fbpx

4h3m Pakej Percutian Best of Bangkok + Pattaya

Tarikan Pakej:

 • Menonton acara KAAN Show atau Colosseum Show Pattaya yang hebat.
 • Lawatan ke Taman Tropika Nong Nooch – taman botani terbesar di Asia Tenggara.
 • Nikmati dan mengagumi keindahan Koh Larn.
 • Pengalaman membeli-belah yang unik di pasar terapung di Bangkok.
 • Lawatan ke Wat Bang Kung dan Kuil Tinju Thai.
 • Mengalami pasaran yang unik – Pasar Keretapi Maeklong
 • Jelajahi tempat tarikan yang petting di Bangkok – Grand Palace dan Emerald Buddha.
 • Nikmati tarian Klasik bertopeng Khon-Thai yang asli.

Jadual Perjalanan:

Waktu Thailand

Hari Pertama:

Setibanya di Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok sebelum tengah hari, anda akan disambut oleh pemandu kami dan diikuti dengan pemindahan ke Pattaya. Perjalanan dari Bangkok ke Pattaya adalah kira-kira 3 jam dan anda akan dibantu untuk mendaftar masuk ke hotel anda sebaik sahaja tiba. Berehat dan makan malam untuk menghilangkan keletihan perjalanan anda.

Apabila waktu senja, manaiki teksi dan menuju ke KAAN Show yang diadakan di Teater Cinematic Singha D’Luck. KAAN Show amat popular kerana ia adalah perintis dalam mempersembahkan prestasi hibrid dengan tindakan langsung dan kesan sinematik. Duduk dan nikmatilah prestasi bertaraf dunia ini yang membentangkan cerita rakyat dan mitologi Thailand, ia akan menjadi sangat menghiburkan kerana kesan dan ilusi ajaib yang direka akan membawa anda ke dalam dunia imaginasi!

KAAN Show

Jika jadual perjalanan anda dijadualkan melawat Pattaya pada hari Isnin, jangan bimbang, kami akan menuju ke Collosseum Show Pattaya. Nikmati persembahan kabaret yang dibawa oleh para penari dan penyanyi yang memakai pakaian glamor dan solek yang mencolok. Anda tidak akan kecewa dengan pertunjukan sejam itu yang mempesonakan, bersemangat yang mempamerkan budaya dari pelbagai negara di seluruh dunia!

Colosseum Show Pattaya

12.00pm – Penghantaran dari Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok ke Pattaya
3.00pm – Tiba di Pattaya dan daftar ke bilik
– Nikmati makan malam dengan perbelanjaan susunan sendiri
7.00pm – Bertolak ke  KAAN Show di SINGHA D’LUCK Cinematic Theatre (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke KAAN Show:

7.30pm – Nikmati KAAN Show
ATAU *** Kecuali Isnin – Akan digantikan dengan Colosseum Show Pattaya
7.00pm – Bertolak ke Colosseum Show Pattaya (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Colosseum Show Pattaya:

7.30am – Nikmati Colosseum Show Pattaya

Pelan Makan: Susunan Sendiri


Hari Kedua:

Menikmati sarapan pagi di hotel dan mendaftar keluar dari hotel. Menaiki ke kereta dan kami akan menuju taman botani terbesar di Asia Tenggara – Taman Tropika Nong Nooch. Bersiar-siar di sekitar taman yang berukuran 600 ekar ini adalah satu cabaran, anda juga boleh mengambil bas ulang-alik atau menyewa basikal untuk memastikan anda melawat 30 taman tema yang berbeza seperti Perancis, Stonehenge, Mammoth, bukit rama-rama dan sebagainya! Selain itu, terdapat juga pertunjukan tradisional Thai dan gajah di mana anda boleh menikmati di taman! Anda mungkin mahu mengambil makan tengahari di medan selera Nong Nooch.

Nong Nooch Tropical Garden

Selepas makan tengahari, kami akan menuju ke jeti Bali Hai dan bertolak ke Koh Larn, yang juga dikenali sebagai pulau karang dengan bot laju. Diberkati dengan pantai berpasir yang panjang dan keajaiban semulajadi belum dijejaskan, lawatan singkat ke Koh Larn akan menjadi masa santai dari kesibukan Pattaya. Di pulau kecil yang indah itu, terdapat banyak sukan air yang mencabar yang boleh anda cuba, atau anda juga boleh bersantai di pantai dan menikmati laut biru tua.

Koh Larn Island

Kami akan kembali ke jeti pada jam 4:30 petang dan anda akan dijemput oleh trak pikap tempatan, yang dikenali sebagai Songthaew dan kembali ke hotel. Kemudian, naik kereta peribadi dan bertolak balik ke Bangkok. Sebaik sahaja kami tiba di bandar, teruskan ke hotel untuk mendaftar masuk dan berehat untuk menyegarkan diri dari perjalanan sepanjang 3 jam.

7.00am – Sarapan pagi di hotel
– Selepas sarapan pagi, daftar keluar dari hotel
8.30am – Bertolak dari hotel ke Nong Nooch Tropical Garden
9.30am – Tiba dan meneroka Nong Nooch Tropical Garden
10.30am – Nikmati pertunjukan tradisional Thai dan Elephant Show
11.45am – Nikmati makan tenagah hari di Nong Nooch Food Court (perbelanjaan susunan sendiri)
1.00pm – Tiba di Jeti Bali Hai dan bertolak ke Koh Larn dengan speedboat
2.30pm – Tiba dan lawati Koh Larn
4.00pm – Bertolak balik dari Koh Larn ke Pattaya beach
4.30pm – Penghantaran balik ke hotel dengan tuk-tuk
5.30pm – Bertolak dari Pattaya ke Bangkok
8.30pm – tiba Bangkok dan daftar ke bilik
– Aktiviti bebas pada masa lapang

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Hari Ketiga:

Nikmati sarapan pagi yang lazat di hotel dan hari ini kita akan pergi untuk lawatan sehari ke pinggir Bangkok. Menaiki BTS atau Tuk Tuk ke tempat penghantaran kami di Century Mall sekurang-kurangnya 15 minit sebelum 8:30 pagi dan bertemu dengan pemandu pelancong kami.

Pasar terapung merupakan salah satu destinasi yang mesti dilawati dalam lawatan anda ke Bangkok, perhentian pertama kami akan membawa anda ke pasar terapung tertua di Bangkok – pasar terapung Damnoen Saduak. Manaiki pada bot elektrik yang telah diatur dan memulakan perjalanan selama 60 minit melalui terusan berliku dengan beratus-ratus pedagang terapung yang menjual hasil pertanian dari ladang, pakaian, makanan tempatan dan makanan ringan, kraf dan sebagainya. Setelah itu, meluangkan masa untuk bersiar-siar di sekitar pasar terapung untuk membeli-belah.

Damnoen Saduak Floating Market

Pada tengah hari, kami akan melawat Wat Bang Kung, kuil buddhist ikonik yang terletak bersebelahan dengan tebing barat Sungai Mae Khlong. Ditenggelami akar dan cawangan pokok banyan yang besar, kuil itu mempunyai patung Buddha besar yang disisipkan dengan daun emas oleh penganut Buddha yang datang untuk solat. Di sebelah Wat Bang Kung terletak peringatan pertempuran, yang merupakan sebuah pos angkatan tentera laut semasa perang antara Siam dan Burma pada beberapa abad yang lalu.

Wat Bang Kung and Thai Boxing Temple

Kemudian kami akan menuju ke pasar unik ini yang hanya akan anda temukan di Thailand – Pasar Keretapi Maeklong! Jangan berasa cemas apabila anda melihat para pedagang menggerakkan barang dan payung mereka jauh dari landasan keretapi kerana apabila anda mendengar bunyi loceng, keretapi akan tampil ke depan dan melalui di sebelah anda! Bergabunglah dengan orang ramai untuk menangkap saat unik ini! Pemandu kami akan menurunkan anda di Asiatique, Chinatown, Siam Centre atau Century Mall atas pilihan anda selepas itu.

Maeklong Railway Market

Jika lawatan anda diadakan pada hari Jumaat atau hujung minggu, anda akan berpeluang melawat ke pasar terapung Amphawa dan juga lawatan bot sejam untuk melihat kunang-kunang.

Amphawa Floating Market

6.30am – Sarapan pagi di hotel
8.00am – Bertolak ke lokasi berkumpul Century Mall (di sebelah BTS Victory Station) (sila tiba 15 minit sebelum untuk daftar) (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Century Mall:

8.30am – Bertolak dari Century Mall
10.30am – Tiba dan meneroka di Damnoen Saduak Floating Market
11.30am – Meneroka floating market sendiri pada masa lapang
12.30pm – Lawati Kuil Wat Bang Kung dan Taman Thai Boxing
2.00pm – Lawati Maeklong Railway Market
3.30pm – Naik kereta api yang lewat membelah pasar
3.50pm – Tiba dan meneroka Amphawa Floating Market pada masa lapang
6.00pm – Naik boat sekitar 1 jam untuk melihat kunang-kunang
7.30pm – Bertolak balik ke Bangkok
9.30pm – Penghantaran balik ke lokasi berkumpul Century Mall
***Lawatan Amphawa market tidak termasuk dalam pakej dari Isnin hingga Khamis, kami akan menghantar anda di Asiatique, Chinatown, Siam Centre atau lokasi berkumpul Century Mall selepas lawatan Maeklong railway market.

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Hari Keempat:

Menikmat sarapan pagi yang hebat di hotel dan mendaftar keluar dari hotel. Menuju ke Century Mall dan bertemu dengan pemandu pelancong kami sekurang-kurangnya 15 minit sebelum keberangkatan kami di 9:30 pagi. Pada hari terakhir lawatan anda di Bangkok, kami mesti perlu melawat seni bina yang ikonik di Bangkok, iaitu Grand Palace! Bangunan yang indah dan cantik ini merupakan kediaman kepada keluarga Diraja Siam tetapi kini memainkan peranan penting sebagai tarikan utama pelancong dan juga menjadi tempat mengadakan upacara diraja. Mengagumilah senibina yang dipengaruhi Ayutthaya dan mutu kerja yang cantik.

The Grand Palace

Menuju ke kuil Emerald Buddha yang berdekatan, atau juga dikenali sebagai Wat Phra Kaew. Ini adalah salah satu kuil yang paling suci dan juga berfungsi sebagai tapak ziarah penting bagi para penganut buddha Thai. Jangan terlepas imej emerald buddha yang setinggi 66 meter dan termaktub di dalam kuil dan alami suasana yang ketenangan dengan rasa hormat.

The Emerald Buddha (Wat Phra Kaew)

Pemandu kami akan menurunkan anda di kedai bebas cukai King Power dan kami akan menaiki bas ulang-alik ke Tarian Klasik Mask Khon-Thai yang diadakan di Teatre Diraja Sala Chalermkrung. Saksikan dan menikmati persembahan tradisional Thailand yang dibawa oleh 100 penari Thailand dengan lakonan, nyanyian dan tarian mereka yang luar biasa.

Khon-Thai Classical Masked Dance Show

Berangkat kembali ke hotel dan ini mananda ketamatan pelancongan anda di Bangkok.  Pemandu kami akan memindahkan anda ke lapangan terbang untuk penerbangan rumah anda. Jumpa lagi, Bangkok!

07.00am – Sarapan pagi di hotel
– Selepas sarapan pagi, daftar keluar dari hotel
9.00am – Bertolak ke lokasi berkumpul Century Mall (di sebelah BTS Victory Station) (sila tiba 15 minit sebelum untuk daftar) (susun pengangkutan anda sendiri)
– Peta ke Century Mall:

9.30am – Bertolak dari Century Mall
10.00am – Lawati ke Grand Palace dan The Emerald Buddha (Wat Phra Kaew)
12.00pm – Penghatanran ke King Power (400m dari BTS Victory Monument Station)
12.30pm – Bertolak ke Sala Chalermkrung Royal Theatre untuk Khon-Thai Classical Masked Dance (susun pengangkutan anda sendiri – shuttle bus)
1.00pm – Nikmati Khon-Thai Classical Masked Dance Show
3:30pm – Bertolak balik ke hotel (susan pengangjutan anda sendiri)
– Penghantaran ke Lapangan Terbang Antarabangsa Bangkok

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 3 malam penginapan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Bangkok dan hotel
 • H1 -KAAN Show OR Colosseum Show Pattaya (termasuk tiket masuk)
 • H2 – Lawatan Nong Nooch Tropical Garden dan Koh Larn (termasuk penghantaran 2 hala, perkhidmatan tour guide, tiket masuk + pertunjukan, perjalanan dengan speedboat dan kaket keselamatan)
 • H3 – Lawatan Thailand Floating Markets (termasuk perkhidmatan tour guide, semua yuran tiket masuk seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan, naik kapal elektrik selama 60 minit, pengalaman kereta api lewat membelah pasar dan minuman air botel)
 • H4 – Lawatan Bangkok Grand Palace dan Wat Phra Kaew (termasuk penghantaran 2 hala antara Grand Palace dan lokasi berkumpul Century Mall, perkhidmatan tour guide, semua yuran tiket masuk seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan, Voucher King Power Duty Free Privileges, 25 minit Khon-Thai Classical Masked Dance di Sala Chalermkrung Royal Theatre Bangkok dan minuman air botol)

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke bangkok
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Penghantaran antara hotel dan KAAN Show OR Colosseum Show Pattaya
 • Penghantaran ke lokasi berkumpul Century Mall seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
 • Penghantaran ke Khon-Thai Classical Masked Dance Show
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • D2 – Nong Nooch Tropical Garden and Koh Larn Day Tour: Pregnant women, PWDs, and people with medical conditions are not recommended to participate in this tour.
 • H2 – Wanita Hamil dan orang yang mempunyai sebarang ketidakupayaan perubatan tidak dibenarkan menyertai Lawatan Nong Nooch Tropical Garden dan Koh Larn.
 • H3 – Wanita Hamil dan orang yang mempunyai sebarang ketidakupayaan perubatan tidak dibenarkan menyertai Lawatan Thailand Floating Markets.
 • H4 – Sila membawa tiket masuk ke Grand Palace dan Wat Phra Kaew untuk menikmati pertunjukan Khon-Thai Classical Masked Dance selama 25 minit di Sala Chalermkrung Royal Theatre Bangkok. Semua pelancong mesti berpakaian dengan baik sebelum memasuki kuil. Lelaki dan wanita mesti berpakaian tertutup, dan tidak boleh bertelanjang kaki.
 • Kanak-kanak berumur 4 tahun hingga 11 tahun (ikut tahun lahir) adalah layak untuk kadar kanak-kanak.
 • Bayi di bawah umur 3 tahun (ikut tahun lahir) adalah percuma.
 • KAAN Show ditutup setiap hari Isnin, akan digantikan dengan Colosseum Show Pattaya.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Validity: 1 November 2019 – 31 Oct 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Twin Triple Child  No  Bed
Bangkok City Hotel (3*) 1,870 1,805
Asia Hotel Bangkok (4*) 1,885 1,850
Grande Centre Point Hotel Ratchadamri (5*) 2,320 2,235

Browse More Resort Photos:
Bangkok City hotel
Asia Hotel Bangkok
Grande Centre Point Hotel Ratchadamri
Hotel Amber Pattaya

Hotel Policy: 

 • Bangkok City Hotel: Maximum pax for each room: 2 adults +  1 child (sharing bed with parents) + 1 adult/1 child (compulsory add on an extra bed)
 • Asia Hotel Bangkok: Maximum pax for each room: 2 adults +  1 child (sharing bed with parents) + 1 adult/1 child (compulsory add on an extra bed)

Peak Season Surcharge: RM (Per Person)

 • Hotel Amber Pattaya:
  • 28 Dec 2019 – 01 Jan 2020: THB 500/room/night
  • 24 Jan 2020 – 28 Jan 2020: THB 300/room/night (For Asian market only)

WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Bangkok Yang Berkaitan:

Updated: 1 Oct 2019

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej Percutian Bangkok

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *