fbpx

4h3m Pakej Percutian Phuket Island Hoping + Spa + Day Tour

Tarikan Pakej:

 • Menonton pertunjukan kebudayaan Thai yang menakjubkan di Phuket FantaSea.
 • Menerokai dunia lautan yang menarik dengan orang tersayang.
 • Lompatan pulau di Pulau Khai dan Nusantara Phi Phi.
 • Menyertai orang ramai dan menyaksi seni mempertahankan diri kuno Thailand – Thai Street Boxing.
 • Mengunjungi tempat pelancongan Phuket seperti Kuil Chalong, Buddha Besar, Tinjauan Kata (Tinjauan Karon) dan banyak lagi.
 • Manjakan pasangan anda dan diri anda dengan rawatan spa yang memenangi anugerah.

Jadual Perjalanan:

Waktu Thailand

Hari Pertama:

Selamat datang ke Phuket, salah satu percutian paling romantik di Asia Tenggara untuk pasangan bercuti pendek! Pemandu kami akan menjemput anda dan pasangan anda dari Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket ke hotel. Selepas mendaftar masuk ke hotel, berehatlah dan dapatkan semula diri anda sebelum kami berlepas untuk pertunjukan yang menakjubkan pada waktu petang!

Pemandu kami akan menjemput anda dari hotel antara 4PM hingga 6PM (masa bertolak untuk disahkan) ke taman tema kebudayaan Thai yang terkenal – Phuket FantaSea yang mempunyai pelbagai kemudahan hiburan untuk dinikmati oleh pelawat. Menikmatilah bufet di Restoran Golden Kinnarees dalam taman tema di mana mereka menyajikan pelbagai jenis masakan Thai dan antarabangsa. Sebelum pertunjukan bermula, anda boleh bersiar-siar di sekitar jalan membeli-belah yang amat meriah dengan pasangan anda, atau bermain permainan karnival yang menarik dan kemudahan lain-lain dalam taman.

Golden Kinnaree Restaurant

Pertunjukan kebudayaan FantaSea akan bermula pada pukul 9 malam di Teater Istana Gajah. Seni bina ini juga merupakan replika Istana Diraja Thailand yang menakjubkan. Mask ke teater seawalnnya untuk tempat duduk yang terbaik dan tenggelam dalam budaya dan mitos Thailand yang digambarkan oleh para penari melalui tarian yang ditorehkan, aerobatik dan juga para-para kru haiwan. Ini pasti akan menjadi malam ajaib yang tidak dapat dilupakan untuk anda dan pasangan anda. Pemandu kami akan menghantar anda balik ke hotel selepas pertunjukan (masa bertolak untuk disahkan).

Phuket FantaSea Show

12:00pm – Penghantaran dari Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket ke hotel
2:00pm – Daftar ke bilik
4:00pm – 6.00pm – Berlepas dari hotel ke Phuket FantaSea (masa bertolak untuk disahkan)
6:00pm – Nikmati makan malam di Phuket FantaSea (Golden Kinnaree Restaurant)
9:00pm – Nikmati Phuket FantaSea Show
– Penghantaran dari Phuket FantaSea ke hotel (masa bertolak untuk disahkan)

Pelan Makan: Makan Malam


Hari Kedua:

Menikmati sarapan pagi yang lazat di hotel dan bersiap sedia untuk penjelajahan yang hebat ke pulau-pulau dan pantai-pantai yang indah di Thailand. Pemandu kami akan memindahkan anda ke jeti pada 7:30 pagi (masa bertolak untuk disahkan) dan bot akan berlepas ke Kepulauan Khai. Kepulauan Khai terdiri daripada tiga pulau iaitu Khai Nui, Khai Nok dan Khai Nai. Bot akan berhenti di salah satu pantai dan anda boleh melakukan snorkeling dengan orang tersayang anda, dan bertemu dengan terumbu karang yang indah dan kehidupan laut tropika yang berlimpah dengan ikan. Ini pasti akan menjadi kenanyang yang tidak dapat dilupakan! Ataupun, anda boleh bersantai dan rehat di pantai berpasir putih yang indah.

Lawatan sehari ini terus ke Nusantara Phi Phi. Bot akan berhenti di Phi Phi Don – pulau yang terbesar dan paling meriah antara Kepulauan Phi Phi untuk sesi snorkeling yang lagi satu. Kita akan melawat keluarga Kera yang berhabitat di Pantai Monkey (Monkey Beach) yang terkenal. Selain itu, pantai ini memberikan pemandangan panorama air biru yang menakjubkan dan juga  berpasangan dengan langit biru yang jelas sebagai latar belakangnya, jangan terlepas peluang ini untuk mengambil fotografi dengan orang tersayang anda dan rekod pemandangan yang menakjubkan ini! Pada waktu petang, menikmati hidangan bufet premium yang disajikan di Phi Phi Don.

Khai Islands & Phi Phi Islands

Seterusnya kita akan bertolak ke Phi Phi Leh, sebuah pulau kecil yang terletak berhampiran Phi Phi Don. Kami akan memulakan lawatan dari sebelah utara pulau yang melawat Gua Viking – sebuah gua terkenal yang terletak di dasar tebing kapur yang tinggi. Gua Viking amat terkenal kerana lukisan dindingnya yang terdapat di dalam gua yang dipercayai ditemui oleh pelayar yang terlindung di dalam gua semasa ribut. Anda juga akan lihat orang tempatan yang menuai sarang burung layang-layang untuk berdagang dan mendapat profit yang tinggi. Kemudian terus ke Pi Leh Bay, sebuah lagun yang tenang di mana anda akan dikelilingi oleh tebing hijau yang subur. Bergerak ke arah selatan, kita akan tiba di Loh Samah Bay untuk bersiar-siar, berehat dan nikmati ketenangan lautan Andaman.

Snorkeling

Akhirnya, kita akan tiba di Maya Bay – salah satu destinasi yang mesti dikunjungi oleh para pelancong. Maya Bay mendapat kemasyhuran semalaman sejak pelakon Leonardo DiCaprio berlakon filem blockbuster “The Beach” di sana. Menikmatilah air yang jernih dan pantai yang sebagai sutera panjang, tidak boleh dinafikan ini merupalah salah satu pantai yang paling indah di dunia. Selepas Maya Bay, kita akan kembali ke jeti dan pemandu kami akan memindahkan anda kembali ke hotel. Mempunyai masa yang bebas pada waktu malam menerokai pekan Phuket.

6:30am – Sarapan pagi di hotel
7:30am – Penghantaran dari hotel ke jeti (masa bertolak untuk disahkan)
9:20am – Bertolak dari jeti ke Pulau Khai (Khai Islands)
9:45am – Tiba di Pulau Khai untuk lawatan snorkeling dan bersantai di pantai
10:45am – Bertolak dari Pulau Khai ke Phi Phi Don untuk lawatan snorkeling dan melawat Pantai Monkey (Monkey Beach)
12:15pm – Nikmati makan tengah hari di Pulau Phi Phi Don (Phi Phi Don Islands)
1:25pm – Berlepas dari Phi Phi Don ke Phi Phi Leh, melawat Gua Viking (Viking Cave), Pi Leh Lagoon dan Loh Samah Bay
2:15pm-3:15pm – Tiba di Maya Bay, besantai dan nikmati di salah satu pantai yang paling indah di dunia
4:15pm – Tiba di jeti, penghantaran balik ke hotel
– Aktiviti bebas pada masa lapang, makan malam di susunan sendiri

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari


Hari Ketiga:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan hari ini kita akan mengunjungi tempat pelancongan popular di Phuket! Lawatan sehari bermula dengan Tinjauan Kata, di mana anda mendapat pandangan ikonik yang memaparkan gabungan laut biru tua, pantai pasir putih dan hijauan lereng bukit Phuket. Kemudian kami akan pergi ke Tinjauan Windmill di Nai Harn, di mana anda dapat melihat kincir angin putih yang besar di sepanjang jalan ke puncak bukit. Laginya, anda berpeluang untuk bertemu dan mengambil gambar dengan gajah bayi yang comel! Lawatan ini tidak akan lengkap tanpa melawat Tanjung Promthep – salah satu lokasi yang paling digemari untuk fotografi di Phuket, dimana ia memandang lautan Andaman yang tanpa sempadan.

Kata View Point, Nai Harn Windmill View Point & Promthep Cape

Kemudian kita akan pergi ke patung Buddha terbesar (Big Buddha) di Asia Tenggara, pembinaan konkrit ini setinggi 45 meter dan berlapis dengan marmar jade putih Burma kelihatan cantik dan mulia. Anda juga dapat menikmati pemandangan bandar Phuket yang menakjubkan dan keindahan pantai dari puncak bukit. Teruskan ke Kuil Chalong, sebuah kuil kuno yang dibina pada abad ke-19. Walaupun lebih dari sejarah 150 tahun, Kuil Chalong masih merupakan biara yang popular untuk melakukan ritual dan solat harian manakala pelancong datang untuk mempelajari Buddhisme dan mengalami antik dan ketenangan di kuil.

Big Buddha, Chalong Temple & Thai Street Boxing

Kembali ke pekan kuno Phuket, kami akan menyertai orang ramai untuk menonton Thai Street Boxing. Seni mempertahankan diri kuno Thailand ini adalah sangat menarik untuk ditonton kerana atmosferanya yang mendebarkan semasa pejuang Siam tempatan bertempur di atas pentas. Kemudian kita juga akan bersiar-siar di sekitar pekan kuno Phuket untuk beberapa tempat pelancongan. Pada sebelah petang, kami akan berlepas ke Rang Hill di mana ia memberikan pemandangan panorama pekan Phuket dan juga merupai tempat yang terkenal untuk memerhati monyet liar. Anda mungkin ingin makan tengah hari di Tung Ka Cafe and Restaurant di Bukit Rang. Sebelum balik ke hotel, kita juga akan bersiar-siar di pantai Patong dan juga mengunjungi “Banzaan”, sebuah pasar jualan makanan laut tempatan di mana ia menjual hasil makanan laut yang segar dan juga murah.

Phuket Old Town, Rang Hill, Banzaan

Selepas sehari melawati sekitar Phuket, kini sudah tiba masanya untuk memanjakan diri anda dan orang tersayang anda. Tempah pengangkutan anda terlebih dahulu dan bertolak untuk terapi spa di Let’s Relax Spa. Pusat spa yang memenangi anugerah ini menyediakan rawatan spa yang bertahap tertinggi kepada ramai pelawat dari seluruh dunia, kamu dua orang pasti tidak akan kecewa dengan perkhidmatan yang cemerlang! Pakej spa juga termasuk pencuci mulut Thai percuma sebagai basuh mulut selepas rawatan.

Spa & Massage

Let’s Relax Spa – Millennium Resort Patong

Let’s Relax Spa – Beyond Resort Patong

Let’s Relax Spa – Karon Beach

Pada waktu malam, nikmatilah masa lapang anda dengan orang tersayang anda, anda boleh cuba makanan tempatan atau bersiar-siar di sekitar pekan Phuket.

07:00am – Sarapan pagi di hotel
– Selepas sarapan pagi, daftar keluar dari hotel
08:00am – Penghantaran dari hotel ke Kata View Point (masa bertolak untuk disahkan)
09:30am – Tiba di Kata View Point (Karon View Point)
10:00am – Lawati Nai Harn Windmill View Point
10:15am – Ambil foto dengan gajah bayi
10:30am – Lawati Promthep Cape
11:15am – Lawati Big Buddha
12:15pm – Lawati Kuil Chalong (Chalong Temple)
12:45pm – Menonton Thai Street Boxing
1:00pm – Melawat sekitar Phuket Old Town
1:20pm-2:00pm – Nikmati pemandangan menakjubkan Phuket Town dari Rang Hill dan perhatikan monyet liar (Anda boleh menikmati makan tengah hari di Tung Ka Cafe & Restaurant dengan perbelanjaan susunan sendiri)
2:50pm – Melawat sekitar Patong dan lawati ke pasar makanan laut ‘Banzaan’
3:30pm – Penghantaran balik ke hotel
– Spa & massage (book in advance) (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Let’s Relax Spa – Millennium Resort Patong

– Peta ke Let’s Relax Spa – Beyond Resort Patong

-Peta ke Let’s Relax Spa – Karon Beach

– Aktiviti bebas pada masa lapang, makan malam di susunan sendiri

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Hari Keempat:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan mengambil peluang terakhir untuk membeli-belah sebelum balik rumah! Kita akan mendaftar keluar dari hotel pada pukul 12 petang dan pemandu kami akan bertemu dengan anda pada masa yang diaturkan dan memindahkan anda ke lapangan terbang untuk penerbangan anda. Jumpa lagi, Phuket!

– Sarapan pagi di hotel
– Selepas sarapan pagi, aktiviti bebas pada masa lapang
12:00pm – Daftar keluar dari hotel
1:00pm – Bertolak dari resort ke Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 3 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket dan hotel
 • H1 – Phuket FantaSea Show (termasuk penghantaran 2 hala, tiket masuk FantaSea Show & makan malam)
 • H2 – Lawatan Snorkeling di Pulau Phi Phi & Maya (termasuk penghantaran 2 hala, peralatan snorkeling, jaket keselamatan, perkhidmatan tour guide, makan tengah hari,  minuman & buah-buahan)
 • H3 – Lawatan Sightseeing Kota Phuket (termasuk penghantaran 2 hala & perkhidmatan tour guide)
 • H3 – Let’s Relax Spa Treatment (Urut Minyak Aromaterapi + Scrub Badan ATAU Body Warp) (book in advance)

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke Phuket
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Bayaran Taman Laut Nasional/Bayaran Taman Negara – THB 400/Dewasa, THB 200/Kanak-kanak
 • Penghantaran antara hotel dan Let’s Relax Spa Phuket
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun, warga tua berumur 60 tahun ke atas, wanita hamil dan orang yang mempunyai sebarang ketidakupayaan perubatan atau fizikal tidak dibenarkan menyertai Lawatan Snorkeling di Pulau Phi Phi dan Maya.
 • Sekurang-kurangnya 6 orang peserta dikehendaki untuk berlayar ke Lawatan Sightseeing Kota Phuket.
 • Kanak-kanak berumur 4 tahun hingga 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma.
 • Phuket FantaSea ditutup setiap hari Khamis.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 Nov 2019 – 31 May 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Twin Triple Child  No  Bed
Tuana Blue Sky Patong Hotel (3*) 1,440 1,410
Sunset  Beach Resort (4*) 1,605 1,605 1,210
Andaman Beach Suites Hotel (4*) 1,860 1,805 1,150
Phuket Orchid Resort & Spa (4*) 2,005 1,850 1,235

Klik Sini Untuk Gambar Resort:
Tuana Blue Sky Patong Hotel
Sunset Beach Resort
Andaman Beach Suites Hotel
Phuket Orchid Resort & Spa

Peak Season Surcharge: RM (Per Person)

 • Tuana Blue Sky Patong Hotel on 25 Dec 2019 – 05 Jan 2020: RM 65/person
 • Sunset Beach Resort:
  • 24 Dec 2019 – 10 Jan 2020: RM 495/person
  • 11 Jan 2020 – 29 Feb 2020: RM 150/person
 • Andaman Beach Suites Hotel on 21 Dec 2019 – 15 Jan 2020: RM 275/person
 • Phuket Orchid Resort & Spa on 26 Dec 2019 – 15 Jan 2020: RM360
  • New Year’s Eve Gala Dinner on 31 Dec 2019(Compulsory): THB 5300/Adult
  • New Year’s Eve Gala Dinner on 31 Dec 2019(Compulsory): THB 2650/Child

WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6010-2396385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Phuket Yang Berkaitan:

Updated: 11 Sep 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Phuket 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *