fbpx

4h3m Pakej Percutian Phuket 4-In-1 Adventure + Spa Massage

Tarikan Pakej:

 • Menonton pertunjukan transgender yang hebat di Pertunjukan Kabaret Simon
 • Sebanyak 3 sesi snorkeling untuk menerokai dunia lautan
 • Lompatan pulau ke Pulau Khai dan Nusantara Phi Phi
 • Lawatan ke Wat Suwan Kuha – sebuah kuil gua Buddha yang unik
 • Cabarlah had adrenalin anda dalam ekspedisi berakit 5-km, tunggangan ATV dan ziplining
 • Nikmati Tradisional Thai Spa dan Terapi Urut.

Jadual Perjalanan:

Waktu Thailand

Hari Pertama:

Selamat Datang ke Phuket dan mari kita bermula pengalaman Thai yang hebat! Pemandu kami akan menjemput anda dari Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket dan menghantar anda ke hotel anda untuk mendaftar masuk. Selepas mendaftar masuk ke penginapan anda, anda boleh luangkan masa sendiri untuk bersiar-siar di kejiraran atau rehat di hotel.

Pemandu kami akan menjemput anda dari hotel pada pukul 6:30PM petang ke pertunjukan kabaret yang terkenal di Phuket – iaitu Pertunjukan Kabaret Simon! Pertunjukan Kabaret Simon telah dijalankan selama 25 tahun dan telah menyambut jutaan pelancong dari seluruh dunia. Bersiap sedia mengagumi dengan penghibur transgender cantik yang memakai kostum glamor dan mewah, solekan dan rambut palsu dan terkesan dengan tarian, nyanian dalam pelbagai tema. Anda juga boleh mengambil gambar dengan para penghibur dengan tip yang munasabah.

Simon Cabaret Show

Pemandu kami akan menghantar anda balik ke hotel selepas pertunjukan (masa bertolak untuk disahkan).

12:00pm – Penghantaran dari Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket ke hotel
2:00pm – Daftar ke bilik
6.30pm – Berlepas dari hotel ke Pertunjukan Simon Kabaret (masa bertolak untuk disahkan)
7:00pm – Nikmati Pertunjukan Simon Kabaret
– Penghantaran dari Pertunjukan Simon Kabaret ke hotel (masa bertolak untuk disahkan)

Pelan Makan: Susunan sendiri


Hari Kedua:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan bersiap sedia memulakan perjalanan anda menjelajahi keindahan lautan Andaman. Pemandu kami akan memindahkan anda ke jeti pada 7:30 pagi (masa bertolak untuk disahkan). Bot laju akan bertolak ke Pulau Phi Phi dahulu dan berhenti di Phi Phi Leh, sebuah pulau yang belum didiami dan amat indah.

Kita akan bermula lawatan dari destinasi yang mesti dikunjungi – Maya Bay yang mendapat kemasyhuran semalaman sejak pelakon antarabangsa Leonardo DiCaprio membintangi filem “The Beach” di sana. Tidak dapat dinafikan bahawa Maya Bay merupakan salah satu pantai yang paling indah di dunia, setiap sudut Maya Bay adalah berbaloi untuk foto kerana air jernih dan langit biru yang menjadi latar belakangnya. Kemudian kami akan terus melawat ke Loh Samah Bay untuk bersiar-siar dan juga PiLeh Cove, lagun yang tenang yang terletak di tebing hijau yang subur. Jangan lupa membawa bateri kamera tambahan anda untuk memastikan anda tidak terlepas mana-mana satu tarikan!

Phi Phi Islands & Pileh Cove

Perhentian terakhir kami di Phi Phi Leh adalah Gua Viking – sebuah gua yang terkenal yang terletak di bahagian bawah tebing batu kapur yang tinggi di mana anda juga akan melihat orang tempatan menuai sarang burung layang-layang untuk berdagang dan dapat pendapatan yang tinggi. Kami akan menuju ke pusat Phi Phi Don – Tonsai Bay yang sibuk untuk sesi snorkeling. Nikmati masa anda berenang dengan ikan tropika yang berwarna-warni dan pelbagai makhluk laut. Kemudian, menikmati Thai Buffet di Andaman Beach Resort sebelum kami terus ke destinasi seterusnya!

Khai Islands, Viking Cave & Tonsai Bay

Selepas makan tengah hari, kami akan berlepas dari Phi Phi Don ke Pantai Monkey (Monkey Beach) untuk sesi snorkeling yang kedua.  Pantai Monkey bukan sahaja sebuah pantai yang indah dengan pasir putih yang seperti sutera, tetapi juga didiami oleh keluarga Kera. Kemudian, kami akan pergi ke Kepulauan Khai, yang terdiri daripada Khai Nui, Khai Nok dan Khai Nai. Bot laju akan berhenti di pulau Khai Nok untuk anda menikmati snorkeling lagi, berenang dan menikmati pemandangan lautan Andaman tanpa sempadan.

Snorkeling

Kami akan bertolak balik ke jeti selepas pulau Khai Nok. Pemandu kami akan menjemput anda dari jeti dan memindahkan anda kembali ke hotel. Berehatlah dan nikmati masa lapang pada waktu malam!

6:30am – Sarapan pagi di hotel
7:30am – Penghantaran dari hotel ke jeti (masa bertolak untuk disahkan)
9:00am – Bertolak dari jeti ke Pulau Phi Phi (Phi Phi Islands)
10:15am – Tiba Maya Bay, Loh Samah Bay dan Pileh Cove untuk melawat dan mengambil gambar, lawati ke Gua Viking (Viking Cave), dan snorkeling di Tonsai Bay
12:30pm – Nikmati makan tengah hari di Andaman Beach Resort
1:30pm – Berlepas dari Phi Phi Don ke Pantai Monkey (Monkey Beach) untuk lawatan snorkeling, berenang atau berehat di pantai pasir putih
3:15pm – Tiba di Pulau Khai Nok (Khai Nok Island) untuk lawatan snorkeling, berehat atau berenang
4:30pm – Bertolak dari Pulau Khai ke jeti
5:00pm – Tiba di jeti, penghantaran balik ke hotel
– Aktiviti bebas pada masa lapang, makan malam di susunan sendiri

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari


Hari Ketiga:

Menikmati sarapan pagi di hotel pada waktu pagi. Adakah anda bersedia untuk siri aktiviti yang menarik hari ini! Naik ke kereta dan kita akan menuju ke kem rakit pada pukul 7 pagi (masa bertolak untuk disahkan)! Dalam perjalanan ke kem rakit, kita akan berhenti di sebuah kuil buddha yang unik yang dikenali sebagai Wat Suwan Kuha untuk lawatan. Lain daripada binaan yang besar, kuil ini terletak di dalam sebuah gua. Di dalam kuil gua, ada patung Buddha barbering yang besar dan juga patung-patung lain. Anda juga boleh mendaki tangga dari Gua Cahaya ke Gua Kegelapan untuk menerokai pemandangan yang lain.

Teruskan perjalanan kami ke kem rakit. Nikmatilah kopi yang disediakan semasa ketibaan anda untuk memastikan anda bersedar untuk aktiviti menarik yang akan datang ini! Para kru akan memberikan taklimat keselamatan untuk sesi berakit 5-km yang merupakan tahap II-III. Memakai peralatan keselamatan anda dan disertai oleh dua orang jurulatih, anda telah siap sedia untuk memulakan pengalaman berakit anda yang mendebarkan! Ingatlah untuk merangkul dayung anda dengan ketat dan rakit merentasi sungai yang deras ke hilir!

Wat Suwan Kuha & Rafting

Makan tengah hari di kem rakit sebelum lanjut ke aktiviti seterusnya. Cubalah jambatan monyet dan juga zipline. Cabaran kegentaran anda sendiri dengan merentasi zipline 150 meter di atas sungai yang mengamuk dan bersubur hijau! Ziplining itu boleh akan tamat dalam masa kurang dari satu minit, tetapi pengalaman itu akan diingati sepanjang hayat! Selepas itu, kru akan memberi taklimat keselamatan untuk menunggang ATV. Pakai peralatan keselamatan dan mulakan perjalanan 30 minit ATV melalui hutan tropika di Phuket. Melalui laluan berlumpur, nikmati pemandangan flora dan fauna di hutan. Nikmati kopi dan rehat sebelum pulang ke hotel.

Monkey Bridge, Zipline & ATV Riding

Selepas kembali ke hotel, kini sudah tiba masanya untuk memanjakan diri anda. Anda boleh pergi untuk menikmati terapi urutan Thai di Let’s Relax Spa untuk memberikan rawatan untuk badan keletihan anda. Pakej spa juga termasuk pencuci mulut Thai percuma sebagai basuh mulut selepas rawatan. Selepas urut, nikmatilah hari anda pada masa lapang anda sendiri!

Spa & Massage

Let’s Relax Spa – Millennium Resort Patong

Let’s Relax Spa – Beyond Resort Patong

Let’s Relax Spa – Karon Beach

6:00am – Sarapan pagi di hotel
7:00am – Penghantaran dari hotel ke kem rakit (Raft Camp) (masa untuk bertolak disahkan)
9:30am – Lawati ke Wat Suwan Kuha dalam perjalanan ke kem rakit
10:30am – Tiba di kem, menikmati rehat kopi sebelum sesi bermula
11:00am – Taklimat keselamatan untuk sesi rafting 5km
11:30am – Selepas memakai gear keselamatan, masukkan pergolakan dengan 2 orang jurulatih
12:00pm – Nikmati makan tengah hari di kem rakit
1:00pm – Selepas makan tengah hari, lawatan untuk jambatan monyet (Monkey Bridge) dan zipline (Zipline)
2:30pm – Taklimat keselamatan untuk sesi ATV
3:00pm – Selepas memakai gear keselamatan, memulakan perjalanan ATV selama 30 minit melalui hutan
4:00pm – Nikmati rehat kopi
5:00pm – Penghantaran balik ke hotel
– Spa & massage (book in advance) (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Let’s Relax Spa – Millennium Resort Patong

– Peta ke Let’s Relax Spa – Beyond Resort Patong

-Peta ke Let’s Relax Spa – Karon Beach

– Aktiviti bebas pada masa lapang, makan malam di susunan sendiri

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari


Hari Keempat:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan mengambil peluang terakhir untuk membeli-belah cenderahati sebelum balik rumah! Kita akan mendaftar keluar dari hotel pada pukul 12 petang dan pemandu kami akan memindahkan anda ke lapangan terbang untuk penerbangan anda. Selamat tinggal, Phuket!

– Sarapan pagi di hotel
– Selepas sarapan pagi, aktiviti bebas pada masa lapang
12:00pm – Daftar keluar dari hotel
1:00pm – Bertolak dari resort ke Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 3 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Antarabangsa Phuket dan hotel
 • H1 – Pertunjukan Simon Kabaret (termasuk penghantaran 2 hala, tiket masuk Pertunjukan Simon Kabaret)
 • H2 – Lawatan Snorkeling di Pulau Phi Phi & Maya (termasuk penghantaran 2 hala, peralatan snorkeling, jaket keselamatan, perkhidmatan tour guide, makan tengah hari,  minuman & buah-buahan)
 • H3 – Lawatan Adventure 4-In-1 (termasuk penghantaran 2 hala, peralatan keselamatan berakit dan ATV: topi keledar + peralatan keselamatan penuh, perkhidmatan yout guide, makan tengah hari, minuman, makanan ringan & minuman ringan)
 • H3 – Let’s Relax Spa Treatment (Thai Back and Leg Massage) (book in advance)

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke Phuket
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Bayaran Taman Laut Nasional/Bayaran Taman Negara – THB 400/Dewasa, THB 200/Kanak-kanak
 • Penghantaran antara hotel dan Let’s Relax Spa Phuket
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun, warga tua berumur 60 tahun ke atas, wanita hamil dan orang yang mempunyai sebarang ketidakupayaan perubatan atau fizikal tidak dibenarkan menyertai Lawatan Snorkeling di Pulau Phi Phi dan Maya.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun tidak dibenarkan untuk Lawatan Adventure 4-in-1.
 • Semua aktiviti di Lawatan Adventure 4-in-1 adalah pilihan.
 • Kanak-kanak berumur 4 tahun hingga 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 Nov 2019 – 31 May 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Twin Triple Child  No  Bed
Tuana Blue Sky Patong Hotel (3*) 1,340 1,315
Sunset  Beach Resort (4*) 1,510 1,510 1,120
Andaman Beach Suites Hotel (4*) 1,765 1,710 1,055
Phuket Orchid Resort & Spa (4*) 1,910 1,760 1,140

Klik Sini Untuk Gambar Resort:
Tuana Blue Sky Patong Hotel
Sunset Beach Resort
Andaman Beach Suites Hotel
Phuket Orchid Resort & Spa

Peak Season Surcharge: RM (Per Person)

 • Tuana Blue Sky Patong Hotel on 25 Dec 2019 – 05 Jan 2020: RM 65/person
 • Sunset Beach Resort:
  • 24 Dec 2019 – 10 Jan 2020: RM 495/person
  • 11 Jan 2020 – 29 Feb 2020: RM 150/person
 • Andaman Beach Suites Hotel on 21 Dec 2019 – 15 Jan 2020: RM 275/person
 • Phuket Orchid Resort & Spa on 26 Dec 2019 – 15 Jan 2020: RM360
  • New Year’s Eve Gala Dinner on 31 Dec 2019(Compulsory): THB 5300/Adult
  • New Year’s Eve Gala Dinner on 31 Dec 2019(Compulsory): THB 2650/Child

WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6010-2396385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Phuket Yang Berkaitan:

Updated: 11 Sep 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Phuket 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *