fbpx

4h3m Pakej Percutian Best of Bangkok + Khao Yai

Tarikan Pakej:

 • Lawatan ke Arkadia di Thailand – Khao Yai.
 • Bertemu dengan biri-biri, kambing dan alpacas berbulu yang comel di Swiss Sheep Farm.
 • Nikmati pengalaman teater yang hebat di Persembahan Kebudayaan Siam Niramit.
 • Menaiki dan menerokai Pasar Terapung Damnoen Saduak.
 • Mengalami Pasar Keretapi Maeklong yang unik.
 • Mengagumi Grand Palace ikonik dan Kuil Emerald Buddha yang indah.
 • Menyaksikan keagungan, persembahan tarian Klasik bertopeng Khon-Thai yang asli.

Jadual Perjalanan:

Waktu Thailand

Hari Pertama:

Selamat datang ke Tanah Senyuman! Apabila tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok, pemandu kami akan mengantar anda ke hotel untuk mendaftar masuk. Berehat singkat untuk menghilangkan keletihan perjalanan anda dan menikmati masa yang bebas menerokai bandar yang sibuk ini.

Apabila jam berdetik ke 5:30 petang, menaiki Tuk Tuk tempatan atau MRT ke Siam Niramit Bangkok! Walaupun persembahan kebudayaan bermula pada pukul 8 malam, terdapat banyak kemudahan hiburan yang boleh anda akses di kawasan itu sendiri. Sebaik ketibaan, makan malam bufet yang memuaskan di Restoran Sawasdees, mempunyai rasa yang menggiurkan masakan Thai asli dan masakan antarabangsa yang lain. Bersiar-siar dalam kawasan Siam Niramit, anda boleh melawat kampung Empat rantau, menikmati urutan Thai tradisional, pertunjukan luar, tunggangan gajah atau membeli-belah di kedai-kedai cenderamata.

Sawasdee Restaurant

Siam Niramit Bangkok Pre-Show

Teater Ratchada membuka pintu gerbangnya pada pukul 7:30 malam, lebih daripada 100 pelakon berbakat dengan pakaian mewah akan membawa anda tarian yang mempesonakan, menyanyi sambil memaparkan sejarah kemuliaan Siam Ramasoon Kingdom pada masa lalu. Malam gala 80-minit pasti akan menjadi cara yang paling menghiburkan untuk belajar tentang sejarah dan budaya Thailand pada zaman dahulu.

Siam Niramit Bangkok Show

12.00pm – Penghantaran dari Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok ke hotel
2:00pm – Daftar ke bilik
– Aktiviti bebas pada masa lapang
4.30pm – Bertolak to Siam Niramit Bangkok (susun pengangkutan anda sendiri)
5.00pm – Tiba di Siam Niramit, nikmati makan malam bufet
– Peta ke Siam Niramit Bangkok:

7.00pm – Hiburan pre-show
7.30pm – Pintu teater terbuka
8.00pm – Nikmati Siam Niramit Show

Pelan Makan: Makan Malam


Hari Kedua:

Menikmati sarapan pagi yang lazat di hotel, kami akan melawat Arkadia di Thailand – Khao Yai! Pekan yang indah ini terletak 3 jam perjalanan dari Bangkok, oleh itu ia merupakan destinasi percutian kegemaran penduduk tempatan untuk melangkau bandaraya yang sibuk.

Kami akan tiba di Primo Piazza, di mana anda rasa sebagai di Itali tanpa terbang ke dunia sebelah! Masuk ke Piazza Primo, anda akan dikeliru jika anda telah kembali ke sebuah perkampungan Tuscan dahulu, dengan gaya seni bina Itali dan jalan-jalan berbatu gaya Mediterranean. Masa untuk berpose dan mengambil gambar di mana setiap sudut kawasan ini adalah latar belakang yang sempurna untuk foto yang sempurna! Terdapat juga ladang kecil di mana anda boleh memberi makan biri-biri berbulu, alpaca dan keldai.

Primo Piazza

Pada tengah hari, kami akan menuju ke PB Valley Khao Yai Winery untuk makan tengah hari di mana anda menikmati pemandangan yang tenang di kebun anggur. Kemudian kami akan pergi ke Palio Khao Yai, pusat membeli-belah konsep Itali dan replika Tuscany yang indah. Pusat membeli-belah gaya hidup ini mempunyai lebih daripada 120 restoran, kedai-kedai cenderamata, kedai wain, kafe, kedai barang kemas dan sebagainya. Sekitarnya juga dipenuhi dengan landskap pergunungan yang indah dan taman-taman yang mengagumkan yang mewujudkan suasana yang selesa untuk berehat dan membeli-belah.

PB Valley Khao Yai Winery

Palio Khao Yai

Lawatan sehari kami berakhir pada 4PM dan pemandu kami akan memindahkan anda kembali ke Bangkok. Mempunyai masa lapang pada waktu malam, anda boleh keluar dan menikmati buah-buahan tropika, minum jus kelapa segar, atau memburu makanan jalan Thai yang memang lazat.

6.00am – Sarapan pagi di hotel
7.00am – Bertolak dari Bangkok to Khao Yai
10.00am – Tiba dan meneroka Primo Piazza
12.30pm – Nikmati makan tengah hari di PB Valley Khao Yai Winery (perbelanjaan susunan sendiri)
2.00pm – Lawati Palio Khao Yai
4.00pm – Bertolak balik dari Khao Yai ke Bangkok
7.00pm – Tiba di Bangkok
– Aktiviti bebas pada masa lapang

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Hari Ketiga:

Menikmati sarapan pagi yang lazat di hotel dan menuju ke Century Mall sekurang-kurangnya 15 minit sebelum 8:30 pagi untuk bertemu dengan pemandu pelancong tempatan kami. Hari ini, kami melawat ke destinasi popular di pinggir Bangkok.

Memandangkan pasar terapung merupakan salah satu perkara yang terdapat di Thailand, hentian pertama kami adalah pasar terapung terbesar di Bangkok, Pasar Terapung Damnoen Saduak! Pemandu pelancongan kami akan membawa anda menaiki bot sepanjang 60 minit melalui sungai di mana anda dapat melihat peniaga tempatan yang menjual dari hasil pertanian, makanan, dari pakaian ke cenderahati dan lain-lain! Selepas menaiki bot, anda boleh bersiar-siar di sekeliliang dan mengalami cara membeli-belah yang unik dengan penjual di atas bot kayu panjang.b

Damnoen Saduak Floating Market

Pada tengah hari, kami akan melawat ke salah satu kuil buddhist yang paling suci di Thailand – Wat Bang Kung. Menetap di samping Sungai Mae Khlong dan ditenggelami oleh akar dan cawangan pokok banyan yang besar, ia memberikan kombinasi yang sempurna dari ketenangan dan kerohanian yang menjadikannya salah satu destinasi pelancongan yang popular. Bersebelahan dengan Wat Bang Kung, terdapat peringatan perang, atau juga dikenal sebagai Kuil Tinju Thai yang mempamerkan patung-patung pejuang Muay Thai. Peringatan pertempuran ini, yang pernah menjadi kubu, telah menyaksikan perang antara Siam dan Burma pada abad ke-18.

Wat Bang Kung and Thai Boxing Temple

Melawat ke pasar tempatan seolah-olah menjadi norma di Thailand, dan hari ini kita menuju ke salah satu pasar ini yang dikenali sebagai Pasar Keretapi Maeklong, pasar di mana keretapi tempatan akan melalui pasar itu di tengah dan sehingga cukup dekat untuk menyentuh! Apabila anda mendengar bunyi loceng, anda akan melihat penjualnya menggerakkan barang dan payung ke belakang manakala para pelancong membawa kamera ke hadapan untuk menangkap adegan yang unik ini. Pemandu kami akan menurunkan anda di Asiatique, Chinatown, Siam Centre atau Century Mall atas pilihan anda selepas itu.

Maeklong Railway Market

Jika lawatan anda diadakan pada hari Jumaat atau hujung minggu, anda akan berpeluang melawat ke pasar terapung Amphawa dan juga lawatan bot sejam untuk melihat kunang-kunang.

Amphawa Floating Market

6.30am – Sarapan pagi di hotel
8.00am – Bertolak ke lokasi berkumpul Century Mall (di sebelah BTS Victory Station) (sila tiba 15 minit sebelum untuk daftar) (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Century Mall:

8.30am – Bertolak dari Century Mall
10.30am – Tiba dan meneroka di Damnoen Saduak Floating Market
11.30am – Meneroka floating market sendiri pada masa lapang
12.30pm – Lawati Kuil Wat Bang Kung dan Taman Thai Boxing
2.00pm – Lawati Maeklong Railway Market
3.30pm – Naik kereta api yang lewat membelah pasar
3.50pm – Tiba dan meneroka Amphawa Floating Market pada masa lapang
6.00pm – Naik boat sekitar 1 jam untuk melihat kunang-kunang
7.30pm – Bertolak balik ke Bangkok
9.30pm – Penghantaran balik ke lokasi berkumpul Century Mall
***Lawatan Amphawa market tidak termasuk dalam pakej dari Isnin hingga Khamis, kami akan menghantar anda di Asiatique, Chinatown, Siam Centre atau lokasi berkumpul Century Mall selepas lawatan Maeklong railway market.

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Hari Keempat:

Nikmati sarapan pagi yang hebat di hotel, dan mendaftar keluar dari hotel. Kemudian, menuju ke Century Mall untuk bertemu dengan pemandu pelancong kami sekurang-kurangnya 15 minit sebelum keberangkatan kami pada pukul 9:30 pagi. Kami akan berangkat ke Grand Palace ikonik bersama Wat Phra Kaew yang teletak dalam kawasan yang sama. Grand Palace merupakan kediaman diraja sebelumnya tetapi sekarang menjadi tempat penting untuk upacara diraja serta salah satu tempat tarikan yang mengalu-alukan para pelancong dari seluruh dunia.

The Grand Palace

Kemudian kami akan menuju ke Wat Phra Kaew di mana anda dapat mengagumi kemegahan arca buddha yang setinggi 66 meter. Arca ini mempunyai kedudukan yang penting oleh kerana jubah emas yang dibalut di sekeliling Buddha zamrud ditukar sebanyak tiga kali setahun oleh Raja Thailand. Mengalami suasana yang bermaruah dan menghargai seni bina yang hebat dengan penghormatan.

The Emerald Buddha (Wat Phra Kaew)

Pemandu kami akan menurunkan anda di kedai bebas cukai King Power dan kami akan menaiki bas ulang-alik ke Tarian Klasik Mask Khon-Thai yang diadakan di Teatre Diraja Sala Chalermkrung. Saksikan dan menikmati persembahan tradisional Thailand yang dibawa oleh 100 penari Thailand dengan lakonan, nyanyian dan tarian mereka yang luar biasa.

Khon-Thai Classical Masked Dance Show

Berangkat kembali ke hotel dan ini mananda ketamatan pelancongan anda di Bangkok.  Pemandu kami akan memindahkan anda ke lapangan terbang untuk penerbangan rumah anda. Jumpa lagi, Bangkok!

07.00am – Sarapan pagi di hotel
– Selepas sarapan pagi, daftar keluar dari hotel
9.00am – – Bertolak ke lokasi berkumpul Century Mall (di sebelah BTS Victory Station) (sila tiba 15 minit sebelum untuk daftar) (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Century Mall:

9.30am – Bertolak dari Century Mall
10.00am – Lawati ke Grand Palace dan The Emerald Buddha (Wat Phra Kaew)
12.00pm – Penghatanran ke King Power (400m dari BTS Victory Monument Station)
12.30pm – Bertolak ke Sala Chalermkrung Royal Theatre untuk Khon-Thai Classical Masked Dance (susun pengangkutan anda sendiri – shuttle bus)
1.00pm – Nikmati Khon-Thai Classical Masked Dance Show
3:30pm – Bertolak balik ke hotel (susan pengangjutan anda sendiri)
– Penghantaran ke Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 3 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Bangkok dan hotel
 • H1 – Siam Niramit Bangkok (termasuk tiket masuk dan buffet)
 • H2 – Lawatan Khao Yai Private Tour dari Bangkok (termasuk perkhidmatan charter 12 jam, kos bahan api & bayaran tol)
 • H3 – Lawatan Thailand Floating Markets (termasuk perkhidmatan tour guide, semua yuran tiket masuk seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan, naik kapal elektrik selama 60 minit, pengalaman kereta api lewat membelah pasar dan minuman air botel)
 • H4 – Lawatan Bangkok Grand Palace dan Wat Phra Kaew (termasuk penghantaran 2 hala antara Grand Palace dan lokasi berkumpul Century Mall, perkhidmatan tour guide, semua yuran tiket masuk seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan, Voucher King Power Duty Free Privileges, 25 minit Khon-Thai Classical Masked Dance di Sala Chalermkrung Royal Theatre Bangkok dan minuman air botol)

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke bangkok
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Tiket masuk ke Primo Piazza THB200/Dewasa, THB100/Kanak-kanak
 • Penghantaran antara hotel dan Siam Niramit Bangkok
 • Penghantaran ke lokasi berkumpul Century Mall seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran ke Khon-Thai Classical Masked Dance Show
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • H3 – Wanita Hamil dan orang yang mempunyai sebarang ketidakupayaan perubatan tidak dibenarkan menyertai Lawatan Thailand Floating Markets.
 • H4 – Sila membawa tiket masuk ke Grand Palace dan Wat Phra Kaew untuk menikmati pertunjukan Khon-Thai Classical Masked Dance selama 25 minit di Sala Chalermkrung Royal Theatre Bangkok. Semua pelancong mesti berpakaian dengan baik sebelum memasuki kuil. Lelaki dan wanita mesti berpakaian tertutup, dan tidak boleh bertelanjang kaki.
 • Kanak-kanak berumur 4 tahun hingga 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 Oct 2019 – 31 Oct 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Twin Triple Child  No Bed
Bangkok City Hotel (3*) 1,240 1,195 1,035
Asia Hotel Bangkok (4*) 1,260 1,240 985
Grande Centre Point Hotel Ratchadamri (5*) 1,690 1,630 1,025

Browse More Resort Photos:
Bangkok City hotel
Asia Hotel Bangkok
Grande Centre Point Hotel Ratchadamri

Hotel Policy: 

 • Bangkok City Hotel: Maximum pax for each room: 2 adults +  1 child (sharing bed with parents) + 1 adult/1 child (compulsory add on an extra bed)
 • Asia Hotel Bangkok: Maximum pax for each room: 2 adults +  1 child (sharing bed with parents) + 1 adult/1 child (compulsory add on an extra bed)

WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Bangkok Yang Berkaitan:

Updated: 1 Oct 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Bangkok

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *