fbpx

4h3m Pakej Percutian Krabi Phi Phi + Kayak + ATV Ride

Tarikan Pakej:

 • Menonton pertunjukan transgender pertama dan asli Pertunjukan Kabaret Blue Dragon di Krabi (Blue Dragon Cabaret Show).
 • Menikmati pengalaman snorkeling di Pulau Buluh (Bamboo Island).
 • Menerokai Koh Phi Phi Don – pulau terbesar antara kalangan Nusantara Phi Phi.
 • Lawati lokasi penggambaran sebenar filem “The Beach” di Koh Phi Phi Leh.
 • Ekspedisi hutan yang menarik di Klong Nam Sai – Kayak dan aktiviti ATV.
 • Nikmati Tradisional Thai Spa dan Terapi Urut.

Jadual Perjalanan:

Waktu Thailand

Hari Pertama:

Sawadee Krap dan selamat datang ke Krabi! Pemandu kami akan menjemput anda dari Lapangan Terbang Antarabangsa Krabi ke hotel anda. Selepas mendaftar masuk, meluangkan masa lapang anda sendiri menerokai bandar Krabi dan anda boleh mencuba restoran-restoran makanan Thai yang asli untuk makan malam.

Makan malam anda sebelum 7PM dan bertolak untuk pertunjukan terbesar di Krabi – Pertunjukan Kabaret Blue Dragon (susun pengangkutan anda sendiri)! Bersiaplah untuk dikagumi oleh persembahan yang istimewa yang dibawa kepada anda oleh para penghibur lady boy yang cantik! Pertunjukan ini amat disyorkan oleh para pelancong dan ia juga merupakan pertunjukan transgender perintis di Krabi! Anda juga boleh mengambil gambar dengan para penghibur yang cantik selepas persembahan dengan tip yang munasabah.

Blue Dragon Cabaret Show

Penghantaran dari Lapangan Terbang Antarabangsa Krabi ke hotel
2:00pm – Daftar ke bilik, kemudian aktiviti bebas pada masa lapang
7:00pm – Bertolak dari hotel ke Pertunjukan Kabaret Blue Dragon (sebelum 7 pm) (susun pengangkutan anda sendiri)
-Peta ke Pertunjukan Kabaret Blue Dragon (Blue Dragon Cabaret Show):

Pelan Makan: Susunan sendiri


Hari Kedua:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan pemandu kami akan menjemput anda dari hotel ke Jeti Lawatan Koh Phi Phi. Memakailah pakaian pantai dan di sini kami bertolak ke Pulau Buluh! Pulau buluh adalah sebuah pulau berbentuk hati yang terletak kira-kira 5 km dari Koh Phi Phi, seperti  mana namanya, pulau itu dilindungi dengan pokok-pokok buluh. Perahu bot akan memarkir bot dan tibalah masa untuk salah satu pengalaman snorkeling terbaik di Thailand, anda akan dapat melihat terumbu karang yang terkenal dikenali sebagai Hin Klang dan menerokai keajaiban dunia marin. Daya tarikan alam semula jadi di bawah lautan tidak akan mengecewakan anda!

Selepas snorkeling, kami akan menuju ke Koh Phi Phi Don yang merupakan pulau superstar di kalangan pelancong di Asia Tenggara. Salah satu pantai yang paling menarik untuk dikunjungi di Koh Phi Phi Don adalah Pantai Monkey. Keindahan Pantai ini tidak dapat diragukan dengan pantai berpasir putih dan lautan berwarna biru, namun bahagian yang unik mengenai destinasi ini adalah pantai juga merupakan habitat semula jadi untuk golongan Makak Long-Tail. Keluarga-keluarga monyet memang tidak malu menghadapi para pelancong!

Kemudian itu menuju ke Tonsai Bay untuk masakan Thailand asli dan makan tengahari di restoran di tepi pantai di mana anda dapat menikmati pemandangan panorama pantai sambil menikmati makan tengahari yang lazat.

Teruskan lawatan harian ke Koh Phi Phi Leh, sebuah pulau yang tidak didiami dan dekat dari pulau Phi Phi utama. Kami akan mula dengan lawatan ke Gua Viking dari utara Koh Phi Phi Leh, di mana gua ini adalah rumah kepada sarang membuat sarang mereka. Sekiranya anda melancong antara Februari hingga April, anda akan melihat penduduk tempatan menuai sarang burung kerana nutrisi dan nilai komersial yang tinggi. Kemudian bertolak ke Pi Leh Bay, sebuah lagun yang tenang di mana anda akan dikelilingi oleh tebing hijau yang subur. Terus bergerak ke selatan, kami akan sampai ke Loh Samah Bay untuk bersiar-siar, rehatlah dan nikmati lautan biru dengan terumbu karang dan ikan tropika yang lawa yang keterlihatan jelas.

Destinasi ambir dalam lawatan itu adalah Pantai Maya, salah satu lokasi hangat yang menakjubkan di kalangan pelancong. Maya Bay menjadi popular sejak pelakon antarabangsa – Leonardo DiCaprio filem filem blockbuster “The Beach” di sana. Maya Bay memang indah kerana ia dilindungi oleh tebing tinggi, disertai dengan pantai panjang yang halus dan bersih. Tempat ini pasti boleh ambil gambar gempak di instagram dan ia merupakan pemandangan yang anda tidak boleh terlepas dalam kunjungan anda!

Koh Phi Phi Tour

Bot itu akan bertolak balik ke jeti pada waktu petang dan pemandu kami akan menjemput anda dari jeti ke hotel. Menikmatilah masa anda sendiri dan menjalani aktiviti bebas pada waktu malam.

7:30am – Sarapan pagi di hotel
8:00am – Bertolak dari hotel
8:30am – Berlepas dari Jeti Lawatan Koh Phi Phi
– Pulau Buluh berenang dan lawatan snorkeling (Bamboo Island)
– Pantai Monkey (Monkey Beach)
– Tonsai Bay, nikmati makan tengah hari Thai yang lazat di restoran tepi pantai
– Gua Viking (Viking Cave)
– Pi Leh Bay
– Loh Samah Bay
– Pantai Maya Lawatan (filem ‘The Beach’ yang terkenal dengan Leonardo DiCaprio) (Maya Beach)
4:30pm – Penghantaran balik ke hotel

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari


Hari Ketiga:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan bersiap sedia untuk beberapa aktiviti ekstrem yang merangsangkan adrenalin hari ini! Pemandu kami akan menjemput anda dari hotel dan pergi ke Klong Nam Sai, sebuah tapak alam semula jadi yang tersembunyi selain daripada pantai-pantai famous di Krabi dan tempat-tempat pelancongan yang lain! Ambil dayung anda dan mula berkayak di sepanjang kanal-kanal yang indah di Klong Nam Sai dan nikmati pemandangan di bawah air jernih! Anda juga boleh berenang dalam lagun dan menikmati kolam segar semula jadi ini!

Kayaking 

Selepas makan tengahari, kami akan pergi ke aktiviti ekstrem yang paling menarik dalam pelancongan ini, tunggangan ATV! Laluan pertunggangan 45-minit akan bermula dari pusat di Klong Son, kira-kira 5 minit dari Klong Nam Sai. Setika tunggangan ATV, anda akan melalui lintasan kasar dan lumpur yang mencabari terutamanya untuk pemasa pertama dan akhirnya anda akan melalui hutan hujan Krabi dengan pemandangan flora dan fauna yang menakjubkan. Tertakluk pada cuaca, ia boleh menjadi landasan yang basah dan berlumpur. Sila diingati supaya sentiasa berjaga-jaga dan biarkan menaiki adrenalin!

ATV Riding Adventure

Kembali ke hotel selepas menunggang ATV, anda mungkin ingin merehatkan badan anda yang letih selepas menjalani aktiviti fizikal, menikmati Thai Spa and Urut asli di “Let’s Relax Spa Krabi” (susun pengangkutan anda sendiri).

Spa & Massage

7.00am – Sarapan pagi di hotel
8.00am – Bertolak dari hotel
9.00am – Berkayak di Klong Naam Sai
10.30am – Berenang dan bersantai di lagun air
12.00 pm – Nikmati hidangan makan tengah hari Thai
1.45pm – ATV riding di Klong Son
2.30pm – Penghantaran balik ke hotel
5.00pm – Spa & massage (book in advance) (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Let’s Relax Spa Krabi

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari


Hari Keempat:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan ambil peluang terakhir untuk mencuba makanan tepi jalan atau membeli-belah cenderahati sebelum pulang! Pemandu kami akan menjemput anda dari hotel ke lapangan terbang pada waktu yang dijadualkan. Jumpa lagi di Krabi!

8:00am – Sarapan pagi di hotel
9:00am – Selepas sarapan pagi, aktiviti bebas pada masa lapang
12:00pm – Daftar keluar dari hotel
– Bertolak dari resort ke Lapangan Terbang Antarabangsa Krabi (bergantung pada masa penerbangan)

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 3 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
  • Hotel akan menyediakah sarapan Kecuali Pop-In Hostel
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Krabi dan hotel
 • H1 – Tiket masuk Kabaret Blue Dragon (Blue Dragon Cabaret Show)
 • H2 – Lawatan Koh Phi Phi (termasuk penghantaran 2 hala, perkhidmatan tour guide, peralatan snorkeling, jaket keselamatan, minuman, buah-buahan & makan tengah hari)
 • H3 – Kayaking dan Menunggang ATV (termasuk penghantaran 2 hala, perkhidmatan tour guide, jaket keselamatan, minumam, buah-buahan & makan tengahari)
 • H3 – Let’s Relax Spa Treatment (Urut Minyak Aromaterapi + Scrub Badan ATAU Body Warp) (book in advance)

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke Krabi
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Bayaran Taman Laut Nasional/Bayaran Taman Negara – THB 400/Dewasa, THB 200/Kanak-kanak
 • Penghantaran antara hotel dan Pertunjukan Kabaret Blue Dragon
 • Penghantaran antara hotel dan Let’s Relax Spa Treatment Krabi
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • Kanak-kanak berumur 4 tahun hingga 10 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 Nov 2019 – 31 May 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Twin Triple Child  No  Bed
Pop-In Hostel 1,190 1,165 830
Aonang O2 Boutique Hotel 1,215 1,150 830
Aonang Orchid Resort 1,405 1,390 900

Klik Sini Untuk Gambar Resort:
Pop-In Hostel
Aonang O2 Boutique Hotel
Aonang Orchid Resort

Peak Season Surcharge: RM (Per Person)

 • Pop-In Hostel on 23 Dec 2019 – 05 Jan 2020: RM 40/person
 • Aonang O2 Boutique Hotel on 26 Dec 2019 – 04 Jan 2020: RM 85/person
 • Aonang Orchid Resort:
  • New Year 31 Dec 2019: RM 140/person
  • Chinese New year 25-26 Jan 2020: RM 140/person (Min 2 Consecutively Night Stay)

Aonang Orchid Resort Not Applicable on 21 Dec 2019 – 15 Jan 2020


WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6010-2396385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Krabi Yang Berkaitan:

Updated: 9 Aug 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Krabi

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *