fbpx

4h3m Pakej Percutian Krabi 4 Island Hoping + Spa + Emerald Pool

Tarikan Pakej:

 • Pertunjukan transgender asli – Pertunjukan Kabaret Blue Dragon (Blue Dragon Cabaret Show).
 • Merangkul keajaiban alam – Air Terjun Khlong Thom dan Air Kolam Panas (Khlong Thom Waterfall & Hot Spring).
 • Berenang bersama orang tersayang anda di Kolam Emerald yang indah (Emerald Pool).
 • Mencabar diri sendiri dengan menaik tangga panjang ke Kuil Gua Harimau (Tiger Cave Temple).
 • Nikmati Makan Malam Candlelight Romantis yang nikmat dan tidak akan dilupakan.
 • Lompatan antara empat pulau dan pengalaman snorkeling yang menakjubkan.
 • Gua Phra Nang – Menerokai tempat mitos tempatan Thailand (Phra Nang Cave).
 • Relaksasi di tradisional Thai Spa dan rawatan Urut.

Jadual Perjalanan:

Waktu Thailand

Hari Pertama:

Selamat datang ke Krabi – salah satu tempat kegemaran besar untuk pasangan mengalami percutian mereka dan destinasi pilihan romantis yang hebat! Pemandu kami akan menjemput anda dari Lapangan Terbang Antarabangsa Krabi dan menghantar anda ke hotel anda untuk mendaftar masuk. Mempunyai masa lapang untuk aktiviti bebas sama ada berehat di tempat tinggal atau menjelajahi persekitaran untuk barang buatan Thailand.

Makan malam sebelum 7 PM dan bertolak ke pertunjukan kabaret terbesar di Krabi – Pertunjukan Kabaret Blue Dragon (susun pengangkutan anda sendiri)! Nikmati pertunjukan dengan penghibur ladyboy berpakaian dalam pakaian glamor dan rambut palsu, tarian dan nyanyian di pentas besar. Ini adalah salah satu persembahan yang menghiburkan yang anda dan pasangan anda tidak boleh terlepas di Krabi! Anda juga boleh mengambil foto dengan penghibur seketat hujung pertunjukan!

Blue Dragon Cabaret Show

Penghantaran dari Lapangan Terbang Antarabangsa Krabi ke hotel
2:00pm – Daftar ke bilik, kemudian aktiviti bebas pada masa lapang
7:00pm – Bertolak dari hotel ke Pertunjukan Kabaret Blue Dragon (sebelum 7 pm) (susun pengangkutan anda sendiri)
-Peta ke Pertunjukan Kabaret Blue Dragon (Blue Dragon Cabaret Show):

Pelan Makan: Susunan sendiri


Hari Kedua:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan bertolak ke Air Terjun Khlong Thom dan Kolam Air Panas. Air Terjun Khlong Thom terkenal kerana keajaiban semulajadi yang unik di mana air yang mengalir hangat pada suhu 40 hingga 50 darjah celsius oleh kerana ia adalah penumpuan antara spring termal dan aliran air sejuk ! Terletak dalam hutan, lubang-lubang semula jadi di hujung air terrin yang membentuk tab mandi di mana anda dan pasangan anda boleh menikmati kolam air panas ini dengan mencelupkan di dalam, seperti “jakuzi peribadi” anda!

Lawatan harian ini terus dengan lawatan ke Kolam Emerald yang terletak di Taman Negara Thung Theo. Kolam kristal ini adalah kolam semulajadi yang indah dan dipenuhi dengan air mata air tulen, menyediakan baju renang anda dan menyejukkan diri dari panas tropika di Krabi. Jika tidak, anda juga boleh bersiar-siar di sekitar hutan, menikmati keajaiban alam semula jadi. Tiada apa-apa pun yang dapat dilampaui apabila anda boleh menikmati makan tengah hari dan mengagumi ketenangan hutan, nikmatilah makan tengahari piknik yang amat unik dengan pasangan anda.

Khlong Thom Waterfall & Hot Springs + Emerald Pool

Selepas makan tengah hari, kita akan bertolak ke kuil yang paling kudus di Krabi, Kuil Gua Harimau. Ini merupakan destinasi pelancongan yang tidak tipikal oleh kerana anda perlu menaik sebnyak 1237 anak tangga untuk tiba ke biara Buddha ini! Walau bagaimanapun, anda tidak akan kecewa dengan pemandangan hebat yang menghadap ke perbandaran Krabi, tebing batu kapur yang membentuk semula jadi dan hutan hujan. Terokai lebih banyak ke dalam gua dan anda akan mendapati pelbagai kuil, patung harimau atau waktu bermeditasi dengan pengamalan ritual dan doa Buddha.

Tiger Cave Temple

Pemandu kami akan menurunkan anda kembali ke hotel untuk rehat dan bersedia untuk salah satu sorotan pelancongan pada waktu malam. Makan malam candlelight romantis akan menjadi pancaran yang sempurna terutama diadakan di Krabi, menikmatilah makan malam yang lazat dan seketika yang tidak dapat dilupakan dengan pasangan anda untuk mengakhiri malam yang istimewa ini.

7:30am – Sarapan pagi di hotel
8:30am – Bertolak dari hotel
9:30am – Tiba di Air Terjun Khlong Thom dan Kolam Air Panas (Khlong Thom Waterfall & Hot Spring)
10:45am – Bertolak ke Taman Negara Hutan Thung Teao
11:15am – Selepas tiba di taman negara, 15 minit berjalan kaki ke arah Kolam Emerald (Emerald Pool)
12:30pm – Menikmati makan tengah hari
1:30pm – Bertolak ke Kuil Gua Harimau (Tiger Cave Temple)
2:15pm – Tiba di Kuil Gua Harimau
3:30pm – Berlepas dari Kuil Gua Harimau ke hotel
4:15pm – Aktiviti bebas pada masa lapang

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari


Hari Ketiga:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan pemandu kami akan menghantar anda dari hotel ke jeti pantai Ao Nang atau jeti Nopparat Thara untuk naik bot dan bertolak ke lawatan lompatan antara pulau-pulau! Lawatan menjelajah pulau-pulau bermula dengan Koh Poda, Koh Tub, Koh Mor dan berakhir dengan “Pulau Ayam” yang terkenal – Koh Gai. Dapatkan kesempatan untuk mengambil gambar yang lebih menakjubkan dengan pasangan anda di pantai berpasir putih dan langit biru yang jelas sebagai latar belakang!

Sepanjang lawatan pulau itu, bot akan berhenti di beberapa destinasi yang popular untuk anda menjalani aktiviti snorkeling dan dapatkan pengalaman muktamad menerokai kehidupan marin yang tinggal di Laut Andaman. Anda akan kagum dengan keindahan lautan sambil anda berenang dikelilingi oleh kumpulan ikan tropika dan terumbu karang. Ini pasti akan menjadi satu aktiviti menarik yang diingati dengan jiwa anda untuk seumur hidup dengan pasangan anda!

Snorkeling

Selepas makan tengahari, bot itu akan berlepas ke gua batu kapur yang terkenal dan juga dikenali sebagai Gua Phra Nang. Gua Phra Nang misterius ini menyebarkan mitos Dewi Puteri Phra Nang di mana ia dipercayai oleh orang tempatan bahawa Dia adalah seorang puteri India yang terbunuh dalam kapal karam. Anda akan melihat pemandu kapal dan nelayan meninggalkan barang persembahan di dalam gua untuk memastikan pelayaran lancar di laut. Selain itu, terdapat juga banyak patung phallic yang ditawarkan kepada Phra Nang dari wanita tempatan Siam untuk mendapatkan berkat kesuburan.

Phra Nang Cave

Lawatan harian ini berakhir apabila bot berhenti di Pantai Ao Nang dan pemandu kami akan menghantar anda kembali ke hotel. Selepas semua aktiviti fizikal yang melelahkan, tibalah masa untuk memanjakan badan letih anda dan pasangan anda. Rehat dan nikmati Thai Spa and urutan di “Let’s Relax Spa Krabi” (susun pengangkutan anda sendiri), Sa Bai Sa Bai!

Spa & Massage

Pada waktu malam, anda mempunyai masa lapang sendiri, anda boleh menerokai pasar malam untuk makanan tempatan atau makan malam makanan laut Thai di jalan makanan laut yang popular.

7:30am – Sarapan pagi di hotel
8:30am – Bertolak dari hotel ke Pantai Ao Nang/Jeti Nopparat Thara
9:15am – Berlepas ke Koh Poda, Koh Tub, Koh Gai dan Koh Mor untuk snorkeling dan penerokaan
12:30pm – Menikmati makan tengah hari, kemudian lawatan ke Gua Phra Nang (Phra Nang Cave)
2:30pm – Bertolak balik dari Gua Phra Nang ke Pantai Ao Nang/Jeti Nopparat Thara
3:00pm – Tiba di Pantai Ao Nang, penghantaran balik ke hotel
5.00pm – Spa & massage (book in advance) (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Let’s Relax Spa Krabi

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari


Hari Keempat:

Menikmati sarapan pagi dan luangkan waktu untuk aktiviti bebas di bandar Krabi. Selepas mendaftar keluar dari hotel, pemindahan lapangan terbang akan diatur dan pemandu kami akan menjemput anda dari hotel tepat pada waktunya untuk penerbangan balik ke tanna air anda. Selamat Tinggal, Krabi!

8:00am – Sarapan pagi di hotel
9:00am – Selepas sarapan pagi, aktiviti bebas pada masa lapang
12:00pm – Daftar keluar dari hotel
– Bertolak dari resort ke Lapangan Terbang Antarabangsa Krabi (bergantung pada masa penerbangan)

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 3 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Krabi dan hotel
 • H1 – Tiket masuk Kabaret Blue Dragon (Blue Dragon Cabaret Show)
 • H2 – Lawatan ke Khlong Thom Waterfall, Hot Spring, Emerald Pool & Tiger Cave Temple (termasuk penghantaran 2 hala, perkhidmatan tour guide, minuman, buah-buahan & makan tengah hari)
 • H2 – Makan malam Candlelight Romantis
 • H3 – Lawatan ke 4 pulau: Koh Poda, Koh Tub, Koh Mor dan Koh Gai, & Gua Phra Nang (termasuk penghantaran 2 hala, perjalanan longtail boat, makan tengah hari, buah-buahan, minuman, peralatan snorkeling dan jaket keselamatan)
 • H3 – Let’s Relax Spa Treatment (Urut Minyak Aromaterapi + Scrub Badan ATAU Body Warp) (book in advance)

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke Krabi
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Bayaran Taman Laut Nasional/Bayaran Taman Negara – THB 400/Dewasa, THB 200/Kanak-kanak
 • Tiket masuk untuk Kolam Emerald – THB 200/Dewasa, THB 100/Kanak-kanak
 • Tiket masuk untuk Hot Spring – THB 160/Dewasa, THB 80/Kanak-kanak
 • Penghantaran antara hotel dan Pertunjukan Kabaret Blue Dragon
 • Penghantaran antara hotel dan Let’s Relax Spa Treatment Krabi
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • Kanak-kanak berumur 4 tahun hingga 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma.
 • Blue Pool ditutup dari Mei hingga Oktober setiap tahun.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 Nov 2019 – 31 May 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Twin Triple Child  No  Bed
Aonang Orchid Resort 1,190 1,170 610
Bluesotel Krabi 1,210 1,190 705
Ananta Burin Resort 1,310 1,250 805

Klik Sini Untuk Gambar Resort:
Aonang Orchid Resort
Bluesotel Krabi
Ananta Burin Resort

Peak Season Surcharge: RM (Per Person)

 • Aonang Orchid Resort:
  • New Year 31 Dec 2019: RM 140/person
  • Chinese New year 25-26 Jan 2020: RM 140/person (Min 2 Consecutively Night Stay)
 • Bluesotel Krabi:
  • 20 Dec 2019 – 10 Jan 2020: RM440/person
  • 01 Dec 2019 – 19 Dec 2019 & 11 Jan 2020 – 20 Mar 2020: RM 210/person
  • Only Applicable for Malaysia Market
 • Ananta Burin Resort on 21 Dec 2019 – 28 Feb 2020: RM 210/person
  • Applicable for Worldwide Market Except for China Market

Aonang Orchid Resort Not Applicable on 21 Dec 2019 – 15 Jan 2020


WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6010-2396385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Krabi Yang Berkaitan:

Updated: 6 Aug 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Krabi

 

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *