fbpx

5h4m Pakej Percutian Best of Phuket

Tarikan Pakej:

 • Melawati taman tema kebudayaan Thailand – Phuket FantaSea dan menonton pertunjukan yang menakjubkan.
 • Menerokai Pulau Coral yang indah dan Pulau Racha yang asli.
 • Sebanyak 5 sesi snorkeling untuk menerokai dunia lautan.
 • Lompatan pulau di Pulau Khai dan Nusantara Phi Phi.
 • Pertemuan rapat dengan gajah di Sanctuary Keluarga Gajah Phuket.
 • Menyertai orang ramai dan menyaksi seni mempertahankan diri kuno Thailand – Thai Street Boxing.
 • Mengunjungi tempat pelancongan Phuket seperti Kuil Chalong, Buddha Besar, Tinjauan Kata (Tinjauan Karon) dan banyak lagi.

Jadual Perjalanan:

Waktu Thailand

Hari Pertama:

Selamat Datang ke Phuket dan mari kita bermula pengalaman Thai yang hebat! Pemandu kami akan menjemput anda dari Lapangan Terbang Antarabangsa Krabi dan menghantar anda ke hotel anda untuk mendaftar masuk. Selepas mendaftar masuk ke penginapan anda, berehat dan kami akan berlepas untuk pertunjukan terbesar di Phuket pada waktu petang!

Pemandu kami akan menjemput anda dari hotel antara 4PM hingga 6PM (masa bertolak untuk disahkan) ke Phuket FantaSea, sebuah taman tema kebudayaan Thailand yang berbagai-bagai yang tidak patut terlepas di Phuket. Taman tema ini juga amat disyorkan oleh berjuta-juta pelancong setiap tahun dengan pelbagai kemudahan hiburannua seperti jalan membeli-belah, permainan karnival dan kemudahan lain-lain dalam taman. Walau bagaimanapun, persembahan kebudayaan yang menarik oleh Phuket FantaSea adalah acara kemuncak yang anda harus menanti-nantikan!

Golden Kinnaree Restaurant

Nikmati bufet percuma di Restoran Golden Kinnarees yang hebat di taman tema di mana mereka menyajikan pelbagai masakan Thai dan antarabangsa. Kemudian bertolak ke seni bina tersergam  sebelum pukul 9 malam untuk pertunjukan yang dinanti-nantikan, ia juga merupakan replika Istana Diraja Thailand, dan juga dikenali sebagai Teater Istana Gajah. Duduk dan tenggelam dalam budaya dan mitos Thailand yang digambarkan oleh para penari melalui tarian yang ditorehkan, aerobatik dan juga para-para kru haiwan. Ini pasti akan menjadi malam ajaib yang tidak damat dilupakan dalam pelancongan anda. Pemandu kami akan menghantar anda balik ke hotel selepas pertunjukan (masa bertolak untuk disahkan).

Phuket FantaSea Show

12:00pm – Penghantaran dari Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket ke hotel
2:00pm – Daftar ke bilik
4:00pm – 6.00pm – Berlepas dari hotel ke Phuket FantaSea (masa bertolak untuk disahkan)
6:00pm – Nikmati makan malam di Phuket FantaSea (Golden Kinnaree Restaurant)
9:00pm – Nikmati Phuket FantaSea Show
– Penghantaran dari Phuket FantaSea ke hotel (masa bertolak untuk disahkan)

Pelan Makan: Makan Malam


Hari Kedua:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan bersiap sedia untuk lawatan lompatan pulau! Pemandu kami akan memindahkan anda ke jeti pada 7:30 pagi (masa bertolak untuk dishakan) dan bertolak ke Kepulauan Khai. Kepulauan Khai terdiri daripada tiga pulau iaitu Khai Nui, Khai Nok dan Khai Nai. Bot akan berhenti di salah satu pantai dan anda boleh melakukan snorkeling atau bersantai dan rehat di pantai berpasir putih yang indah. Lokasi snorkeling pulau ini merupakan kediaman terumbu karang berwarna-warni dan kehidupan marin tropika yang berlimpah dengan ikan yang akan memberi pengalaman snorkeling yang tidak dapat dilupakan.

Lawatan sehari ini terus ke Pulau Phi Phi. Bot akan berhenti di Phi Phi Don – ia merupakan superstar antara kepulauan Phi Phi dan kita akan lancar lagi satu sesi snorkeling. Kita juga akan mengunjungi keluarga Kera dan juga kediaman mereka yang indah – Pantai Monyet (Monkey Beach) yang memberikan pemandangan panorama air biru yang menakjubkan manakala berpasangan dengan langit biru yang jelas sebagai latar belakangnya. Pada waktu tengah hari, menikmati hidangan bufet premium yang disajikan di Phi Phi Don.

Khai Islands & Phi Phi Islands

Seterusnya kita akan bertolak ke Phi Phi Leh, sebuah pulau kecil yang terletak berhampiran Phi Phi Don. Kami akan memulakan lawatan dari sebelah utara pulau yang melawat Gua Viking – sebuah gua terkenal yang terletak di dasar tebing kapur yang tinggi. Anda berpeluang lihat orang-orang tempatan yang mengumpulkan sarang burung layang-layang untuk dijualkan oleh kerana harga komersilnya yang tinggi. Kemudian terus ke Pi Leh Bay, sebuah lagun yang tenang di mana anda akan dikelilingi oleh tebing hijau yang subur. Bergerak ke arah selatan, kita akan tiba di Loh Samah Bay untuk bersiar-siar, berehat dan nikmati kedamaian lautan Andaman.

Snorkeling

Selepas itu, kita akan tiba di destinasi pelancongan yang paling popular – Maya Bay. Maya Bay mendapat kemasyhuran semalaman sejak pelakon Leonardo DiCaprio berlakon filem blockbuster “The Beach” di sana. Menikmatilah air yang amat jernih dan pantai yang sebagai sutera panjang, tidak boleh dinafikan ini merupalah salah satu pantai yang paling indah di dunia. Selepas Maya Bay, kita akan kembali ke jeti dan pemandu kami akan memindahkan anda kembali ke hotel. Mengambil masa yang bebas pada waktu malam menerokai pekan Phuket.

6:30am – Sarapan pagi di hotel
7:30am – Penghantaran dari hotel ke jeti (masa bertolak untuk disahkan)
9:20am – Bertolak dari jeti ke Pulau Khai (Khai Islands)
9:45am – Tiba di Pulau Khai untuk lawatan snorkeling dan bersantai di pantai
10:45am – Bertolak dari Pulau Khai ke Phi Phi Don untuk lawatan snorkeling dan melawat Pantai Monkey (Monkey Beach)
12:15pm – Nikmati makan tengah hari di Pulau Phi Phi Don (Phi Phi Don Islands)
1:25pm – Berlepas dari Phi Phi Don ke Phi Phi Leh, melawat Gua Viking (Viking Cave), Pi Leh Lagoon dan Loh Samah Bay
2:15pm-3:15pm – Tiba di Maya Bay, besantai dan nikmati di salah satu pantai yang paling indah di dunia
4:15pm – Tiba di jeti, penghantaran balik ke hotel
– Aktiviti bebas pada masa lapang, makan malam di susunan sendiri

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari


Hari Ketiga:

Satu hari msetilah tidak mencukupi untuk menerokai semua pulau dan pantai yang indah! Makan sarapan pagi di hotel dan hari ini kita akan menerokai pulau-pulau di tenggara Phuket! Pemandu kami akan menjemput anda dan memindahkan anda ke Chalong Pier (masa bertolak untuk disahkan). Menikmati sarapan pagi ringan di jeti sebelum bertolak ke Pulau Coral.

Naik ke bot laju dan bertolak untuk destinasi pertama kita hari ini, Pulau Coral. Pulau yang indah ini diberkati dengan salah satu daripada destinasi snorkeling yang paling indah dan juga terdapat banyak kemudahan sukan air. Pulau ini mempunyai dua pantai utama, iaitu Pantai Long dan Pantai Pisang. Sebagai mana nama pulau ini, snorkel dalam laut dan anda akan terkesan dengan terumbu karangnya. Anda juga boleh berenang santai di laut, berjemur atau mencuba aktiviti sukan air yang mencabarkan (dengan kos sendiri) seperti parasailing atau bot pisang.

Snorkeling

Kemudian kita akan menuju ke Pulau Racha (Raya), yang dikenali sebagai syurga eksklusif untuk penyelam. Kita akan pergi untuk makan tengah hari di Rayaburi Restaurant. Pulau Racha (Raya) semakin popular pada beberapa tahun ini bukan tanpa keistimewaannya, menikmati teluk-teluk yang sempurna dan pantai putih yang sebagai sutera dengan bersantai di pantai atau melakukan snorkeling lagi! Kemudian kita akan datang ke Ao Lah, juga dikenali sebagai Lah Bay. Bot laju akan berhenti sejam lagi untuk anda mempunyai pertemuan terakhir dengan makhluk laut di Laut Andaman sebelum balik.

Pemandu kami akan mengangkut anda apabila anda kembali ke Jeti Chalong. Nikmatlah sesi bebas anda pada waktu malam.

6:00am – Sarapan pagi di hotel
7:00am – Penghantaran dari hotel ke Jeti Chalong (masa bertolak untuk disahkan)
9:00am – Nikmati sarapan ringan sebelum bertolak ke Pulau Coral
9:30am – Berlepas dari Jeti Chalong ke Pulau Coral dengan bot laju (Coral Island)
10:00am –  Tiba di Pulau Coral, lawatan snorkeling, berenang, berjemur dan nikmati aktiviti air pada waktu lapang
11:00am – Bertolak ke Pulau Racha/Raya (Racha/Raya Island)
11:30am – Nikmati makan tengah hari di Restoran Rayaburi
12:00pm – Selepas makan tengah hari, lawatan snorkeling, berenang dan berjemur di pantai
1:30pm – Bertolak dari Pulau Racha ke Ao Lah untuk lawatan snorkeling
2:30pm – Bertolak dari Ao Lah ke Jeti Chalong
3:00pm – Tiba Jeti Chalong, penghantaran balik ke hotel
– Aktiviti bebas pada masa lapang, makan malam di susunan sendiri

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari


Hari Keempat:

Nikmati sarapan di hotel dan pemandu kami akan memindahkan anda ke Sanctuary Keluarga Gajah Phuket (masa bertolak untuk disahkan) dan mengluangkan masa anda dengan keluarga gergasi yang lembut ini! Sebaik sahaja anda tiba di tempat perlindungan, menukar pakaian diri anda kepada pakaian Mahout, ia merupakan pakaian tradisional yang dipakai oleh jurulatih gajah di Thailand. Taklimat ringkas tentang bagaimana untuk melindungi gajah & belajar tentang gajah akan diberi oleh jurulatih gajah sebelum berdekatan dengan gajah.

Selepas taklimat, anda akan mendapat interaksi yang dekat dengan gajah dengan memberi makanan dan berinteraksi dengan klan gajah, jangan lupa mengambil gambar bagi sesi yang luar brasa ini dengan gajah! Kemudian, anda akan mempunyai peluang mendingin dengan gajah juga, ia itu anda akan mandi dan mengadakan spa lumpur dan mengurut makhluk yang comel ini!

Elephants Family Phuket Sanctuary

Lawatan ke sanctuary akan berakhir pada pukul 12.30 petang dan pemandu kami akan memindahkan anda kembali ke hotel. Anda boleh menikmati aktiviti bebas selepas itu. Anda mungkin ingin menerokai pekan dan cari makan makanan tepi jalan tempatan atau membeli seni dan kraf tangan tempatan.

7:00pm – Sarapan pagi di hotel
8:30am – Penghantaran dari hotel ke Elephants Family Phuket (masa bertolak untuk disahkan)
10:00am – Bertukar pakaian ke pakaian Mahout
10:30am – Taklimat ringkas belajar tentang gajah dan bagaimana melindungi gajah
10:40am – Makan dan berinteraksi dengan gajah
11:10am – Enjoy mud spa, bath and massage elephant Nikmati spa lumpur, bantuan gajah mandi dan urut
11:50am – Tukar pakaian bersih anda sendiri
12:00pm – Nikmati Thai dessert
12:15pm – Penghantaran balik ke hotel
– Aktiviti bebas pada masa lapang, makan malam di susunan sendiri

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Hari Kelima:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan daftar keluar dari hotel. Lawatan sehari bermula dengan Tinjauan Kata, di mana anda mendapat pandangan ikonik yang memaparkan gabungan laut biru tua, pantai pasir putih dan hijauan lereng bukit Phuket. Kemudian kami akan pergi ke Tinjauan Windmill di Nai Harn, di mana anda dapat melihat kincir angin putih yang besar di sepanjang jalan ke puncak bukit. Laginya, anda akan bertemu dan mengambil gambar dengan gajah bayi yang comel! Lawatan ini tidak akan lengkap tanpa melawat Promthep Cape – salah satu lokasi yang paling digemari untuk fotografi di Phuket.

Kata View Point, Nai Harn Windmill View Point & Promthep Cape

Kemudian kita akan pergi ke patung Buddha terbesar (Big Buddha) di Asia Tenggara, pembinaan konkrit ini setinggi 45 meter dan berlapis dengan marmar jade putih Burma kelihatan cantik dan mulia. Anda juga dapat menikmati pemandangan bandar Phuket yang menakjubkan dan keindahan pantai dari puncak bukit. Teruskan ke Kuil Chalong, sebuah kuil kuno yang dibina pada abad ke-19. Walaupun lebih dari sejarah 150 tahun, Kuil Chalong masih merupakan biara yang popular untuk melakukan ritual dan solat harian manakala pelancong datang untuk mempelajari Buddhisme dan mengalami antik dan ketenangan di kuil.

Big Buddha, Chalong Temple & Thai Street Boxing

Kembali ke pekan kuno Phuket, kami akan menyertai orang ramai untuk menonton Thai Street Boxing. Seni mempertahankan diri kuno Thailand ini adalah sangat menarik untuk ditonton kerana atmosferanya yang mendebarkan semasa pejuang Siam tempatan bertempur di atas pentas. Kemudian kita juga akan bersiar-siar di sekitar pekan kuno Phuket untuk beberapa tempat pelancongan. Pada sebelah petang, kami akan berlepas ke Rang Hill di mana ia memberikan pemandangan panorama pekan Phuket dan juga merupai tempat yang terkenal untuk memerhati monyet liar. Anda mungkin ingin makan tengah hari di Tung Ka Cafe and Restaurant di Bukit Rang.

Phuket Old Town, Rang Hill, Banzaan

Destinasi terakhir sebelum pulang ke hotel adalah bersiar-siar di pantai Patong dan juga mengunjungi “Banzaan”, sebuah pasar jualan makanan laut tempatan di mana ia menjual hasil makanan laut yang segar dan juga murah. Sebaik sahaja anda kembali ke hotel, pemandu kami akan bertemu dengan anda pada masa yang dijadualkan dan menghantar anda ke lapangan terbang untuk penerbangan anda. Jumpa lagi, Phuket!

07:00am – Sarapan pagi di hotel
– Selepas sarapan pagi, daftar keluar dari hotel
08:00am – Penghantaran dari hotel ke Kata View Point (masa bertolak untuk disahkan)
09:30am – Tiba di Kata View Point (Karon View Point)
10:00am – Lawati Nai Harn Windmill View Point
10:15am – Ambil foto dengan gajah bayi
10:30am – Lawati Promthep Cape
11:15am – Lawati Big Buddha
12:15pm – Lawati Kuil Chalong (Chalong Temple)
12:45pm – Menonton Thai Street Boxing
1:00pm – Melawat sekitar Phuket Old Town
1:20pm-2:00pm – Nikmati pemandangan menakjubkan Phuket Town dari Rang Hill dan perhatikan monyet liar (Anda boleh menikmati makan tengah hari di Tung Ka Cafe & Restaurant dengan perbelanjaan susunan sendiri)
2:50pm – Melawat sekitar Patong dan lawati ke pasar makanan laut ‘Banzaan’
3:30pm – Penghantaran balik ke hotel
– Penghantaran ke Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 2 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket dan hotel
 • H1 – Phuket FantaSea Show (termasuk penghantaran 2 hala, tiket masuk FantaSea Show & makan malam)
 • H2 – Lawatan Snorkeling di Pulau Phi Phi & Maya (termasuk penghantaran 2 hala, peralatan snorkeling, jaket keselamatan, perkhidmatan tour guide, makan tengah hari,  minuman & buah-buahan)
 • H3 – Lawatan ke Pulau Racha dan Pulau Coral (termasuk penghantaran 2 hala, peralatan snorkeling, jaket keselamatan, perkhidmatan tour guide, 2 anggota krew bot, sarapan ringan, makan tengah hari, minuman &
  makanan ringan)
 • H4 – Lawatan Elephant Family Phuket Sanctuary (termasuk penghantaran 2 hala, perkhidmatan tour guide, minuman & makanan untuk gajah)
 • H5 – Lawatan Sightseeing Kota Phuket (termasuk penghantaran 2 hala & perkhidmatan tour guide)

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke Phuket
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Bayaran Taman Laut Nasional/Bayaran Taman Negara – THB 400/Dewasa, THB 200/Kanak-kanak
 • Bayaran masuk ke Pulau Coral – THB 100/Seorang
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun, warga tua berumur 60 tahun ke atas, wanita hamil dan orang yang mempunyai sebarang ketidakupayaan perubatan atau fizikal tidak dibenarkan menyertai Lawatan Snorkeling di Pulau Phi Phi dan Maya.
 • Bayi di bawah umur 11 bulan, warga tua berumur 60 tahun ke atas, wanita hamil dan orang yang mempunyai sebarang ketidakupayaan perubatan atau fizikal tidak dibenarkan menyertai Lawatan ke Pulau Racha dan Pulau Coral Island.
 • Atas alasan keselamatan, bayi di bawah umur 2 tahun, orang tua berumur 70 tahun ke atas dan wanita hamil tidak disarankan untuk menyertai Lawatan Elephant Family Phuket Sanctuary.
 • Sekurang-kurangnya 6 orang peserta dikehendaki untuk berlayar ke Lawatan Sightseeing Kota Phuket.
 • Kanak-kanak berumur 4 tahun hingga 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma.
 • Phuket FantaSea ditutup setiap hari Khamis.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 Nov 2019 – 31 May 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Twin Triple Child  No  Bed
Tuana Blue Sky Patong Hotel (3*) 1,515 1,480
Sunset  Beach Resort (4*) 1,740 1,740 1,235
Andaman Beach Suites Hotel (4*) 2,080 2,005 1,150
Phuket Orchid Resort & Spa (4*) 2,270 2,070 1,260

Klik Sini Untuk Gambar Resort:
Tuana Blue Sky Patong Hotel
Sunset Beach Resort
Andaman Beach Suites Hotel
Phuket Orchid Resort & Spa

Peak Season Surcharge: RM (Per Person)

 • Tuana Blue Sky Patong Hotel on 25 Dec 2019 – 05 Jan 2020: RM 85/person
 • Sunset Beach Resort:
  • 24 Dec 2019 – 10 Jan 2020: RM 658/person
  • 11 Jan 2020 – 29 Feb 2020: RM 200/person
 • Andaman Beach Suites Hotel on 21 Dec 2019 – 15 Jan 2020: RM 365/person
 • Phuket Orchid Resort & Spa on 26 Dec 2019 – 15 Jan 2020: RM480
  • New Year’s Eve Gala Dinner on 31 Dec 2019(Compulsory): THB 5300/Adult
  • New Year’s Eve Gala Dinner on 31 Dec 2019(Compulsory): THB 2650/Child

WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6010-2396385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Phuket Yang Berkaitan:

Updated: 11 Sep 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Phuket

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *