fbpx

4h3m Pakej Percutian Bulan Madu Honeymoon Phuket

Tarikan Pakej:

 • Nikmati “Candlelight dinner” romantik untuk pasangan pengantin baru.
 • Cabarkan semua aktiviti sukan aktif di Taman Tema Air Coco Beach dengan orang tersayang anda.
 • Menerokai pulau Phi Phi yang seperti syurga dan Maya Bay yang indah.
 • Sesi snorkeling yang menyeronokkan dan berenang dengan makhluk akuatik.
 • Menonton ikan lumba-lumba dan melawat permata dalam Laut Andaman – Pulau Peribadi Maiton.
 • Manjakan orang tersayang dan diri anda dengan terapi spa yang memenangi anugerah.
 • Menonton pertunjukan kebudayaan Thai yang menakjubkan di Phuket FantaSea.

Jadual Perjalanan:

Waktu Thailand

Hari Pertama:

Selamat datang ke Phuket, salah satu destinasi bercuti yang paling romantik di Asia Tenggara untuk pengantin baru meraikan perkahwinan anda! Pemandu kami akan menjemput anda dari Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket ke hotel. Selepas mendaftar masuk ke hotel, berehatlah dan nikmati waktu lapang anda sendiri.

Pada waktu malam, memakailah pakaian yang paling cantik anda untuk “Candlelight Dinner” yang disajikan di hotel. Nikmati hidangan istimewa yang disediakan oleh chef hotel dan berpasang dengan suasana dan nyaman yang romantik di restoran, ini pasti akan menjadi malam yang tidak dapat dilupakan untuk anda dan orang tersayang anda.

Phuket Surrounding

Penghantaran dari Lapangan Terbang Antarabangsa Krabi ke hotel
2:00pm – Daftar ke bilik
– Aktiviti bebas pada masa lapang
7.00pm – Makan malam candlelight romantis

Pelan Makan: Makan Malam


Hari Kedua:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan bersiap sedia untuk berseronak di taman air bertaraf dunia yang terkenal di Phuket – Taman Tema Air Coco Beach! Pemandu kami akan mengangkut kedua-dua orang anda dari hotel dan memindahkan ke jeti pada pagi(masa bertolak untuk disahkan). Kemudian, naik ke kapal mewah Catamaran dan berangkat ke Taman tema air Coco Beach di Pulau Yao Yai. Terkesan dan teruja dengan pelbagai aktiviti yang boleh anda nikmati dengan pasangan anda! Ia terdapat bot pisang, jet ski, pek jet air, ATV, kayak laut, papan melayang, papan dayung, papan luncur dan banyak lagi yang boleh anda cuba! Anda juga boleh membawa orang tersayang anda untuk tunggangan bergegas adrenalin seperti gelongsor air gergasi, trampolin dan roda!

Selepas semua aktiviti yang menarik, kami akan meneruskan lawatan kami ke destinasi yang terkenal di Phuket, Nusantara Phi Phi. Selain daripada Phi Phi Don yang popular, Phi Phi Leh adalah pulau kecil lain di mana ia mempunyai salah satu pantai yang paling indah di dunia – Maya Bay. Sepanjang pelayaran bot laju, anda dapat menerokai Gua Viking, Teluk Pileh yang merupai lagun zamrud hijab dan beberapa pulau yang didiami yang tinggal di Laut Andaman tanpa sempadan. Sementara anda mengagum pemandangan yang menakjubkan di tempat seolah-olah syurga ini, jangan lupa mengambil gambar kenangan anda dan orang tersayang anda!

Private CoCo Beach Water Park, Phi Phi Islands & Maiton Island

Pada waktu petang, kami akan berhenti di Phi Phi Don dan menuju ke Phi Phi Natural Restaurant yang mempunyai salah satu pemandangan pantai terbaik di pulau untuk makan tengah hari. Nikmati makan tengah hari bufet Thai premium dengan pelbagai hidangan autentik Thai termasuk pembuka selera, hidangan utama dan pencuci mulut yang memberi anda letupan rasa! Pada pukul 2 petang, kami akan menuju ke tempat snorkeling pertama. Memakai gear snorkeling anda dan berenang dalam air yang jernih dengan pasangan anda dan berhadapan dengan makhluk laut tropika dan temukan terumbu karang berwarna-warni di lautan.

Selepas itu, bot laju akan menuju ke Pulau Maiton, sebuah pulau peribadi yang sepenuhnya tidak tercemar, pulau tropika asal yang dikecuali daripada aktiviti pelancongan. Nikmati keindahan semulajadi pulau Maiton yang tidak dicemar, pantai berpasir keemasan dan air jernih biru dengan suasana tenang. Jika bernasib, anda masih dapat melihat golongan ikan lumba-lumba melompat di hadapan anda semasa kita melayari sepanjang air tenang launtan Andaman. Kita juga akan berhenti di salah satu tempat snorkeling di sekitar Pulau Maiton untuk anda dan orang tersayang anda untuk menerokai lebih banyak dunia lautan.

Snorkeling

Kemudian, kami akan pulang ke jeti dari Pulau Maiton dan pemandu kami akan berada di sana untuk memindahkan kedua-dua anda kembali ke hotel. Berehat di hotel dan nikmati masa lapang pada waktu malam.

6:00am – Sarapan pagi di hotel
7:00am – Penghantaran dari hotel ke jeti (masa bertolak untuk disahkan)
9:00am – Bertolak ke Private CoCo Beach Water Park
9:30am – Tiba di Private CoCo Beach Water Park, nikmati water park atau mengalami lebih banyak aktiviti dengan perbelanjaan susunan sendiri
11:30am – Bertolak ke Pulau Phi Phi dan Maya Bay, melawat bersama pelbagai pulau dan pemandangan Laut Andaman yang luar biasa
12:30pm – Nikmati makan tengah hari dengan pemandangan pantai di Phi Phi Natural Restaurant (restoran pemandangan terbaik di Pulau Phi Phi)
2:00pm – Bertolak ke tempat snorkeling pertama, berenang di perairan yang jernih dan nikmati dunia bawah air yang menakjubkan
3:00pm – Melawat ke Pulau Maiton, melihat ikan lumba-lumba dan lawatan snorkeling di Pulau Maiton (Maiton Island)
4:30pm – Bertolak dari Pulau Maiton ke jeti
5:00pm – Tiba di jeti, penghantaran balik ke hotel
– Aktiviti bebas pada masa lapang, makan malam di susunan sendiri

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari


Hari Ketiga:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan mempunyai masa bebas menerokai pekan Phuket. Anda mungkin boleh mencuba makanan jalanan tempatan dengan orang yang tersayang atau hanya berehat dan bersiar-siar di jalan Phuket. Pada sebelah petang, naikkan tuktuk dan bawa pasangan anda ke pusat spa yang memenangi anugerah – Let’s Relax Spa untuk terapi spa yang meremajakan! Hanya berehat dan nikmati terapi spa gaya Thai yang asli. Jangan lupa membuat tempahan terlebih dahulu untuk mengelakkan ramai orang!

Spa & Massage

Let’s Relax Spa – Millennium Resort Patong

Let’s Relax Spa – Beyond Resort Patong

Let’s Relax Spa – Karon Beach

Pemandu kami akan menjemput anda dari hotel antara 4PM hingga 6PM (masa bertolak untuk disahkan) ke Phuket FantaSea, sebuah taman tema budaya Thailand pelbagai yang anda tidak harus terlepaskan! Taman tema ini telah mengalu-alukan jutaan pelancong dari seluruh dunia setiap tahun oleh kerana kemudahan hiburan yang berbagai-bagai seperti jalan membeli-belah, permainan karnival dan kemudahan lain-lain dalam taman yang sesuai untuk golongan dari semua umur. Walaubagaimanapun, persembahan kebudayaan yang menarik oleh Phuket FantaSea adalah acara kemuncak yang anda harus menantikan!

Golden Kinnaree Restaurant

Menikmatilah bufet di Restoran Golden Kinnarees dengan pasangan anda di Restoran Golden Kinnarees di mana mereka menyajikan pelbagai jenis masakan Thai dan antarabangsa. Selepas itu, masuk ke seni bina yang merupakan replika Istana Diraja Thailand yang menakjubkan, ataupun dikenali sebagai Teater Istana Gajah sebelum 9PM untuk pertunjukan budaya yang dinanti-nantikan.  Duduk dan tenggelam dalam budaya dan mitos Thailand yang digambarkan oleh para penari melalui tarian yang ditorehkan, aerobatik dan juga para-para kru haiwan. Pertunjukan ini merupakan salah satu pertunjukan yang paling berbaloi untuk menonton. Pemandu kami akan menghantar anda balik ke hotel selepas pertunjukan (masa bertolak untuk disahkan).

Phuket FantaSea Show

7.30am – Sarapan pagi di hotel
– Aktiviti bebas pada masa lapang
– Spa & massage (book in advance) (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Let’s Relax Spa – Millennium Resort Patong

– Peta ke Let’s Relax Spa – Beyond Resort Patong

-Peta ke Let’s Relax Spa – Karon Beach

4:00pm – 6.00pm – Berlepas dari hotel ke Phuket FantaSea (masa bertolak untuk disahkan)
6:00pm – Nikmati makan malam di Phuket FantaSea (Golden Kinnaree Restaurant)
9:00pm – Nikmati Phuket FantaSea Show
– Penghantaran dari Phuket FantaSea ke hotel (masa bertolak untuk disahkan)

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Malam


Hari Keempat:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan mempunyai masa lapang anda sendiri. Kami akan daftar keluar dari hotel pada pukul 12 tengah hari dan pemandu kami akan berada di sana untuk memindahkan kedua-dua anda ke lapangan terbang untuk penerbangan rumah anda. Selamat Tinggal Phuket dan ini pasti akan menjadi cuti HoneyMoon yang paling dikenangi!

– Sarapan pagi di hotel
– Selepas sarapan pagi, aktiviti bebas pada masa lapang
12:00pm – Daftar keluar dari hotel
1:00pm – Bertolak dari resort ke Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 3 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket dan hotel
 • H1 – Makan malam Candlelight Romantis
 • H2 – Lawatan Snorkeling di Pulau Phi Phi & Maya (termasuk penghantaran 2 hala, peralatan snorkeling, jaket keselamatan, perkhidmatan tour guide, makan tengah hari,  minuman & buah-buahan)
 • H3 – Let’s Relax Spa Treatment (Urut Minyak Aromaterapi + Scrub Badan ATAU Body Warp) (book in advance)
 • H3 – Phuket FantaSea Show (termasuk penghantaran 2 hala, tiket masuk FantaSea Show & makan malam)

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke Phuket
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Bayaran Taman Laut Nasional/Bayaran Taman Negara – THB 400/Dewasa, THB 200/Kanak-kanak
 • Penghantaran antara hotel dan Let’s Relax Spa Phuket
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun, warga tua berumur 60 tahun ke atas, wanita hamil dan orang yang mempunyai sebarang ketidakupayaan perubatan atau fizikal tidak dibenarkan menyertai Lawatan Snorkeling di Pulau Phi Phi dan Maya.
 • Kanak-kanak berumur 4 tahun hingga 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma.
 • Phuket FantaSea ditutup setiap hari Khamis.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 Nov 2019 – 31 May 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Twin Triple Child  No  Bed
Andaman Beach Suites Hotel (4*) 1,985 1,856 1,060

Klik Sini Untuk Gambar Resort:
Andaman Beach Suites Hotel

Peak Season Surcharge: RM (Per Person)

 • Andaman Beach Suites Hotel on 21 Dec 2019 – 15 Jan 2020: RM 275/person

WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6010-2396385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Phuket Yang Berkaitan:

Updated: 11 Sep 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Phuket 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *