fbpx

(2020) 4h3m Pakej Percutian Yogyakarta Free & Easy

Selamat datang ke Yogyakarta, kota bersejarah di Pulau Jawa, di mana terletaknya dua tapak warisan UNESCO iaitu candi Borobudur dan kuil Prambanan. Sebagai pusat kebudayaan Jawa, seni dan budaya merupakan sebahagian yang tidak terpisah daripada kehidupan masyarakat Yogyakarta. Anda boleh mengunjungi ke Muzium Sonobudoyo, muzium ini mempamerkan koleksi peninggalan antik, barang tinggalan sejarah dan juga karya seni tradisional seperti topeng khas Indonesia, boneka wayang kulit dan kain Batik. Anda juga boleh mengunjungi ke Kraton (Sultan Palace) dan Taman Sari (Water Castle), tempat istirehat keluarga diraja zaman dahulu, reka bentuk Taman Sari unik direka oleh arkitek Portugis kerana seni pembinaannya mempunyai unsur-unsur Eropah, Jawa dan China.

Jangan lupa mengunjungi ke Jalan Malioboro, tempat membeli belah yang ikonik di Yogyakarta, di mana anda boleh membeli cenderamati eksklusif Yogyakarta, dari batik, perhiasan rotan, barang-barang kulit ke produk buatan tangan perak. Anda juga boleh menyaksikan pemandangan matahari terbit di pantai Parangtritis. Percutian di Yogyakarta pasti memberi anda kenangan yang tidak dapat dilupakan!


Jadual Perjalanan:

Waktu Indonesia

Hari Pertama:

Apabila ketibaan anda di Lapangan Terbang Antarabangsa Yogyakarta, pemandu kami akan memindahkan anda ke hotel anda untuk prosedur daftar masuk. Nikmati aktiviti bebas untuk sepanjang hari.

Yogyakarta

Pelan Makan: Susunan Sendiri


Hari Kedua :

Mempunyai sarapan yang menyenangkan di hotel. Nikmati masa lapang anda sendiri di mana anda boleh menerokai destinasi popular di Yogyakarta atau menikmati waktu anda di hotel.

Tempat Tarikan Yogyakarta

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Hari Ketiga :

Mempunyai sarapan yang menyenangkan di hotel. Nikmati masa lapang anda sendiri di mana anda boleh menerokai destinasi popular di Yogyakarta atau menikmati waktu anda di hotel.

Tempat Tarikan Yogyakarta

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Hari Keempat :

Menikmati sarapan yang sedap di hotel. Nikmati masa lapang anda sendiri di mana anda boleh menerokai destinasi popular di Yogyakarta atau menikmati waktu anda di hotel.

Selepas daftar keluar dari hotel, pemandu kami akan memindahkan anda ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang ke rumah. Jumpa lagi, Yogyakarta!

Pelan Makan: Sarapan Pagi


Pakej Termasuk:

 • 3 malam penginapan
 • 3 sarapan pagi
 • Penghantaran 2 hala antara Lapangan Terbang Yogyakarta dan hotel

Pakej Tidak Termasuk:

 • Tiket penerbangan ke Yogyakarta
 • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
 • Perbelanjaan peribadi
 • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Pakej Termasuk

Nota:

 • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
 • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
 • Holidaygogogo mempunyai hak untuk menukar ke hotel lain di kelas yang sama jika hotel yang dinyatakan di bawah tidak tersedia semasa tarikh perjalanan.
 • Tiada perubahan susunan bilik dibenarkan selepas bayaran penuh dibuat.
 • Kanak-kanak di bawah umur 10 tahun (ikut tarikh lahir) perkhidmatan katil tambahan akan mengenakan kadar 95% daripada kadar dewasa.
 • Kanak-kanak di bawah umur 10 tahun (ikut tarikh lahir)yang tanpa perkhidmatan katil tambahan akan mengenakan kadar 65% daripada kadar dewasa.
 • Bayi di bawah umur 1 tahun (ikut tarikh lahir) adalah percuma.
 • Terma dan syarat lain untuk tempahan.
 • Harga pakej termasuk cukai yang berkaitan.

Harga Tour: RM (seorang)

Harga Promosi

Booking Period Till: 31 Mar 2020

Travel Date Till: 20 Dec 2020

Harga Pakej kira mengikut seorang

Hotel Group Size (RM)
2-4 Person 5-9 Person 10-15 Person > 15 Person
Grand Puri Saron (3*) 390 385 380 370
The Jayakarta Hotel(4*) 495 490 485 475
 • Kanak-kanak di bawah umur 10 tahun (ikut tarikh lahir) perkhidmatan katil tambahan akan mengenakan kadar 95% daripada kadar dewasa.
 • Kanak-kanak di bawah umur 10 tahun (ikut tarikh lahir) yang tanpa perkhidmatan katil tambahan akan mengenakan kadar 65% daripada kadar dewasa.

Browse More Resort Photos:
Grand Puri Saron (3*)
The Jayakarta Hotel (4*)

**A surcharge of RM70 per person will be charged on weekend and Malaysia Public Holiday (Started a week before and after of the Public Holiday depending on hotel policy).


WhatsApp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6016-3526385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Pakej Percutian Yogyakarta Yang Berkaitan:

Updated: 11 Feb 2020

Ulasan/Komen Pelanggan untuk 4h3m Pakej Percutian Yogyakarta Free & Easy

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *