang ramai dan menyaksi seni mempertahankan diri kuno Thailand – Thai Street Boxing.
 • Acara yang menyeronokkan dan menarik yang ditunjuk oleh ikan lumba-lumba.
 • Pertunjukan Crocodile Porosus yang mendebarkan di taman eksotik.

Jadual Perjalanan:

Waktu Thailand

Hari Pertama:

Selamat Datang ke Phuket dan mari kita bermula pengalaman Thai yang hebat dengan keluarga anda! Sebaik keluarga anda tiba ke Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket, anda akan dijemput oleh pemandu yang mesra dan pemandu kami akan menghantar anda semua ke hotel. Selepas mendaftar masuk ke hotel, berehat sementara dan kami akan berlepas untuk pertunjukan terbesar di Phuket pada waktu petang!

Pemandu kami akan menjemput anda dari hotel antara 4PM hingga 6PM (masa bertolak untuk disahkan) ke Phuket FantaSea, sebuah taman tema budaya Thailand pelbagai yang anda tidak harus terlepaskan! Taman tema ini telah mengalu-alukan jutaan pelancong dari seluruh dunia setiap tahun oleh kerana kemudahan hiburan yang berbagai-bagai seperti jalan membeli-belah, permainan karnival dan kemudahan lain-lain dalam taman yang sesuai untuk golongan dari semua umur. Walaubagaimanapun, persembahan kebudayaan yang menarik oleh Phuket FantaSea adalah acara kemuncak yang anda harus menantikan!

Golden Kinnaree Restaurant

Menikmatilah bufet di Restoran Golden Kinnarees dengan keluarga anda dalam taman tema di mana mereka menyajikan pelbagai jenis masakan Thai dan antarabangsa. Selepas itu, masuk ke seni bina yang merupakan replika Istana Diraja Thailand yang menakjubkan, ataupun dikenali sebagai Teater Istana Gajah sebelum 9PM untuk pertunjukan budaya yang dinanti-nantikan.  Duduk dan tenggelam dalam budaya dan mitos Thailand yang digambarkan oleh para penari melalui tarian yang ditorehkan, aerobatik dan juga para-para kru haiwan. Pertunjukan ini merupakan salah satu pertunjukan yang paling berbaloi untuk menonton. Pemandu kami akan menghantar anda balik ke hotel selepas pertunjukan (masa bertolak untuk disahkan).

Phuket FantaSea Show

12:00pm – Penghantaran dari Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket ke hotel
2:00pm – Daftar ke bilik
4:00pm – 6.00pm – Berlepas dari hotel ke Phuket FantaSea (masa bertolak untuk disahkan)
6:00pm – Nikmati makan malam di Phuket FantaSea (Golden Kinnaree Restaurant)
9:00pm – Nikmati Phuket FantaSea Show
– Penghantaran dari Phuket FantaSea ke hotel (masa bertolak untuk disahkan)

Pelan Makan: Makan Malam


Hari Kedua:

Menikmati sarapan pagi yang lazat di hotel dan pemandu kami akan mengangkut anda untuk lawatan harian ini! Penjelajahan kita bermula dengan Tinjauan Kata, di mana anda mendapat pandangan ikonik yang memaparkan gabungan laut biru tua, pantai pasir putih dan hijauan lereng bukit Phuket. Kemudian kami akan pergi ke Tinjauan Windmill di Nai Harn, di mana anda dapat melihat kincir angin putih yang besar di sepanjang jalan ke puncak bukit. Laginya, anda berpeluang untuk bertemu dan mengambil gambar dengan gajah bayi yang comel! Lawatan ini tidak akan lengkap tanpa melawat Tanjung Promthep – salah satu lokasi yang paling digemari untuk fotografi di Phuket. Tidak dapat dinafikan bahawa tinjauan-tinjauan ini akan menjadi latar belakang yang paling indah untuk foto keluarga anda!

Kata View Point, Nai Harn Windmill View Point & Promthep Cape

Kemudian kita akan pergi ke patung Buddha terbesar (Big Buddha) di Asia Tenggara, pembinaan konkrit ini setinggi 45 meter dan berlapis dengan marmar jade putih Burma kelihatan cantik dan mulia. Anda juga dapat menikmati pemandangan bandar Phuket yang menakjubkan dan keindahan pantai dari puncak bukit. Teruskan ke Kuil Chalong, sebuah kuil kuno yang dibina pada abad ke-19. Walaupun lebih dari sejarah 150 tahun, Kuil Chalong masih merupakan biara yang popular untuk melakukan ritual dan solat harian manakala pelancong datang untuk mempelajari Buddhisme dan mengalami antik dan ketenangan di kuil.

Big Buddha, Chalong Temple & Thai Street Boxing

Kembali ke pekan kuno Phuket, kami akan menyertai orang ramai untuk menonton Thai Street Boxing. Seni mempertahankan diri kuno Thailand ini adalah sangat menarik untuk ditonton kerana atmosferanya yang mendebarkan semasa pejuang Siam tempatan bertempur di atas pentas. Kemudian kita juga akan bersiar-siar di sekitar pekan kuno Phuket untuk beberapa tempat pelancongan. Pada sebelah petang, kami akan berlepas ke Rang Hill di mana ia memberikan pemandangan panorama pekan Phuket dan juga merupai tempat yang terkenal untuk memerhati monyet liar. Anda mungkin ingin makan tengah hari di Tung Ka Cafe and Restaurant di Bukit Rang.

Phuket Old Town, Rang Hill, Banzaan

Destinasi akhir kita sebelum balik ke hotel adalah bersiar-siar di pantai Patong dan juga mengunjungi “Banzaan”, sebuah pasar jualan makanan laut tempatan di mana ia menjual hasil makanan laut yang segar dan juga murah. Menikmati masa bebas dengan keluarga anda di waktu petang. Anda mungkin mahu ambil mereka untuk jamuan makanan lautan Thai atau menikmati terapi urutan asli Thai bersama-sama!

07:00am – Sarapan pagi di hotel
08:00am – Penghantaran dari hotel ke Kata View Point (masa bertolak untuk disahkan)
09:30am – Tiba di Kata View Point (Karon View Point)
10:00am – Lawati Nai Harn Windmill View Point
10:15am – Ambil foto dengan gajah bayi
10:30am – Lawati Promthep Cape
11:15am – Lawati Big Buddha
12:15pm – Lawati Kuil Chalong (Chalong Temple)
12:45pm – Menonton Thai Street Boxing
1:00pm – Melawat sekitar Phuket Old Town
1:20pm-2:00pm – Nikmati pemandangan menakjubkan Phuket Town dari Rang Hill dan perhatikan monyet liar (Anda boleh menikmati makan tengah hari di Tung Ka Cafe & Restaurant dengan perbelanjaan susunan sendiri)
2:50pm – Melawat sekitar Patong dan lawati ke pasar makanan laut ‘Banzaan’
3:30pm – Penghantaran balik ke hotel
– Aktiviti bebas pada masa lapang, makan malam di susunan sendiri

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Hari Ketiga:

Menikmati sarapan pagi dengan keluarga anda di hotel dan berdaftar keluar dari hotel. Pemandu kami akan memindahkan anda semua ke Taman Botanik Phuket pada 7.50AM (masa bertolak untuk disahkan) untuk lawatan singkat. Taman botani bersaiz satelit ini mengandungi tema taman yang berbeza termasuk Jepun, Inggeris, Hutan Tropika Amazon, Taman Cactus dan banyak lagi. Ia akan menjadi sesi bersantai dan menarik untuk bersiar-siar di sekitar taman yang indah dengan ahli keluarga anda.

Phuket Botanic Garden

Kemudian kami akan menuju ke Teluk Ikan lumba-lumba untuk melawat mamalia yang paling bijak dan mesra di bumi! Duduk dan nikmati persembahan yang hebat yang dibawa kepada anda oleh jurulatih dan lumba-lumba rakannya, dan tidak lupa anjing laut mempunyai penampilan khas mereka juga! Dalam 45-minit, anda akan kagum dengan pelbagai aksi dan tindakan yang boleh dilakukan oleh lumba-lumba. Anda juga dapat bersukarela diri untuk membantu para pelatih dan berpeluang temu dekat dengan lumba-lumba!

Phuket Dolphins Bay

Selepas itu, kami akan pergi ke taman eksotik Porosus, di mana anda akan bertemu dengan keluarga buaya yang mendebarkan! Pegang nafas anda sambil menonton pertunjukan buaya di mana jurulatih melakukan semua helah yang berisiko! Bawa ahli keluarga anda dan mendorong satu sama lain untuk mengambil fotografi dengan buaya. Pemandu kami akan menghantar anda kembali ke hotel selepas persembahan.

Porosus Exotic Park

Pemandu kami kemudian akan memindahkan anda semua ke lapangan terbang seperti masa perterbangan yang dijadualkan. Dan sekian, percutian keluarga anda di Phuket akan tamat. Jumpa lagi, Phuket!

06:30am – Sarapan pagi di hotel
– Selepas sarapan pagi, daftar keluar dari hotel
7:50am – Penghantaran dari hotel ke Phuket Botanic Garden (masa bertolak untuk disahkah)
9:15am – Tiba dan melawat Phuket Botanic Garden
10:10am – Lawati Phuket Dolphins Bay dan menikmati dolphins show
12:00pm – Lawati dan menikmati Crocodile Show Porosus
1:00pm – Penghantaran balik ke hotel
– Penghantaran ke Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 2 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket dan hotel
 • H1 – Phuket FantaSea Show (termasuk penghantaran 2 hala, tiket masuk FantaSea Show & makan malam)
 • H2  – Lawatan Sightseeing Kota Phuket (termasuk penghantaran 2 hala & perkhidmatan tour guide)
 • H3 – Lawatan Phuket Botanic Garden, Dolphins Bay dan Porosus Exotic Park (termasuk penghantaran 2 hala tiket masuk ke Phuket Botanic Garden, Dolphins Bay dan Porosus Exotic Park)

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke Phuket
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Bayaran Taman Laut Nasional/Bayaran Taman Negara – THB 400/Dewasa, THB 200/Kanak-kanak
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • Sekurang-kurangnya 6 orang peserta dikehendaki untuk berlayar ke Lawatan Sightseeing Kota Phuket.
 • Kanak-kanak berumur 4 tahun hingga 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma.
 • Phuket FantaSea ditutup setiap hari Khamis.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 Nov 2019 – 31 May 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Twin Triple Child  No  Bed
Tuana Blue Sky Patong Hotel (3*) 1,020 1,000
Sunset  Beach Resort (4*) 1,130 1,130 855
Andaman Beach Suites Hotel (4*) 1,300 1,260 810
Phuket Orchid Resort & Spa (4*) 1,400 1,295 870

Klik Sini Untuk Gambar Resort:
Tuana Blue Sky Patong Hotel
Sunset Beach Resort
Andaman Beach Suites Hotel
Phuket Orchid Resort & Spa

Peak Season Surcharge: RM (Per Person)

 • Tuana Blue Sky Patong Hotel on 25 Dec 2019 – 05 Jan 2020: RM 45/person
 • Sunset Beach Resort:
  • 24 Dec 2019 – 10 Jan 2020: RM 330/person
  • 11 Jan 2020 – 29 Feb 2020: RM 100/person
 • Andaman Beach Suites Hotel on 21 Dec 2019 – 15 Jan 2020: RM 185/person
 • Phuket Orchid Resort & Spa on 26 Dec 2019 – 15 Jan 2020: RM 240
  • New Year’s Eve Gala Dinner on 31 Dec 2019(Compulsory): THB 5300/Adult
  • New Year’s Eve Gala Dinner on 31 Dec 2019(Compulsory): THB 2650/Child

WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6010-2396385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Phuket Yang Berkaitan:

Updated: 11 Sep 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Phuket 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *