fbpx

3h2m Pakej Percutian Best of Bangkok

Tarikan Pakej:

 • Menyertai ribuan penonton untuk menonton Persembahan Kebudayaan Siam Niramit di teater besar.
 • Nikmatilah di Pasar Terapung Damnoen Saduak yang sibuk.
 • Mengalami Pasar Keretapi Maeklong yang unik.
 • Menerokai Wat Bang Kung dan Kuil Tinju Thai.
 • Melawati Grand Palace yang memukau dan Emerald Buddha.
 • Nikmati tarian bertopeng klasik Khon-Thai yang asli.

Jadual Perjalanan:

Waktu Thailand

Hari Pertama:

Sebaik sahaja anda tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok, pemandu kami akan menyambut dan memindahkan anda ke hotel. Selepas mendaftar masuk ke tempat penginapan anda di Bangkok, menikmati waktu tengah hari anda dengan santai dan menerokai bandar yang meriah ini.

Sebelum waktu senja, ambil Tuk Tuk tempatan atau ambil MRT ke Siam Niramit Bangkok. Nikmati makan malam bufet di Sawasdee Restaurant. Selepas makan malam, anda boleh meluangkan sedikit masa bersiar-siar di sekitar kawasan seperti kampung tradisional Thai yang mempamerkan gaya hidup luar bandar pada hari-hari zaman duhulu di negara ini. Anda juga boleh mendapatkan kraftangan dari kedai-kedai cenderamata Thai untuk mengingati detik-detik lawatan anda ke Thailand! Terdapat juga kemudahan hiburan lain seperti memberi makan dan tunggangan gajah, prestasi tarian luaran untuk memastikan anda tidak berasa bosan sehingga persembahan bermula!

Sawasdee Restaurant

Siam Niramit Bangkok Pre-Show

Teater Ratchada membuka pintu pada jam 7:30 petang, menduduki tempat duduk anda dan bersiaplah untuk menikmati salah satu produksi panggung terbesar di dunia! Melebihi 100 penghibur akan bersembah di atas pentas yang menggambarkan kisah Kerajaan Siam (Thailand) yang terpesona dan ini merupakan cara yang sangat baik dan menghiburkan untuk mempelajari sejarah Thailand! Ekspektoran budaya 80 minit akan bernilai setiap sen yang anda belanjakan untuk tiketnya!

Siam Niramit Bangkok Show

12.00pm – Penghantaran dari Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok ke hotel
2:00pm – Daftar ke bilik
– Aktiviti bebas pada masa lapang
4.30pm – Bertolak to Siam Niramit Bangkok (susun pengangkutan anda sendiri)
5.00pm – Tiba di Siam Niramit, nikmati makan malam bufet
– Peta ke Siam Niramit Bangkok:

7.00pm – Hiburan pre-show
7.30pm – Pintu teater terbuka
8.00pm – Nikmati Siam Niramit Show

Pelan Makan: Makan Malam


Hari Kedua:

Menikmati sarapan pagi yang lazat di hotel dan hari ini kita akan bertolah untuk lawatan sehari ke pinggiran Bangkok. Ambil BTS atau Tuk Tuk ke tempêta pengangkutan kami di Century Mall sekurang-kurangnya 15 minit sebelum 8:30 pagi dan bertemu dengan pemandu kami.

Kemudian kita akan pergi ke destinasi pertama kita – Pasar terapung Damneon Saduak yang dibina di terusan terpanjang di Thailand. Apabila ketibaan, menaiki bot pra-diatur dan memulakan perjalanan selama 60-minit melalui kanal berliku dan pedagang terapung, beri diri anda ke dalam tradisi perdagangan Thai. Selepas itu, bersiar-siar di sekitar pasar terapung di mana pedagang menjual hasilan pertanian, barangan, makanan dan kraftangan mereka dari bot kayu panjang. Memburukan untuk hidangan tempatan atau cenderahati dari para pedagang bot di mana anda mendapat tawar-menawar untuk harga yang paling murah!

Damnoen Saduak Floating Market

Pada tengah hari, kami akan melawat Wat Bang Kung, kuil buddhist ikonik yang terletak bersebelahan dengan tebing barat Sungai Mae Khlong. Dengan ditenggelami akar dan cawangan pokok-pokok banyan yang besar, Wat Bang Kung menjadi sekeping pandangan yang berkombinasi keindahan semulajadi dan kerohanian yang tenang. Di sebelah Wat Bang Kung, terdapat tempat yang berfungsi sebagai peringatan pertempuran untuk pahlawan perang semasa perang antara Siam dan Burma pada beberapa abad yang lalu. Anda juga akan melihat banyak patung-patung Muay Thai di sana.

Wat Bang Kung and Thai Boxing Temple

Kemudian kami akan menuju ke pasar unik ini yang akan anda temukan di Thailand – Pasar Keretapi Maeklong! Jangan terkejut apabila anda melihat pedagang menggerakkan barang dan payung mereka jauh dari keretapi kerana keretapi yang berbunyi loceng akan menuju dan melalui di sebelah anda! Pemandu kami akan menurunkan anda di Asiatique, Chinatown, Siam Centre atau Century Mall ke atas pilihan anda selepas itu.

Maeklong Railway Market

Jika lawatan anda diadakan pada hari Jumaat atau hujung minggu, anda akan dapat melawat ke pasar terapung Amphawa dan juga perjalanan bot sepanjang sejam untuk melihat kunang-kunang.

Amphawa Floating Market

6.30am – Sarapan pagi di hotel
8.00am – Bertolak ke lokasi berkumpul Century Mall (di sebelah BTS Victory Station) (sila tiba 15 minit sebelum untuk daftar) (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Century Mall:

8.30am – Bertolak dari Century Mall
10.30am – Tiba dan meneroka di Damnoen Saduak Floating Market
11.30am – Meneroka floating market sendiri pada masa lapang
12.30pm – Lawati Kuil Wat Bang Kung dan Taman Thai Boxing
2.00pm – Lawati Maeklong Railway Market
3.30pm – Naik kereta api yang lewat membelah pasar
3.50pm – Tiba dan meneroka Amphawa Floating Market pada masa lapang
6.00pm – Naik boat sekitar 1 jam untuk melihat kunang-kunang
7.30pm – Bertolak balik ke Bangkok
9.30pm – Penghantaran balik ke lokasi berkumpul Century Mall
***Lawatan Amphawa market tidak termasuk dalam pakej dari Isnin hingga Khamis, kami akan menghantar anda di Asiatique, Chinatown, Siam Centre atau lokasi berkumpul Century Mall selepas lawatan Maeklong railway market.

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Hari Ketiga:

Menikmati sarapan pagi yang hebat di hotel dan daftar keluar dari hotel anda. Bertolak ke Century Mall dan bertemu dengan pemandu kami sekurang-kurangnya 15 minit sebelum keberangkatan kami di 9:30 pagi. Pada hari terakhir pelancongan anda di Bangkok, bagaimana kita boleh terlepaskan Grand Palace yang terkenal yang merupakan destinasi yang patut diberi perhatian di Thailand! Istana besar itu pernah menjadi kediaman kepada keluarga Siam Royale dan kini menjadi tarikan pelancong dan juga untuk tujuan beradakan upacara. Bersiaplah berkagum dengan seni bina gaya Ayutthaya dan mutu kerja yang bertaraf tinggi.

 

Kemudian kita akan melawat ke kuil Emerald Buddha, atau juga dikenali sebagai Wat Phra Kaew yang terletak di sekitar istana Grand Palace. Ini adalah salah satu kuil yang paling suci dan juga berfungsi sebagai tapak ziarah penting bagi para penganut buddha Thai. Keistimewaan kuil ini adalah imej buddha zamrud yang setinggi 66 meter yang tersimpan dalam kuil.

The Grand Palace

Pemandu kami akan menurunkan anda di kedai bebas cukai King Power dan kami akan menaiki bas ulang-alik ke Tarian Klasik Mask Khon-Thai yang diadakan di Teatre Diraja Sala Chalermkrung. Saksikan dan menikmati persembahan tradisional Thailand yang dibawa oleh 100 penari Thailand dengan lakonan, nyanyian dan tarian mereka yang luar biasa.

The Emerald Buddha (Wat Phra Kaew)

Berangkat kembali ke hotel dan pemandu kami akan menjemput anda pada waktu yang dijadualkan dan memindahkan anda ke lapangan terbang untuk penerbangan rumah anda. Jumpa lagi, Bangkok!

Khon-Thai Classical Masked Dance Show

07.00am – Sarapan pagi di hotel
– Selepas sarapan pagi, daftar keluar dari hotel
9.00am – – Bertolak ke lokasi berkumpul Century Mall (di sebelah BTS Victory Station) (sila tiba 15 minit sebelum untuk daftar) (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Century Mall:

9.30am – Bertolak dari Century Mall
10.00am – Lawati ke Grand Palace dan The Emerald Buddha (Wat Phra Kaew)
12.00pm – Penghatanran ke King Power (400m dari BTS Victory Monument Station)
12.30pm – Bertolak ke Sala Chalermkrung Royal Theatre untuk Khon-Thai Classical Masked Dance (susun pengangkutan anda sendiri – shuttle bus)
1.00pm – Nikmati Khon-Thai Classical Masked Dance Show
3:30pm – Bertolak balik ke hotel (susan pengangjutan anda sendiri)
– Penghantaran ke Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 2 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Bangkok dan hotel
 • H1 – Siam Niramit Bangkok (termasuk tiket masuk dan buffet)
 • H2 – Lawatan Thailand Floating Markets (termasuk perkhidmatan tour guide, semua yuran tiket masuk seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan, naik kapal elektrik selama 60 minit, pengalaman kereta api lewat membelah pasar dan minuman air botel)
 • H3 – Lawatan Bangkok Grand Palace dan Wat Phra Kaew (termasuk penghantaran 2 hala antara Grand Palace dan lokasi berkumpul Century Mall, perkhidmatan tour guide, semua yuran tiket masuk seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan, Voucher King Power Duty Free Privileges, 25 minit Khon-Thai Classical Masked Dance di Sala Chalermkrung Royal Theatre Bangkok dan minuman air botol)

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke bangkok
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Penghantaran antara hotel dan Siam Niramit Bangkok
 • Penghantaran ke lokasi berkumpul Century Mall seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran ke Khon-Thai Classical Masked Dance Show
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • H2 – Wanita Hamil dan orang yang mempunyai sebarang ketidakupayaan perubatan tidak dibenarkan menyertai Lawatan Thailand Floating Markets.
 • H3 – Sila membawa tiket masuk ke Grand Palace dan Wat Phra Kaew untuk menikmati pertunjukan Khon-Thai Classical Masked Dance selama 25 minit di Sala Chalermkrung Royal Theatre Bangkok. Semua pelancong mesti berpakaian dengan baik sebelum memasuki kuil. Lelaki dan wanita mesti berpakaian tertutup, dan tidak boleh bertelanjang kaki.
 • Kanak-kanak berumur 4 tahun hingga 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 Oct 2019 – 31 Oct 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Twin Triple Child  No Bed
Bangkok City Hotel (3*) 960 920 755
Asia Hotel Bangkok (4*) 980 960 710
Grande Centre Point Hotel Ratchadamri (5*) 1,410 1,350 745

Browse More Resort Photos:
Bangkok City hotel
Asia Hotel Bangkok
Grande Centre Point Hotel Ratchadamri

Hotel Policy: 

 • Bangkok City Hotel: Maximum pax for each room: 2 adults +  1 child (sharing bed with parents) + 1 adult/1 child (compulsory add on an extra bed)
 • Asia Hotel Bangkok: Maximum pax for each room: 2 adults +  1 child (sharing bed with parents) + 1 adult/1 child (compulsory add on an extra bed)

WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

Pakej Percutian Bangkok Yang Berkaitan:

Updated: 1 Oct 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Bangkok

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

About the Author

By Chris / Bbp_keymaster

Follow chris
on Oct 01, 2019