fbpx

(2019/2020) Pakej North Borneo Railway

中文 | EN

Harga Biasa

Jadual Perjalanan:

Industri kereta api berkembang sejak revolusi industri, dan Kereta Api Borneo Utara telah dibina sempena penjajahan Inggeris. Kereta Api pun menjadi bahagian penting dalam perkembangan Tanah Melayu kerana menghubungkan pelbagai tempat di Sabah, menjadikan perdagangan dan perdagangan berkembang pesat. Lawatan ini akan membawa anda Kereta Api Borneo Utara yang terkenal, yang mempamerkan enjin “Vulcan Steam” yang terkenal. Dengan hanya menggunakan kayu dan api, ia merupakan mesin yang paling canggih pada masa itu. Penggunaannya kemudian dihentikan kerana kosnya yang tinggi dan segera diganti dengan jenis mesin yang lebih moden. Mundur ke masa lalu, dan mengenangi kembali zaman penjajahan era British dengan menaiki kereta api vintaj, dan terpukau dengan pemandangan sisi desa yang indah, kehijauan yang luas, dan pemandangan yang ditawarkan oleh Sabah.

Lawatan anda dimulakan dengan perjumpaan di lobi hotel untuk bertolak ke Stesen Kereta Api Tanjung Aru, salah satu sistem operasi kereta api yang tertua di Sabah (sejak tahun 1896). Setibanya di sana, bernaik ke kereta api vintaj, kerana ia akan membawa anda dari Kota Kinabalu menuju arah selatan ke Tenom di Pangi Station. Jarak perjalanan kira-kira 134 kilometer di melalui luar bandar Sabah. Sarapan yang lazat akan disajikan di atas kereta api. Kereta api ini digunakan untuk pengangkutan tembakau pada masa lama, tetap berfungsi sebagai mod transportasi yang dipercayai oleh penduduk tempatan menuju ke daerah pinggiran kota di wilayah ini.

Anda kemudian menuju ke bandar Papar, di mana lintasan membawa anda ke kawasan desa yang tenang, dan anda akan berhenti di bandar Kinarut. Mengunjungi Kuil Tien Shi, tempat penyembahan suci bagi penduduk orang Cina, yang terkenal dengan patung agama Cina yang indah. Juga mengunjungi pasar basah tempatan untuk tawaran barang yang hebat, dan bersiar-siar di deretan rumah kedai kayu kuno yang masih berdiri hingga hari ini.

Bersedia untuk mencuba makanan istimewa kerana anda akan disajikan makan tengah hari ala kolonial – dikenali sebagai Tiffin. Nikmati kenduri ini sementara anda dikelilingi oleh pemandangan desa yang tenang dari tempat duduk anda yang selesa.

Sebaik sahaja anda tiba di Stesen Tanjung Aru, anda akan dihantar kembali ke hotel.

Tempoh lawatan (anggaran): 9.30 pagi hingga 2.00 petang


Pakej Termasuk:

  • Penghantaran 2 hala antara KK City Hotel
  • Menaiki kereta api
  • Sarapan dan Makan tengah hari Tiffin

Pakej Tidak Termasuk:

  • Insuran Pelancongan (sangat dicadangkan membeli)
  • Mana-mana tiket perkhidmatan/cukai/masuk lain yang tidak dinyatakan dalam seksyen Termasuk

Nota:

  • Jadual perjalanan dan isi kandungan pakej mungkin akan ditukar pada saat terakhir bergantung kepada keadaan cuaca dan faktor lain.
  • Aktiviti yang dinyatakan disediakan secara percuma, tiada bayaran balik akan dibuat untuk pembatalan aktiviti disebabkan oleh cuaca atau isu operasi.
  • Malaysian sahaja
  • Lawatan keretapi hanya tersedia setiap hari Rabu dan Sabtu
  • Terma dan syarat lain untuk tempahan.

Foto Galeri:


Harga Tour: RM (seorang)

[sta_anchor id=”promo” /]Harga Promosi

Validity: 1 January 2019 – 31 March 2020

Harga Pakej kira seorang

For Malaysian Market:

Guest 2 pax 3 pax 4 pax 5 pax 6 pax 7 pax 8 pax 9 pax 10 pax
Adult/Child 520 490 480 475 470 465 460 455 450

Whatsapp kami dan dapatkan maklumat yang selanjutnya:

Sila WhatsApp kami dengan Butang WhatsApp.

Hubungi kami melalui telefon:

+6016-3796385

+6010-2396385

+6010-2216385

Boleh juga isikan borang ini:

[wpforms id=”86483″]

Ulasan/Komen Pelanggan untuk Pakej North Borneo Railway

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HolidayGoGoGo
Average rating:  
 0 reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *