fbpx

5h4m Pakej Percutian Best of Krabi

Tarikan Pakej:

 • Pertunjukan transgender asli – Pertunjukan Kabaret Blue Dragon (Blue Dragon Cabaret Show).
 • Lawatan lompatan pulau-pulau “Island Hopping dan pengalaman snorkeling terbaik di Asia.
 • Gua Phra Nang – Meneroka tempat mitos tempatan Thailand (Phra Nang Cave).
 • Merangkul keajaiban alam – Air Terjun Khlong Thom dan Air Kolam Panas (Khlong Thom Waterfall & Hot Spring).
 • Renangan segar dalam Kolam Emerald yang cantik (Emerald Pool).
 • Lawatan ke kuil buddhist yang paling kudus di Krabi – Kuil Gua Harimau (Tiger Cave Temple).
 • Menerokai Koh Phi Phi Don – pulau terbesar antara kalangan Nusantara Phi Phi.
 • Lawati lokasi penggambaran sebenar filem “The Beach” di Koh Phi Phi Leh.

Jadual Perjalanan:

Waktu Thailand

Hari Pertama:

Sawadee Krap dan selamat datang ke Krabi! Pemandu kami akan menjemput anda dari Lapangan Terbang Antarabangsa Krabi ke hotel anda. Selepas mendaftar masuk, menjalani aktiviti bebas dan menerokai bandar Krabi. Berjalan-jalan di pasar Krabi, dapatkan sekilas tentang gaya hidup tempatan Siam Selatan. Ia juga terdapat banyak makanan untuk anda menerokai, dari makanan tepi jalan ke Restoran Thai, atau anda juga boleh mendapatkan makanan barat atau Itali semasa anda jalan-jalan di bandar.

Makan malam sebelum 7PM dan bertolak ke Pertunjukan Kabaret Blue Dragon (susun pengangkutan anda sendiri) di Krabi! Blue Dragon adalah perintis pertunjukan kabaret di Krabi dan telah sangat disyorkan oleh berjuta-juta pelancong sepanjang tahun. Penghibur lady boy akan memakai pakaian yang cantik dengan persembahan, muzik, tarian yang indah dan anda juga boleh mendapatkan fotografi dengan mereka setakat hujung pertunjukan dengan tip yang minimum. Ia pasti akan menjadi salah satu malam yang diingati dengan pertunjukan yang hebat!

Blue Dragon Cabaret Show

Penghantaran dari Lapangan Terbang Antarabangsa Krabi ke hotel
2:00pm – Daftar ke bilik, kemudian aktiviti bebas pada masa lapang
7:00pm – Bertolak dari hotel ke Pertunjukan Kabaret Blue Dragon (sebelum 7 pm) (susun pengangkutan anda sendiri)
-Peta ke Pertunjukan Kabaret Blue Dragon (Blue Dragon Cabaret Show):

Pelan Makan: Susunan sendiri


Hari Kedua:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan dapatkan cermin mata hitam anda kerana kami akan menghabiskan hari ini di laut! Pemandu kami akan menghantar anda ke Jeti Nopparat Thara, yang terletak sepanjang hujung utara Pantai Aonang untuk menaiki bot anda. Kemudian kami akan bertolak ke Kumpulan Pulau Poda yang terdiri daripada Koh Poda, Koh Tub, Koh Gai dan Koh Mor. 

Antara semua pulau-pulau, Koh Gai mempunyai pembentukan batu kapur yang unik yang menyerupai seekor ayam raksasa yang terbaring di laut. Walau bagaimanapun, tidak dapat dinafikan bahawa setiap pulau mempunyai keindahannya kerana mereka disertai dengan air biru dan langit biru yang jelas. Ia terdapat beberapa destinasi snorkeling, memakai gear snorkeling anda dan bersedia untuk memulakan pertemuan rapat dengan semua hidupan laut di bawah air yang indah! Ia akan menjadi pengalaman seumur hidup berenang dengan ikan badut dan ikan tropika yang berwarna-warni.

Snorkeling

Selepas makan tengah hari, teruskan penerokaan ke salah satu gua yang unik yang mempunyai mitos dan kepercayaan tempatan – Gua Phra Nang. Gua ini adalah dipercayai sebagai tempat ibadat kepada Phra Nang, dewi puteri bagi penduduk tempatan terutama para nelayan dan nelayan. Lebih aneh, anda akan melihat banyak patung kayu berbentuk phallic di dalam gua dan patung-patung ini dikenali sebagai barang persembahan kepada Phra Nang.

Phra Nang Cave

 

Lawatan sehari berakhir di mana bot akan menghantar anda kembali ke Pantai Ao Nang dan pemandu kami akan menjemput anda dari jeti ke hotel. Menikmati masa yang santai selepas  menjalani aktiviti sehari yang melelahkan!

7:30am – Sarapan pagi di hotel
8:30am – Bertolak dari hotel ke Pantai Ao Nang/Jeti Nopparat Thara
9:15am – Berlepas ke Koh Poda, Koh Tub, Koh Gai dan Koh Mor untuk snorkeling dan penerokaan
12:30pm – Menikmati makan tengah hari, kemudian lawatan ke Gua Phra Nang (Phra Nang Cave)
2:30pm – Bertolak balik dari Gua Phra Nang ke Pantai Ao Nang/Jeti Nopparat Thara
3:00pm – Tiba di Pantai Ao Nang, penghantaran balik ke hotel
4:00pm – Aktiviti bebas pada masa lapang

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari


Hari Ketiga:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan bertolak ke Khlong Thom, sebuah pekan kecil yang terletak kira-kira sejam dari Krabi. Air Terjun Khlong Thom dan Kolam Air Panas adalah popular bukan sahaja kerana air yang indah air mengalir dari bahagian atas tetapi keajaiban semulajadi yang unik di mana air yang mengalir hangat pada suhu 40 hingga 50 darjah celsius oleh kerana ia adalah penumpuan antara spring termal dan aliran air sejuk ! Air hangat kemudian akan mengalir ke dalam lubang-lubang semula jadi, membentuk tab mandi di mana anda boleh menikmati kolam air panas ini dengan mencelupkan di dalam “jakuzi peribadi” anda.  

Kemudiannya, kita akan terus menerokai satu lagi destinasi tersembunyi di Krabi. Setibanya di Taman Negara Hutan Thung Teao, ambil masa 15 minit berjalan kaki ke arah Kolam Emerald yang indah. Air murni amat menarik dan anda mungkin mahu melompat ke kolam renang dan menyejukkan dari suhu panas tropika Krabi. Terletak dalam taman Negara, anda juga boleh duduk dan menikmati ketenangan di dalam hutan.

Khlong Thom Waterfall & Hot Springs + Emerald Pool

Selepas makan tengah hari, berlepas ke Kuil Gua Harimau – ini merupakan salah satu tempat pelancongan paling mencabar di Krabi kerana anda perlu menaik sebanyak 1237 anak tangga untuk tiba ke biara Buddha yang kudus ini! Walau bagaimanapun, anda akan menikmati pemandangan indah yang menghadap ke perbandaran Krabi, tebing batu kapur dan hutan hujan. Selain itu, jangan ketinggalan kuil gua di mana anda akan lihat pelbagai kuil, patung harimau dan sami yang mengamalkan ritual dan solat.

Tiger Cave Temple

Pengakhiran lawatan harian, pemandu kami akan menurunkan anda di hotel dan anda boleh mempunyai masa lapang sendiri dan cari makanan Thailand yang menakjubkan semasa makan malam.

7:30am – Sarapan pagi di hotel
8:30am – Bertolak dari hotel
9:30am – Tiba di Air Terjun Khlong Thom dan Kolam Air Panas (Khlong Thom Waterfall & Hot Spring)
10:45am – Bertolak ke Taman Negara Hutan Thung Teao
11:15am – Selepas tiba di taman negara, 15 minit berjalan kaki ke arah Kolam Emerald (Emerald Pool)
12:30pm – Menikmati makan tengah hari
1:30pm – Bertolak ke Kuil Gua Harimau (Tiger Cave Temple)
2:15pm – Tiba di Kuil Gua Harimau
3:30pm – Berlepas dari Kuil Gua Harimau ke hotel
4:15pm – Aktiviti bebas pada masa lapang

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari


Hari Keempat:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan pemandu kami akan menjemput anda dari hotel ke Jeti Lawatan Koh Phi Phi. Memakailah pakaian pantai dan di sini kami bertolak ke Pulau Buluh! Pulau buluh adalah sebuah pulau berbentuk hati yang terletak kira-kira 5 km dari Koh Phi Phi, seperti  mana namanya, pulau itu dilindungi dengan pokok-pokok buluh. Perahu bot akan memarkir bot dan tibalah masa untuk salah satu pengalaman snorkeling terbaik di Thailand, anda akan dapat melihat terumbu karang yang terkenal dikenali sebagai Hin Klang dan menerokai keajaiban dunia marin. Daya tarikan alam semula jadi di bawah lautan tidak akan mengecewakan anda!

Selepas snorkeling, kami akan menuju ke Koh Phi Phi Don yang merupakan pulau superstar di kalangan pelancong di Asia Tenggara. Salah satu pantai yang paling menarik untuk dikunjungi di Koh Phi Phi Don adalah Pantai Monkey. Keindahan Pantai ini tidak dapat diragukan dengan pantai berpasir putih dan lautan berwarna biru, namun bahagian yang unik mengenai destinasi ini adalah pantai juga merupakan habitat semula jadi untuk golongan Makak Long-Tail. Keluarga-keluarga monyet memang tidak malu menghadapi para pelancong!

Kemudian itu menuju ke Tonsai Bay untuk masakan Thailand asli dan makan tengahari di restoran di tepi pantai di mana anda dapat menikmati pemandangan panorama pantai sambil menikmati makan tengahari yang lazat.

Teruskan lawatan harian ke Koh Phi Phi Leh, sebuah pulau yang tidak didiami dan dekat dari pulau Phi Phi utama. Kami akan mula dengan lawatan ke Gua Viking dari utara Koh Phi Phi Leh, di mana gua ini adalah rumah kepada sarang membuat sarang mereka. Sekiranya anda melancong antara Februari hingga April, anda akan melihat penduduk tempatan menuai sarang burung kerana nutrisi dan nilai komersial yang tinggi. Kemudian bertolak ke Pi Leh Bay, sebuah lagun yang tenang di mana anda akan dikelilingi oleh tebing hijau yang subur. Terus bergerak ke selatan, kami akan sampai ke Loh Samah Bay untuk bersiar-siar, rehatlah dan nikmati lautan biru dengan terumbu karang dan ikan tropika yang lawa yang keterlihatan jelas.

Destinasi ambir dalam lawatan itu adalah Pantai Maya, salah satu lokasi hangat yang menakjubkan di kalangan pelancong. Maya Bay menjadi popular sejak pelakon antarabangsa – Leonardo DiCaprio filem filem blockbuster “The Beach” di sana. Maya Bay memang indah kerana ia dilindungi oleh tebing tinggi, disertai dengan pantai panjang yang halus dan bersih. Tempat ini pasti boleh ambil gambar gempak di instagram dan ia merupakan pemandangan yang anda tidak boleh terlepas dalam kunjungan anda!

Koh Phi Phi Tour

Bot itu akan bertolak balik ke jeti pada waktu petang dan pemandu kami akan menjemput anda dari jeti ke hotel. Menikmatilah masa anda sendiri dan menjalani aktiviti bebas pada waktu malam.

7:30am – Sarapan pagi di hotel
8:00am – Bertolak dari hotel
8:30am – Berlepas dari Jeti Lawatan Koh Phi Phi
– Pulau Buluh berenang dan lawatan snorkeling (Bamboo Island)
– Pantai Monkey (Monkey Beach)
– Tonsai Bay, nikmati makan tengah hari Thai yang lazat di restoran tepi pantai
– Gua Viking (Viking Cave)
– Pi Leh Bay
– Loh Samah Bay
– Pantai Maya Lawatan (filem ‘The Beach’ yang terkenal dengan Leonardo DiCaprio)  ()Maya Beach)
4:30pm – Penghantaran balik ke hotel

Pelan Makan: Sarapan Pagi, Makan Tengah Hari


Hari Kelima:

Menikmati sarapan pagi anda di hotel dan mempunyai masa untuk aktiviti bebas di bandar Krabi. Selepas mendaftar keluar dari hotel, pemindahan lapangan terbang akan diatur dan pemandu kami akan menjemput anda dari hotel pada waktu tepat untuk pulang ke tanah air anda. Jumpa lagi, Krabi!

8:00am – Sarapan pagi di hotel
9:00am – Selepas sarapan pagi, aktiviti bebas pada masa lapang
12:00pm – Daftar keluar dari hotel
– Bertolak dari hotel ke Lapangan Terbang Antarabangsa Krabi (bergantung pada masa penerbangan)

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 4 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
  • Hotel akan menyediakah sarapan Kecuali Pop-In Hostel
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Krabi dan hotel
 • H1 – Tiket masuk Kabaret Blue Dragon (Blue Dragon Cabaret Show)
 • H2 – Lawatan ke 4 pulau: Koh Poda, Koh Tub, Koh Mor dan Koh Gai, & Gua Phra Nang (termasuk penghantaran 2 hala, perjalanan longtail bot, makan tengah hari, buah-buahan, minuman, peralatan snorkeling dan jaket keselamatan)
 • H3 – Lawatan ke Khlong Thom Waterfall, Hot Spring, Emerald Pool & Tiger Cave Temple (termasuk penghantaran 2 hala, perkhidmatan tour guide, minuman, buah-buahan & makan tengah hari)
 • H4 – Lawatan Koh Phi Phi (termasuk penghantaran 2 hala, perjalanan bot laju, perkhidmatan tour guide, peralatan snorkeling, jaket keselamatan, minuman, buah-buahan & makan tengah hari)

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke Krabi
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Bayaran Taman Laut Nasional/Bayaran Taman Negara – THB 400/Dewasa, THB 200/Kanak-kanak
 • Tiket masuk untuk Kolam Emerald – THB 200/Dewasa, THB 100/Kanak-kanak
 • Tiket masuk untuk Hot Spring – THB 160/Dewasa, THB 80/Kanak-kanak
 • Penghantaran antara hotel dan Pertunjukan Kabaret Blue Dragon
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • Kanak-kanak berumur 4 tahun hingga 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma.
 • Blue Pool ditutup dari Mei hingga Oktober setiap tahun.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 Nov 2019 – 31 May 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Twin Triple Child  No  Bed
Pop-In Hostel 900 870 435
Aonang O2 Boutique Hotel 935 850 435
Aonang Orchid Resort 1,190 1,170 530

Klik Sini Untuk Gambar Resort:
Pop-In Hostel
Aonang O2 Boutique Hotel
Aonang Orchid Resort

Peak Season Surcharge: RM (Per Person)

 • Pop-In Hostel on 23 Dec 2019 – 05 Jan 2020: RM 55/person
 • Aonang O2 Boutique Hotel on 26 Dec 2019 – 04 Jan 2020: RM 110/person
 • Aonang Orchid Resort on 21 Dec 2019 – 15 Jan 2020: RM305/person
  • New Year 31 Dec 2019: RM 140/person
  • Chinese New year 25-26 Jan 2020: RM 140/person (Min 2 Consecutively Night Stay)

WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6010-2396385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Krabi Yang Berkaitan:

Updated: 6 Aug 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Krabi

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *